Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Kadonnut kissa yhdistää
QR-Code dieser Seite

Kadonnut kissa yhdistää Hot

Olipa kerran yksi harmaa kissa nimeltä Mauku. Ja se rakasti tonnikalaa ja Matin, tämän omistajan huonekalujen raapimista, mutta muuten kaiken kaikkiaan Mauku oli erittäin rakastettava eläin. Eräänä päivänä kissa oli kuitenkin kadonnut Matin asunnosta ja mikä oli erittäin askarruttavaa, sillä hän asui kerrostalon seitsemännessä kerroksessa... Ensimmäiseksi kissan katoaminen ilmoitti itsestään aamulla, ääriään myöten kissanruokaa täynnä oleva kissanruokakippo. Ja mikä hälyttävämpää se ei istunutkaan lempipaikallaan Matin sinisen nahkasohvan kulmassa. Matti alkoi pikkuhiljaa huolestua eläinystävänsä puolesta. Hän tutki kaikki asuntonsa nurkat, hän katsoi sängyn alle, kaappeihin ja jopa pesukoneeseen, mutta kissaa ei ollut missään - kun Matti ahdistuneena oli lähtemässä töihin, järkyttävä näky iski häneen, hän oli kai jollain tavalla unohtanut asunnon oven vähän raolleen, josta kissa oli kai yön aikana livahtanut ulos. Mutta minne se olisi voinut mennä? Matti harkitsi jättävänsä ovensa raolleen siltä varalta että pieni karkulainen palaisi omistajansa luo. Mutta tajusi olevansa myöhässä työstään. Matti oli reipas mies ja myös koska hän päätteli että kissa olisi vielä mahdollisesti portaikossa, hän päätti käyttää portaita. Kolmannessa kerroksessa hänen nenäänsä kulkeutui tonnikalamakaronilaatikon houkutteleva tuoksu. Hän huomasi sen tulevan äskettäin taloyhtiöön muuttaneen Virtasen asunnosta. Uteliaana ja toiveikkaana hän koputti tämän ovelle. Oven avasi kaunis, nuori nainen, joka oli noin Matin ikäinen "ai moi! onkohan tuo kissa sinun?" nainen kysyi hymyillen, "olen muuten Hanna". Esittäydyttyään Matti sai kuulla kissansa harharetkestä. Mauku oli eilen illalla tullut raapimaan Hannan etuovea nälkäisen oloisena joten Hanna oli päättänyt säilyttää kissaa huomiseen niin että voisi viedä tämän löytöeläinhoitolaan... "No kun kerran olet siinä niin haluaisitko jäädä juomaan aamukahvit kanssani?" ...

Ylläpidon palaute

 
Kadonnut kissa yhdistää 2014-09-08 07:16:00 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    September 08, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi Harrastelija93!

Hieman lyhyesi jää, mutta aihe on kyllä miellyttävä! :D

Mielestäni novellin ainoa heikkous on lukuisat täytesanat, joita ei tarvita. Kirjoitat sujuvaati, ja kuitenkin saat täytetttä hyvin rakennetut lauseest turhilla sanoilla.
Kirjoitat: "Olipa kerran yksi harmaa kissa nimeltä Mauku. Ja se rakasti tonnikalaa ja Matin, tämän omistajan huonekalujen raapimista, mutta muuten kaiken kaikkiaan Mauku oli erittäin rakastettava eläin.".
Ajatukseni: "Olipa kerran harmaa kissa nimeltä Mauku. Se rakasti tonnikalaa ja omistajansa Matin huonekalujen raapimista, mutta kaiken kaikkiaan Mauku oli erittäin rakastettava eläin.".
Vastaavanlaisia turhia sanoja on tarinassa siellä täällä.

Ja toinen esimerkki:
"...- kun Matti ahdistuneena oli lähtemässä töihin, järkyttävä näky iski häneen, hän oli kai jollain tavalla unohtanut asunnon oven vähän raolleen, josta kissa oli kai yön aikana livahtanut ulos.".
Tässä on myös hieman epäselvyyttä siitä, mitä tuossa tapahtuu.
Ajatukseni: "...- kun Matti oli ahdistuneena lähdössä töihin, hän järkyttyi huomatessaan, että oli unohtanut ulko-oven raolleen. Kissa oli kai yön aikana livahtanut ulos.".

Samaan aikaan kuitenkin säästelet ihmisten kuvailussa, ja annat lukijan luoda itse mielikuvan neiti Virtasesta. Hyvä! Eli muista lukea tarkkaan mitä olet kirjoittanut, ja jos mahdollista, lue tekstiä itsellesi ääneen, niin huomaat kyllä, jos jokin kohta on kankea tai sana tarpeeton.

Kirjoitat: ""No kun kerran olet siinä niin haluaisitko jäädä juomaan aamukahvit kanssani?"".
Mahtavaa! Tämä on todella loistava repliikki, joka on vain pikkuinen kysymys, mutta kätkee sisäänsä mielikuvien tulvan! Hyvä!!! :D

Kiitos novellista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kadonnut kissa yhdistää 2014-09-09 09:44:10 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 09, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tarinalla on hyvä alku. Mietin pitkään, että miten tästä romanttisen tarinan saa aikaan, kunnes loppu toi pohdintoihini vastauksen :) Alapolta tuli paljon hyviä kommentteja, jotka kannattaa lukea huolella. Esität lauseet tosissaan hieman kankeasti ja sanajärjestykset ovat outoja. Mutta kuten esittelytekstissäsikin kerrot, äidinkieli ei ole vahvinta alaasi. Se on kuitenkin erittäin tärkeässä osassa, jos haluaa kirjoittaa, joten kehottaisin sinua tutustumaan muiden kirjoittajien tarinoihin ja kertaavan sujuvaa kirjoittamista. Haluaisin kovasti lukea myöhemmin sinulta kirjoitelman, jossa olisi hieman sujuvampaa kielenkäyttöä. Ideoita ja hyviä juonenkäänteitä kun herran päästä selvästi löytyy, täytyy enää harjoitella miten tuoda se parhaiten ulos paperille (tai näytölle) asti :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS