Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Oneshot ~ Kesä yö
QR-Code dieser Seite

Oneshot ~ Kesä yö Hot

Poika katsoi minuun suurilla, meripihkan värisillä silmillään. Varovasti hän hivutti sormensa omieni lomaan.
Heinä tuoksui valoisassa kesä yössä. Täysikuu mollotti taivaalla ja valaisi avaran kaurapellon. Vaalea kesämekko liehui pienessä tuulenvireessä.
- Onko sulla kylmä? poika kysyi hiljaa.
Vastausta odottamatta hän veti minut alas heinikkoon istumaan. Hän veti minut lähelle itseään ja asetti kädet ympärilleni. Painoin pääni tämän olalle ja katselin tähtiä. Tunsin pehmeät huulet hiusteni seassa. Ne vain hipaisivat niitä, kuin kuiskaten samalla jotain. Painauduin tiukemmin hänen rintaansa vasten. Yllättäen tämä veti minut syliinsä ja osoitti tähtiä.
- Ne ovat... kauniita, sanoin hiljaa.
- Niin kuin sinä, hän sanoi totisena.
Huulet hipaisivat hellästi poskeani. En ajatellut tulevaa, en mennyttä. Oli vain tämä kaunis yö. Ajantaju katosi hiljalleen. Olimme vain hiljaa. Riitti, että tiesi toisen olevan lähellä. Järvi siinsi puiden takana, maantie hiljeni. Raukea väsymys sai minut painamaan itseni vasten poikaa raskaasti. Puut humisivat kevyessä tuulessa. Kaura kutitteli paljaita jalkoja. En tiennyt, kuinka kauan me siinä istuttiin. Oli ihanaa tuntea hänen sydämen lyöntinsä ja tasainen hengitys. Tuuli kuiskaili taikasanojaan. Peltoa riitti silmän kantamattomiin.
Hiljaa poika painoi huulensa omilleni. Pidätin lähes hengitystäni, yritin olla keskeyttämättä ihanaa hetkeä. Pettymys valahti lävitseni kun poika lopetti. Pian hän kuitenkin teki sen uudelleen. Nyt vastasin siihen, varovasti ja tunnustellen. Hän asettui makuu asentoon ja veti minut makaamaan lähelleen. Huulet hyväilivät toisiaan ja suudelmat muuttuivat aina vain rohkeammiksi. Se oli kuin unta. Vähitellen aloimme lähestyä toisiamme ja rako välissämme pieneni hetki hetkeltä. Poika veti minut molemmin käsin lähelleen ja painoi pitkän suudelman huulilleni. Hän hyväili käsillään vartaolani ja veti minut päälleen. Minä suutelin häntä ja poika vastasi siihen intohimoisesti. Suutelumme muuttui rajummaksi koko ajan.
- Mä rakastan sua, poika kuiskasi hiljaa hetken tauon jälkeen hiuksiini.
- Mäkin sua, vastasin.
Hän painoi vielä pienen suudelman nenääni ja veti minut vasten itseään. Nukahdin rauhalliseen, kauniiseen uneen.
Heräsin auringon häikäistessä silmiäni. Makasin vatsallani pellossa. Ympärillä surrasi mehiläisiä. Nousin varovasti ja mietin oliko eilinen edes totta. Oli se. Hunajan vaaleisiin hiuksiini oli tarttunut tumma hius Espanjalaisen pojan päästä.


Mielipiteitä otetaan mielellään vastaan!

Ylläpidon palaute

 
Oneshot ~ Kesä yö 2014-12-09 11:47:45 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    December 09, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Villasukka! (Kiva nimimerkki! :D )

Kaunis kirjoitus! Ehkä hieman päämäärätön ja juoneton, mutta yhtä kaikki kaunis kuvaus!

Älä turhaan hätäile enterin kanssa. Tuon "Heinä tuoksui..." Olisit hyvin voinut kirjoittaa tuon edellisen lauseen perään.
Kesäyö on yhdyssana :)

Ole tarkka sanojen kanssa, eli ei tämän olalle vaan hänen olalle painetaan pää. Sama kuin yllättäen hän, ei tämä, veti minut syliinsä.

Aijai! Todella tunnelmallisessa kohtauksessa, jonka olet erinomaisesti kirjoittanut, on lipsahtanut joukkoon "en tiennyt, kuinka kauan me siinä istuttiin.". Mielestäni tunteellisempi vaihtoehto on en tiedä, kauanko olimme istuneet. Eli älä tyydy siihen, mitä saat ensin paperille, vaan lue itsellesi ääneen ja korjaa kankeudet.

"Pettymys vaöahti lävitseni..."! Mahtava mielikuva! Erinomaista! :)

Jos poikaa hyväilee vartalo, on selvää, että hän tekee sen käsillään, eli pelkkä hyväili vartaloani riittää.

Tämähän ei varsinaisesti ole novelli, vaan enemmänkin kauniin romanttinen ja tunnelmallinen tilanne- ja tunnekuvaus! Se ei kuitenkaan haittaa, sillä lukemastani tuli hyvä mieli!

Hyvää työtä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Oneshot ~ Kesä yö 2014-12-31 21:12:23 viidakkoveitsi
Arvosana 
 
3.0
viidakkoveitsi Arvostellut: viidakkoveitsi    December 31, 2014
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tunnelma oli hieno ja romanttinen. Kuten muutkin ovat sanoneet niin varsinainen novellihan tämä ehkä ei ollut, mutta ei kai se haittaa, koska voihan sitä nyt lyhyempiäkin juttuja laittaa arvioitavaksi!

Tekstistä näkee, että sinulla on kirjoittajan lahjoja. Jotkut kielikuvat ja lauseet olivat erittäin onnistuneita ja tunnelmallisia, esim. "Kaura kutitteli paljaita jalkoja." ja "Tuuli kuiskaili taikasanojaan." Kuitenkin tekstissä oli minun mielestäni paikoin tietynlaista tönkköyttä ja viimeistelemättömyyttä, joka vähän latisti muuten hienoa tunnelmaa. Esim. näissä kommenteissa jo mainittu tämä-sanan käyttö kohdissa, joihin se ei sopinut. Sanajärjestyksessä oli myös paikoin korjattavaa. Esim. "Pidätin lähes hengitystäni" voisi olla parempi "Lähes pidätin hengitystäni" jne. Mutta tietyssä määrin sanajärjestys on kuitenkin myös tyylikeino ja mielipideasia, sekin pitää muistaa. Joissain kohdin se kuitenkaan ei nyt toiminut. Muutama yhdyssanavirhe oli myös joukossa, mutta ne ovat helposti korjattavissa.

Yleisesti ottaen hieno tilannekuvaus, joka voisi olla osa jotain pidempää tarinaa. En tiedä, paljonko olit tuota tekstiä viimeistellyt ennen kuin laitoit sen tänne, mutta kun vähän luet sitä uudelleen ja korjaat, niin siitä tulee aivan loistava!

Arvosanakin on näköjään pakko antaa. Laitan 3, koska parhaat kohdat olivat todella loistavia, mutta kokonaisuus kärsi paikoin tönköstä kielenkäytöstä. Jos koko tekstin korjaa parhaita kohtia vastaavaksi niin kyllä se sitten olisi jo lähempänä viitosta! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Oneshot ~ Kesä yö 2014-11-20 11:51:44 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    November 20, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvää oikeinkirjoitusta (jos alempana mainittuja yhdyssanoja ja espanjalaista ei oteta lukuun). Jästipään kanssa olen samaa mieltä, että juontahan tässä ei oikein ole, vain tämä on vain hetken kuvailu. Mutta se kuvailu on hyvin tehty.

Muutama yhdyssana:
kesä yössä -> kesäyössä
makuu asentoon -> makuuasentoon

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Oneshot ~ Kesä yö 2014-11-17 20:13:42 Jästipää
Arvosana 
 
4.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    November 17, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Herkkä, tunteikas ja taianomainen teksti, joka on täynnä rakkautta... :) Hyvin kirjoitettu teksti, sujuvaa ja luontevaa. Kielikuvia oli käytetty hyvin ja tunnelma tuli herkällä tavalla esille. Jäin kuitenkin miettimään oliko tämä varsinaisesti novelli, koska tässä oli enemmänkin tilanteen ja tunnelman kuvailua, ei niinkään varsinaista juonellista tarinaa. Tästä syystä rokotin pisteen, mutta koska teksti oli minusta muutoin hieno, annoin nelosen. Sen verran tartun oikeinkirjoituksellisiin asioihin, että espanjalainen kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, kun on kansallisuudesta kysymys.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS