Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Aito Rakkaus
QR-Code dieser Seite

Aito Rakkaus Hot

On vuosi 2000 ja leirin viimeinen päivä. Viimeiset Hämeen-hitaat pakkaavat tavaroitaan ja seurustelevat keskenään.
Mihin Sauli jäi? Ohjaaja kysyi.
Se pakkaan tavaroitaan vielä, Eero vastasi.
Selvä, Eero sanoi. Eero oli käynyt pulahtamassa järvessä. Eeron fiiliksen valloittamassa tilassa hän kuivaili vielä vähän hiuksiaan pyyhkeellä.
Joko kaikki ovat tulleet pois järveltä? ohjaaja kysyi Eerolta .
Elina ja Ismo menivät juuri äsken uimaan. Eero vastasi.

Hetken päästä Elina ja Ismo uivat järvellä toisiaan kohti ja katsovat toisiaan kuin olisivat omistettu toisilleen. He lähestyivät toistensa käsiään vasten. Kesäkasvoilla ja rakkaus oli heissä kiinni.
Hetkiä myöhemmin Elinan serkku Matti tulee autollaan hakemaan Ismoa ja Elinaa.
Matti mitä sä täällä teet? Ohjaaja Veli kysyi.
Tulin hakemaan Elinaa ja Ismoa.
He uskoivat juuri rakkauteen.
Ohjaaja vinoili virnistäen kateellisena.
Nuori rakkaus on niin herkkää. Leiriohjaaja totesi.
Leiriläiset pakkasivat tavaroitaan. Siinä kului puolituntia.
Hei! Me löydettiin tämä valkoinen T-paita.
Kenenköhän se mahtaapi olla? Elina kysyi.
Ei minun tietääkseni kenenkään. Ohjaaja vastasi.
En ole kenelläkään nähnyt tuota T-paitaa. Ohjaaja jatkoi.
Elina päätti pitää sen itsellään ja laittoi tavaroittensa sekaan. Sauli tuli ovesta ulos.
Sauli joko sä lähdet? Elina kysyi.
Juu on vielä tekemistä. Sauli vastasi.
Samalla hetkellä muuan yksinäinen leiriläinen Eero oli katsellut koko leirin erästä Hiljaa, mutta häntä vaivasi se, että hän ei tiennyt hänestä yhtään mitään. Siinä kaikessa oli jotain mystistä, sekä selittämätöntä.
Toverini Eetu näyttää ovea; siellä on Hilja.
Maailman kaunein nainen.
Se on asia, joka saa minut sekaisin. Hilja oli pakkaamassa tavaroitaan. Hänen kasvonsa hehkuivat kauneutta, astuin ovesta sisään.
Miksi sinä tänne tulet? Yritin saada suutani auki.
Veljeni kyytiä odottelen, vastasin. En pystynyt enempää sanomaan sillä hänen kauneutensa laittoi minun huuleni hetkeksi koomaan en pystynyt liikuttaa. Hiljaisuus levisi nopeasti huoneeseen, kun en ujona tiedä, mitä vastaisin.
Hei, me ei tunneta yhtään. Hilja sanoi.
Pakko sanoa jotain mitä päässä liikkuu. Eetu ajatteli paniikinomaisesti katsellessaan sinne sun tänne.
Ääk, minulle tuli jostain huono olo. Meidän katseemme ovat törmäilleet, muttei kohdanneet vaikka hetki sitten luulin hänen katseensa tuntevan sydämeni huutavan äänen.




Eero meni sanattomaksi katsellessaan Hiljan kauniita silmiä, jotka olivat vaaleansiniset.
Ahh! Ihana tunne velloi henkistä tilaani. Sellaisen näyn kokee vain kerran elämässään. Eero ajatteli.
Hilja poistui huoneesta hitaasti mutta varmasti.
Mitä hän juuri sanoi minulle? Eero ajatteli.
Eero tunsi jotain henkistä rakkauden voimaa Hiljan poistuessa.
Silmiensä kauttako hän yritti sanoa jotain? Hilja mietiskelee yksinään.
Eero oli hetken ulko-oven suulla ja ovi oli auki.
Eetu jaloittelee ulkona. Sisällä huuleni tuntuivat halvaantuneilta, raskaammilta kuin metalli.
Siinä täydellisenä hetkenä, kun kuvittelin vielä Hiljan olevani edessäni.
En voinut mitään sille tunteelle, joka sanoi sydämessäni rakastavani Hiljaa.
Tunteeni kertoi monta asiaa mutta en päästänyt niitä irti vaan katsoin tätä oleellista kesän tunnelmaa ympärilläni. Pistin silmäni hetkeksi kiinni ja katsoessani aurinkoon josta näin vilauksen.
Vapisevin käsin tussilla kirjoitin numeroni Hiljan käteen. Mitä se oli? Sitä en tiennyt
Mielikuvitukseni taas laukkaa ja lujaa. Olisipa totta tuo näky… Eero ajatteli.
Tuntui siltä, että käänsin selkäni viimeiselle mahdollisuudelle.
Viimeiselle kosketukselle nuoruuden kesän rakkaudelle. Tuli hiljaisuus.
Rakastiko hän minua? Hilja kysyi itseltään.
Samaan aikaan Eero:
Pitkiä, vaaleita hiuksia en saa pois mielestäni. Eero ajatteli.
Ne rupesivat häiritsemään minua hyvin henkisesti. Sanni tuli oven suulle Hiljan eteen ja sanoi menevänsä ohjaajan kyydillä. Minä taas odottelin Veljeäni, hän yleensä vetää sokerihumalat juomalla colaa. Hän sanoi tulevansa hieman myöhässä. Silloin tällöin, kun vietämme aikaa kesämökillä, käymme yleensä bongaamassa lintuja koska se on kivaa. Ohjaaja Veli kurvasi auton talon eteen. Mietin pitäisikö hän mennä sanomaan jotain, kun hän on vielä ulkona. Se oli paniikin omainen hetki. Vahvan tunteen tärisin enkä tiennyt mitä tehdä.
En tehnyt mitään.
Ass, mikä minua oikein vaivaa?
En jaksa tätä.
Joten huono olo tulee tästä meiningistä. Siitä mikä tässä menee väärin. Mutta silti niin hieno fiilis. Se on Hilja sulkee oven mutta Eero ei näe sitä kuulee vain et ovi menee kiinni. Minulle tuli aivan ihana tunne. Aivan kuin rakkaus olisi koskettanut ja vilkuttanut että vielä nähdään. Minun jalat nousivat ja nousin juuri kun olin pääsemässä ylös niin näin juuri näyn jossa Hilja oli katsastamassa taaksepäin. Hilja tsekkasi ja vilkutti ja lopuksi meni autoon sisälle.
Juuri tuota tarkoitin. Niin pienen hetken olin onnen peittämä.
Eero näki auringonvalon, joka häikäisi kaikesta siitä kuvat. Laimeasti ja vauhdilla mistä oli hänelle tullut ”ilo ainakin siltä tuntui kun katsoin häneen päin.” Pian auto oli jo liikkeellä. missä Sanni ja Hilja olivat.
Katsoin, kun silmieni otteesta se hävisi valoni. Kyyneleeni alkoivat valua, vaikken oikein tuntenut tarpeeksi mille minä oikein itken. Tuntuu, että itken kaunista, joka on satua. Hiljaisuus hengittää korvaani. En tuntenut Hiljaa enkä Sannia. He olivat kuulemma hyviä ystäviä.
Toverini Eetu tunsi heidät jo yläasteelta. Sanni oli kuulemma houkutellut Hiljan tänne.
En oikein ymmärtänyt että en oppinut tuntemaan omia tunteitani. Tunsin vain sen paskan joka sorkki minua, etten voinut sanoa mitään ja se teki minusta ujon rakkauden suhteen.
Aika tuntui menevän nopeasti kuin juosten. Vaelsin hiljaisuudessa. Eetu mietti ja oli omassa maailmassaan. Hän katsoi aurinkoon päin ja pois aurinkoon ja pois se toistui. En muuta ymmärrä kuin sitä että hän on runoilija sekä postimerkkien keräilijä. Hän kertoi ensimmäisenä päivänä kirjoittavansa runon Auringosta. Tämä leiri oli parisuhdeleiri. eikä runoilijoiden seura. Kuvittelin jotain semmoista tekeväni pitkin leirintäaluetta vaeltavani. Miten jatkaisin ajatuksieni virtaa? Tuntuu vain siltä.
Silmät kiinni laittaessani näin vain haaveita Hiljasta ja minusta tanssimassa kahden hitaita,
en kuullut biisistä mitään koska olin eksynyt vain Hiljan syliin. En tiennyt missä vaelsin. Kun avasin silmäni, niin aurinko katsoi minua. Laitoin päätäni alaspäin ja sillä samalla hetkellä
hiljaisuus saa tunnelmaan vaurion. Veljeni Sami viilettää punaisella Lada kurvaten eteeni. Popitus vain kuului. Kuuluu hyvin, laitoin takakonttiin tavarat. Eetu tuli meidän mukaamme.
Sitten lähdettiin pois. Hiljaisuus valtasi alueen talot, jotka vain natisivat.
Me käännyimme oikealle. Vie minut Nastolaan, ja Eetu Lahdessa josta hän itse jatkaa sitten Helsinkiin.

Hengen pelastaja

Vuotta myöhemmin Lahdessa lauantai-aamuna klo 6:47 aamu avasi unesta silmiään. Jossain päin metsää mies kulkee keskellä metsää puiden lomitse. siellä missä ei ole järkevää polkua, vain sammalta illan hiljaisuudessa. Eräs eksyksissä oleva suunnistaja huomaa joutuneensa keskelle metsää eikä näe missään oikeaa tietä. Ja huomaa että polku loppuu kesken. Tuo suunnistaja on Oskari joka on harjoittelemassa suunnistamista vapaaehtoisesti. Jostain alkoi kuulua ääntä. Ketään ei näy mailla halmeilla ja kiven takaa jossa on enemmän kuin tarpeeksi sammalta.
Siellä on nuori aikuinen jota on puukotettu vatsaan. Verijäljet näkyvät liian selvästi koska paita on valkoinen ja jumppahousut jalassa. Tuo puukotettu oli Eero ja he olivat toisilleen täysin tuntemattomia. Oskari menee paniikkiin sillä hän on itsekin eksynyt eikä hän tiedä minne mennä ja mitä tehdä. Oskari tekee ratkaisunsa ja lopettaa harjoituksen. Ensiapulaukku sattui olemaan mukana ja hyvä niin. Oskari alkaa taluttamaan Eeroa ja he palaa takaisin reittiä mistä suurin piirtein tuli.
Oskari puistelee päätään. Hän loi katseensa vielä metsänreunaan, kesäinen yö oli vaihtumassa aamuun, aurinko availi säteitään.








Veljesten Aamu

Veli oli aloittanut aamunsa rutiinitoimenpiteellä. 12:00
Pesin pärstäni hiekasta ja aamuruskosta, menin keittiöön.
Paistoin sekalaista settiä.
Pannulle oli pakko laittaa voita, kun öljy oli päässyt loppumaan.
Nyt aamu seitsemän uutiset.
Suljin TV:n koska hermoni eivät siedä mitään ääniä (Aamuisin)
Menin rappusia alas ja ovesta ulos.
Menin vielä muutaman askeleen rappuset alas.
Astuin ulos kerrostalon ovesta jossa asustelen vuokralla.
Astuin bussiin.
Kun piti pistää naisrintama kuntoon, ennen lähtöä leirille.
Hän oli juuri aikataulussa.
Ei sun ole pakko mennä sinne. Mirja sanoo minulle.
sanoo minulle heti kun nousen bussista ulos.
On minun pala siitä asuu minussa. se on minulle tärkeää. Minulla on siihen vastaavaa koulutusta, että nyt kävi näin.
Jatkamme askel askeleelta läheiseen kuppilaan.
Puhutaan kuulumiset puhki. Lähdin menemään leiriä kohti. Tuntui siltä että ihmettelimme hetkeä skip ja matkassa oltiin. Tämä on vaimoni pakettiauton. Mutta nyt olen jälleen luonnon helmassa sekä pakenen arjen kiireitä. Heti matkaan päästyäni lensin kattoon onnesta kun tuli hyvä biisi radiosta aloin vetelee mooveja. Siinä kesti jokunen tovi kunnes saavuin leirikeskukseen. Tämä leirin nimi on Varttuneiden nuorten parisuhdeleiri. Leirin yksinkertaisena tarkoituksena on vain elää ja olla nuori. 18- ikäraja on varttuneille. Ai niin, minun pitää hakea eräät leiriläiset. Kuitenkin kaikki nämä 8 nuorta eivät tunne toisiaan välttämättä he kaikki ovat samalta paikkkakunnalta Saavuin odottamaan Matkahuollon tien toiselle puolelle parkkipaikalle.yhdessä menimme pakettiautooni ja ahtauduimme sinne. Kaikilla oli päällä kesä kuteet. Samaan aikaan mökillä. Minä olen Mikko. Veljeni Veli oli itse menossa jonnekin turhauduttavalle parisuhdeleirille ohjaajaksi
Minä taas olin kesämökillä Padasjoelle. Sitten minä olen viikon yksin mökillä 17-vuotiaan siskoni kanssa. Seurasin toisella silmällä sekuntiviisarin matkaa kohti viidettä päivää myöhemmäksi, kunnes veljeni saapuu Dorka-leiriltä. Se oli siksi Dorka-leiri, kun minä en päässyt rellestämään sinne. Siskokin vaan puhuu puhelimessa.
Piipitti jollekin, en tiedä.
Tästä tulee kyllä todella (paska kesä)
jos en voi muuta kuin seurata sekunnin edistymistä, ajan valumista toisesta minuutista seuraavaan Lauantaihin. Lopetin ennen kuin aloitin.
Menin jääkaapille hakemaan jotain.
Ei siellä ollut muuta, jääkaapin valot.
Hilja Sisko tuli sisälle
- Menen Sannan ja heidän kavereiden kanssa viettämään iltaa.
- Justhan sä eilen bailasit.
- Kai pärjäät?
- Luulisin Mikko vastaa.
Hieman myöhemmin Hilja Jopolla. Kääntyy siitä mäkeä alaspäin ja menee suojatielle.
Lähellä on grilli, jossa muut likat odottavat. Missä hän viipyy? Hän on aina myöhässä.
Ei me voida sentään lähteä ilman häntä, koska. Hänellä on liput miks koska hän ne kävi ostamassa mikset itse en kerennyt.

Odotusta

Terveyskeskuksessa Eero on jo toipumassa mistä tää kaikki alko. Oskari kysyi bileissä ilmeisesti että joku luuli että yritin iskeä sen tyttöystävää, mutta en muista muuta. Muistan että muija huusi että se jättää sen vitun urpon tai jotain tollasta. Ja sain puukosta. Myöhemmin leirikeskuksessa nuoripari kuherteli keskenään. 10 nuorta juoksevat heidän ohitsensa järveen uimaan kaksi pallon pelaajaa ottaa molemmat paidat pois ja menevät perään. Ottavat mankan ja pistävät CD levyn sisään. Se oli ysäri jumputusta samaan aikaan. Max vähän aikaa sitten istahtanut majoitus talon rapulle miettimään asioita ja sitä kuinka suunnistaan uusiin visioihin. Joka tapauksessa tämänlainen oli päiväni. pistin timanttisen nuoruuden ahdistuksen kuvaaman kipaleen soimaan sitä biisi kuunnellessani koin elämäni hienoimman hetken. Oli hieno ja ihana ahdistuksen nuoruuden tuskan varjo sisälläni joka kiersi ympyrää. En ollut koskaan tuntenut vastaavaa. ehkä siksi näin eilen illalla unen jossa yritin pimeydessä ottaa valon kiinni mutta pimeydellä oli suu ja se söi ja nielaisi toivoni herättyäni minulla oli aivan järjettömän ahdistunut fantastinen olo. Jotkut nuoret rupattelevat puhutaan naisista. Ei oo naista josta puhuisi, mutta jos voin veljeni puolesta puhua hänen naisestaan niin silloin voidaan puhua. Niin siinä käy että veljeni Eero puhuu koko ajan jostain hänen suuresta menetetystä rakkaudestaan. Niin ja mulla ei oo ensimmäistäkään. Se meni viime vuonna tällä samalla leirillä sekaisin. Eilen se soitti et se meni bileisiin. Nyt se varmaan heräilee jonkun muijan vierestä kauhea darra päällä. Tiiätkö että miehet jotka arvostavat naisia eivät sano heitä muijiksi. Sä kuulostat ihan mun veljeltä. Aha, lähetääks iskee friiduja. No lähetään.






Rakkauden nälkä

Seuraava päivä koittaa Ohjaaja Veli Virta oli nukahtanut tuoliin. Pir pir puhelin soi. Varttuneiden nuortenleiri Veli puhelimessa. Eero täällä muistatko viime vuodesta? Totta kai muistan! Olisi vaan asiaa mikä sen Hiljan sukunimi on mikä oli viime kesäleirillä? Valitettavasti en voi kertoa ohjaajana mutta voin kertoa hänen velipuolenaan että hän on ajatellut sinua ehkä ainakin on siltä vaikuttanut koska hän on sen jälkeen muuttunut oudoksi tule leirikeskukseen niin järkkään sinulle treffit ja Hiljalle sokkotreffit on se hyvä että viimein saatiin tähän asiaa vastaus vuoden jo sitä pähkäilin mikä Hiljaan on mennyt kun ei pojat meinaa kiinnostaa voisitko tulla hakemaan en todellaan Eero meni hiljaiseksi no totta kai mä tuun mulla on vaan oma huumorinmaku menee autoon sisään ja kurvaa matkaan ja tänään radio jolta tulee ysäri biisien pitkä soitto eli älkää vaimentako ääntä nimittäin tästä se lähtee painoi kaasua soratiellä eikä kestänyt aikaan kuin se oli jo sairaalan edessä. Ny me lähetään. Hän sulki ovet. Hetken päästä muutaman liikennevalon ja yhden liikenneympyrän jälkeen miksi me tähän pysähdyttiin. Katso oikealle sovitus-tyyli vaateliike ja mene ostaa ittelles jotain päälle illaksi jees Eero sovittelee erilaisia asuja. Ei tää ei ei näin mauton miehekkään makea ja jotain seksikästä. Soitin Veljelle pir pir menen hakemaan kotoa ne vaatteet jotka minulla oli viimeksi kun näin Hiljan.
Tuntia myöhemmin Veli nousi autosta ja avasi oikean puoleisen oven ja Hilja nousi autosta. Siinä hän oli sydäntäni suurempi rakkauteni. Silmäni kirveli ja itki rakkaudesta Hiljaan olin viimein saavuttanut kosketuksen elävään rakkauteen kumpikaan meistä ei sanonut mitään kosketimme toisiamme katseella ja tunsimme silmästä silmää rakkauden janon katselimme kuin olisimme uineet siinä hetkessä jo kauemmin kuin elämän käteni alkoivat hikoilemaan sekä tärisemään Hilja ottaa kädestäni kiinni sitä tunnelmaa ei voi sanoin edes kuvailla kuinka paljon näkymätöntä rakkauden lämpöä oli ilmassa. Kesäilta teki tuloaan ja asettelimme kädet toisiaan vasten ja aloin hymyilemään. Ja minä jätin ostamatta puvun koska halusin muistaa hetken kun olin Hiljan kanssa vuosi takaperin. Olin pistänyt samat vaatteeni ylle. Veli poistui ja jäimme viettämään vahvan rakkauden kesäiltaa. Vuosi sitten hetket Hiljan kanssa avattuani silmäni edessäni näin ne haikeina muistoina silmästä silmään olimme jälleen kosketuksessa. Jos en olisi saanut Hiljaa, niin olisin pyytänyt anteeksi että rakastan häntä.

Loppu

Ylläpidon palaute

 
Aito Rakkaus 2014-06-24 08:26:28 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 24, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka kirjailijan.alku!



Pilkkuasiaa , ja lempilapseni ja - sana. Normaalisti ennen ja - sanaa tulee aina pilkku, mikäli lauseilla, jotka ja erottaa, ei ole selkeää yhteistä jäsentä.
Esimerkiksi. On vuosi 2000, ja leirin viimeinen päivä.

Dialogissa kerrot kuka sanoo ja kuka vastaa. Vältä sitä. Annan vaihtoehdon.
- Mihin sauli jäi? ohjaaja katseli katseli edessään olevia nuoria.
- Se pakkaa tavaroitaan vielä, Eero osoitti mökkien suuntaan.
- Selvä.
Eli kerro enemmin keskustelijoiden ilmeistä, reaktioista ja eleistä.

Pyri käyttämään koko ajan samaa aikamuotoa koko novellin ajan, mielestäni helpoin on juuri äsken mennyt aikamuoto, eli imperfekti. Eetu meni, Eero tuli, ohjaaja näki jne. Se helpottaa tekstin lukemista.

Älä käytä sulkeita kaunokirjallisessa tekstissä :)

Tarkista novelli kun olet saanut sen kirjoitettua loppuun. Muutamassa kohdin piste on unohtunut, tai on väärässä paikassa. Esimerkiksi tuo "Terveyskeskuksessa Eero on jo toipumassa mistä tää kaikki alko. Oskari kysyi bileissä ilmeisesti että joku luuli ett yritin iskeä sen tyttöystävää.".
Tuon pitäisi ilmeisesti olla seuraavasti:
Terveyskeskuksessa Eero on (oli olisi imperfektimuoto) jo toipumassa.
- Mistä tää kaikki alko? Oskari kysyi.
- Bileissä. Joku ilmeisesti luuli että yritin iskeä sen tyttöystävää.
En tiedä olitko kärsimätön saamaan novellin valmiiksi, sillä samanlaisia hosuttuja kohtia on loppua kohden enemmän.

Kaiken hosumisen jälkeen tuo loppu rauhoittaa kaiken! Kuin olisit jälleen saanut kirjoittaa juuri siitä mistä haluat! Kaunis loppukohtaus, ja upea tunnelma!

Osaat kirjoittaa, mutta älä hosu! :)

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS