Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Ärsyttää
QR-Code dieser Seite

Ärsyttää Hot

ÄRSYTTÄVÄÄ

Niin moni asia ärsyttää ihmispoloista tässä maailmassa.
Mainokset ovat ärsyttäviä, kuin myös yli imelät tuotepakkausten etiketit.Esimerkiksi jossain suihkusaippuapullossa saattaa olla ärsytyskynnyksen ylittävä erityisen imelä vuodatus; Herkkää ihoa hoitava ja nuorentava silkin pehmeä koko vartalon bodylotion. Tuo ” bodylotion” saattaa kuulostaa vähintäänkin oudolta, mutta jotain sinne päin siinä purkin kyljessä olin lukevinani. Jo on siinä yhteen lauseeseen tungettu kaikki ylistys sanat mitä tuollaisesta suihkusaippuasta yleensä pystyy vuodattamaan ja saippua sanaa ei ole käytetty vahingossakaan, ettei tuotetta luultaisi tavalliseksi ihmisen pesuaineeksi.
Lisäksi purkin kyljessä höpistään vielä, että pesun jälkeen iho jää kimmoisaksi ja kesäsateelta tuoksuvaksi. Totuus on kuitenkin, että hajustetta on tuotteessa sen verran topakasti, etten minä ainakaan ole ollut niin väkevän hajuisessa kesäsateessa. Suihkusaippuan perimmäinen tarkoitushan lienee pestä ihmisestä rasva ja lika pois. Tavalliselle kengän kuluttajalle riittää pesun ja saunan jäljiltä puhdas rentoutunut olo jonka liiallinen hajusteen tuoksu vain helposti pilaa.

Ymmärrän, että tuotteiden pitää erottua toisistaan ja olla kohdennettu erilaisille käyttäjille, mutta liialliset ylistys-sanat ovat kuitenkin liikaa ja rupeavat ärsyttämään varsinkin jos ne ovat liian imeliä. Miksei koskaan törmää saippuapulloon jossa asiat olisi sanottu ronskisti, ja niin kuin ne ovat. Jos saippuapullon kyljessä lukisi ytimekkäästi; ”Rasvanahkaisen työjätkän pesusuopa” tiedettäisiin oitis, ettei tuote sovi herkkähipiäiselle vaan tuote on kohdennettu saippuan varsinaiseen tarkoitukseen, eli pesemään ihmiseen kertynyt lika ja rasva pois.
Rasvanahkaisen työjätkänpesusuopapullosta on tarkoituksella jätetty saippua sana pois, koska siinä on hieman hienostunut sointi. Kohderyhmäkin on sanottu pullon kyljessä selkeästi. Ylistys-sanoihin ei ole sorruttu.

Ylläpidon palaute

 
Ärsyttää 2015-02-11 08:28:51 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    February 11, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Antero!

Tämä olisi ehkä parempi tuolla mielipiteet osiossa, mutta ei anneta sen häiritä :D

Nyt tulee kyllä aika voimakasta saagaa! Kielellisesti en huomaa juuri virheitä, eivätkä ne tämän tyyppisessä vuodatuksessa edes juuri haittaa.

Tämä ärsytys on helposti monistettavissa moniin muihinkin totteisiin!

Kiitos mielipiteestä! :D

Ps. "Rasvanahkaisen työjätkänpesusuopapullosta on tarkoituksella jätetty saippua sana pois, koska siinä on hieman hienostunut sointi.". Mainio virke!!! Hyvä! :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ärsyttää 2015-02-08 10:13:10 Jästipää
Arvosana 
 
3.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    February 08, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sinänsä hauska teksti, joka ehkä kuuluisi Mielipiteet kategoriaan pikemminkin kun Muut. Tässä voisi olla pakinankin aineksia, mutta sitten tekstiä tulisi muokata enemmän pakinatyyppiseksi. Jaan tuskan mainoslauseiden ärsyttävyydestä ja liiallisesta ylistävyydestä. Useinhan mainoslauseisiin ympätään vielä ratkaisu problematiikkaan, jota ei välttämättä edes ole. Aiheen käsittely sinänsä on ihan ok, mutta ehkä sisällöllistä toistoa on turhaan. Kirjoitus- ja kielioppivirheitä on jonkin verran, joten teksti kannattaa oikolukea vielä uudemman kerran.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS