Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Kuukävelyä
QR-Code dieser Seite

Kuukävelyä Hot

Silmissäsi hehkuivat neljätoista Saturnuksen rengasta, kun tanssimme tähdissä. Olin niin huumassa, että kaiken kahtena näin - muistan myös, kuinka ne 140 000 triljoonaa tähteä kanssamme loistien tanssi.

Hypimme Uranuksen kuulta toiselle. Tasajaloin, kepein loikin. Kun olin pudota, sinä minua kädestä tartuit, ja nauraen kiskaisit seuraavan kuun reunalle. Pysähdyimme Arielin pinnalle, asetuimme siihen makaamaan, tähtiämme tuijottamaan. Lämmitit minua niin, ettei jääkään minua kylmettänyt.

Erehdyin sinulta kysymään, josko lähtisit kanssani sille yksisuuntaiselle lennolle, joka vuosien päästä ihmisiä Marsiin kuljettaa. Voisimme iät ja ajat näissä tähdissä tanssia, toisiamme kylmän iskiessä lämmittää.

Vaan tämä tanssi oli ollut hetken huumaa, sellaista valssia, jota ei enää valovuoden päästä muisteta.

Heitit minut Neptunuksen myrskyihin, jossa tuulet puhalsivat minun huutonikin ääntä kovemmin. Itkien yritin myrskyn pyörteestä sinut löytää, mutta olit jatkanut matkaasi seuraavalle planeetalle jättäen perääsi vain haikean muiston.

Kuinka olinkaan saattanut meidän rakkautta niin suureksi kuvitella, kun samalla ympärillämme pyöri koko avaruus?

Ylläpidon palaute

 
Kuukävelyä 2014-10-13 08:28:46 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    October 13, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi Miira!

Kaunista kerrontaa. Tunnelma on rakastava ja lämmin, kunnes muutat sen.

Tuo 140 000 triljoonaa, on omituinen ilmaus näin kauniissa tekstissä. Se on jotenkin liian tekninen ja rahvas. Voisiko sen tilalla olla vain triljoonat tähdet? Numerot noin sujuvassa ja tunteellisessa tekstissä tuntuvat jopa rikollisilta :D

Runon nimi hieman jäi kalvamaan. Runosi kietoo lukijan syliinsä lämpimästi, mutta nimi ei minun ajatuksissani viittaa mihinkään, mikä liittyisi runoon. En tosin osaa antaa siihen mitään järkevää vaihtoehtoa, mutta joku Tanssi Äärettömässä tai vastaava saattaisi olla parempi.

Loppu iskee hieman nopeasti. Olisin ehä toivonut hieman sydäntäraastavampaa revittelyä erolla, sillä Sinun taitosi riittävät varmasti luomaan vielä ahdistavampaa eron tunnetta.

Kuitenkin kokonaisuutena surullinen, kaunis ja hyvin rakennettu runo, vaikka ulkoasu ei kenties niin normaalirunon mukainen olekaan.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 4 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.3  (4)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kuukävelyä 2014-10-16 16:29:25 liskomies
Arvosana 
 
4.5
liskomies Arvostellut: liskomies    October 16, 2014
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minusta tämä sopisi runot -osastolle. Loistavaa tekstiä, sana sinulla on hanskassa. Kuukävely -otsikko aukeni minulle tähtiharrastajana kevyesti, ja toimii myös kielikuvana. Arielhan on yksi Uranuksen kuista, eli vaikka planeetoilla liikutaankin, taitaa deep sky -kuvaaja antaa silti pientä plussaa avaruuskävelystä... :D

Pieni nillitys siitä, että minunkin mielestäni numerot istuvat useimmiten hankalasti kaunokirjalliseen tekstiin, etenkin näin runolliseen.

Viimeinen virke kruunaa kokonaisuuden.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Kuukävelyä 2014-10-16 08:39:40 Naispaholainen
Arvosana 
 
4.0
Naispaholainen Arvostellut: Naispaholainen    October 16, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Niin, näinkin voi runon kirjoittaa, huomasin. Lukiessani jäin ymmälleni: omintakeinen sanajärjestys, joka vihjaa runoon mutta loppu- ja alkusoinnut puuttuvat. Luin sisältöä ja oivalsin: runohan tämä on. Aluksi lukijalle leijaili kepeää tähtipölyä, sitten tuli tunteiden romahdus, ja niskaan satoi avaruuskiviä. Huuma ja pettymys ... niistähän runoissa usein riudutaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kuukävelyä 2014-10-12 15:29:19 Jästipää
Arvosana 
 
4.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    October 12, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jälleen proosarunoa... ;-) Jäi vähän surumielinen fiilis tästä. Menetetty rakkaus toki sitä teettää. Hienosti kirjoitettu teksti. Hallitset hyvin tämän tyyppisen kirjoittamisen.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kuukävelyä 2014-10-12 07:04:47 TarraLeguaani
Arvosana 
 
4.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    October 12, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Laittaisin tämän runojen puolelle. Todella hieno viimeinen lause! Siis, todella hieno. Selvästi löytyy lahjakkuutta näiden sanojen takana! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS