Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Kauppatori 14.35
QR-Code dieser Seite

Kauppatori 14.35 Hot

Kävelen kapeaa katua Kluuvin takana, eripuraisten rakennusten varjossa. On poikkeuksellisen aurinkoista ja lämmintä ollakseen toukokuinen maanantai. Talven jäljiltä jäänyt hiekka rahisee vasten asfalttia ja urakoitsijat heiluvat porakoneineen, kiirehtivät pystyttämään ensimmäisiä terasseja kahviloiden pihaan. Ilmassa on pölyä, mutta myös vieno kesän lupaus. Vatsassani kuplii vuorotellen nälkä ja kaipaus, odotus. En tahtoisi tuntea kumpaakaan, askel käy ja käy, eteenpäin. Kahvila on täynnä puheensorinaa, kieliä, joita en tunnista ja katseita, jotka ovat painautuneet kirjoihin, teekupin reunaan, takaseinään, toisiinsa. Etsin sinua. Yhtäkkiä minut valtaa yksinäisyys, kuin olisin keskellä vierasta maata jonne en kuulu. Täällä ei ole paikkaa minulle, kukaan ei odota minun katsettani eikä tunne minun ikävääni, ei aavista painoa harteilla tai sydämessä, olen ilmaa. Keskellä ruuhkaisinta kahvilaa olen näkymätön seinä. Katson kelloa. Milloin sinä tulet ja näet minut? Maastonvihreä takinhelma pilkahtaa liukuportaiden raosta. Ihmismassan takaa näen vahvan vartesi, tuijotat kännykkää. Hitaasti, niin kovin hitaasti lipuu aika kun odotan. En osaa liikkua, vaan kas – sinunkin katseesi hapuilee. Etsitkö jotain? Minuako? Minua! Vain sana ja olen elossa taas. Ja askel käy, toinenkin. Aurinko hellii meitä yhä. Heität takkisi olkapäälle ja alat kertomaan innoissasi päiväsi kulusta, rakkaudestasi nykyhetkeen ja tulevaisuudesta, joka piirtyy eteesi lukemattomina polkuina. Miten nautinkaan kuulla ääntäsi, kun hiekka rahisee vasten asfalttia ja askeleemme on kevyt, kun ihmiset ympärillämme humisevat kuin kaislat ja kaupungin meteli on suloista helinää. Kerrot jotakin, minä nauran, sinä hymyilet ja siristät silmiäsi. Ne ovat vihreät. Kauppatorilla asfaltti muuttuu mukulakiviksi ja ilma on suolaista. Jaloissamme pyörii perunoita ja muovinauhaa, kun ohitamme vieriviereen kohonneita oranssikattoisia kojuja. Jos ostettaisiin mansikoita, vielä on aikaa. Ostetaan vaan, minä hymyilen ja sinä tähyät merelle. Uspenskin kupolit kilpailevat loistossaan yhdessä meren ja auringon kanssa, silti sinä vierelläni olet minulle valo. Mansikat jäävät. Ylitämme risteyksen. Valot vaihtuvat vihreiksi ja autojen äänet, ihmisten äänet, lokkien äänet ja ilma kaikuvat päässäni. Ajatuksissani otan sinua kädestä, riuhtaisen vähän ja niin olisimme toisella puolen, muutamalla loikalla. Autojen jono on kuitenkin loputon, bensiini tuoksuu kuumassa ilmassa ja katupöly leijailee sameana pilvenä kaikkialla, minne katson. Olemme vieretysten, emme saa toisiamme kiinni. Mennään tätä kautta, sanot, ja seuraan. Katson kelloa, 14.35. Käännyt vasempaan, ja nämä hetkeksi huijatut sekunnit, tunnit, pitävät minua pystyssä. Vaihdat kadun puolta, ja minun elämäni rytmiä. Ta tam, ta tam, tam.

Ylläpidon palaute

 
Kauppatori 14.35 2013-08-27 04:49:38 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 27, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei mariak!

Kirjoitat kauniisti!

Pari junttia aisiaa jäi mietityttämään. Onko Kauppatorilla jo toukokuussa mansikoita, sekä se haiseeko kaupungissa bensiini? :D Yhdentekeviä juttuja, mutta kiinnittivät huomion.

Kuvailet kauniisti miljöötä sekä ajatuksia.
Kuitenkin löysin sellaisen kuvailun, josta en millään saanut otetta.
Kirjoitat: "Maastonvihreä takinhelma pilkahtaa liukuportaiden raosta.".
En oikein ymmärtänyt miten liukuportaiden raosta voi pilkahtaa mitään.
Kentis "...liukuportaiden luona.".

En ole ihan varma mistä tarinassa oli kysymys, mutta mieleeni nousi sokkotreffit. Toivottavasti oli näin, mutta jos ei ollut, niin toivoisin hieman enemmän vinkejä novellin aiheeseen, sillä muuten tarina jää jotenkin "ulkopuoliseksi".

Kirjoitat: "Autojen jono on kuitenkin loputon, bensiini tuoksuu kuumassa ilmassa ja katupöly leijailee sameana pilvenä kaikkialla, minne katson.".
Saatpa Helsingin kuulostamaan suttuiselta :D

Oikein miellyttävä novelli. Kirjoituksesi on kaukaisen runollista, romanttista, ja sopii mainiosti teemaan.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS