Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Ajatuksen voima
QR-Code dieser Seite

Ajatuksen voima Hot

Mun ajatukset on kuin hattaraa, ne lipuvat hitaasti taivaalla tuulen mukana. Ne ovat hentoja, mutta niistä on helppo saada kiinni. Onneksi ne eivät kuitenkaan ole niin heikkoja, haihtuvia tai kaukana. Ne lipuvat ohi niin läheltä, että on mahdollista olla vain ja pohtia. Mun ajatukset on värillisiä untuvia. Keltaiset ajatukset kertovat huomisesta, siitä mitä tulee tapahtumaan. Yleensä huominen on valoisa ja pirteä. Huominen on uusi mahdollisuus, voin yrittää vielä kerran, saan aikaa itselleni. Emme saisi kuitenkaan odottaa liian innolla huomista, joskus huomista ei enää ole. Silloin haluamme palata edellisiin huomisiin ja tajuamme, kuinka paljon menetimme. Kurkistan keltaisen pilven sisään. Huominen on kaunis.

Kylmä viima kulkee ohitseni ja huomaan sinisten untuvien lipuvan kohti. Siniset untuvat eivät ole hyvästä mielelle. Ne kertovat surusta, tuskasta ja kaikesta pahasta elämässä. Untuvat itkevät, niin minäkin itkisin. Pahoina päivinä siniset untuvat hautaavat minut alleen ja tukehdun suruun. Pelkään niitä. Siksi ajatuksissa vaeltelu on vaarallista. Kestänkö sen kaiken paineen, jota mahdollisesti kohtaan. En halua kertoa enää sinisestä untuvasta, siksi hiljenen ja odotan seuraavia untuvia.

Vaaleanpunaiset untuvat ovat odottamisen arvoisia, sillä ne kertovat sinusta ja minusta, meidän yhteisestä matkasta. Siitä, kuinka rakkaus alkoi ja se jatkui, joka aamu heräsi vain niin onnellisena. Herään nykyäänkin hymy huulillani ja makaat vierelläni. Vaaleanpunainen täyttää mieleni, kun edes uskallan ajatella hetkiä kanssasi. Jokaisella hetkellä on merkitys ja ne tallentuvat vaaleanpunaisten untuvien matkaan. Tästä tunteesta en haluaisi koskaan luopua, mutta tuuli puhaltaa ja vaaleanpunainen katoaa mielestä. Mikään ei kestä ikuisesti, vaikka niin toivoisi.

Lopulta mieli on valkoinen, täysin tyhjä untuvista. Kaukana seisoo hahmo, päätän tutkia hahmoa lähempää. Se muistuttaa minua, mutta nuorempana. Aikaa, jolloin maailma oli suuri ja minä pieni. Tällä tavoin mieli muistuttaa mitä olin, suunta on vain eteenpäin. Katson hahmoa kunnes tuuli puhaltaa. Jäljelle jää minä ja mieleni. Ei ole edes valkoista, eikä pientä hahmoa. Taivaalla pilvet kulkevat tuulen mukana.

On kai tulossa myrsky.

Ylläpidon palaute

 
Ajatuksen voima 2015-06-11 15:43:22 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 11, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka DDkarkki!

Minun oli hitusen vaikea löytää tästä tarkoitus. Eli se jokin, joka saa minut lukijana kiinnostumaan.
Ei oikein juonta, ei henkilötaustoja, ei samaistumista.

Tämä oli jonkinlainen pehmeyden ja vaaleanpunaisen pumpulin keveyden kuvaelma, jonka teema oli rakkaus, mutta aihe oli haihtunut sinne, mistä nuo pumpulit leijuivat :D

Kirjoitat hyvin, mutta tässä en nähnyt päämäärää.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ajatuksen voima 2015-06-07 19:25:31 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    June 07, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jos tätä arvioisin novellin näkökulmasta, niin en ehkä antaisi hyviä pisteitä. Novellin rakennettahan tämä ei täytä ja tässä ei varsinaista juonta ole. Kertoja minä kertoo lukijalleen mielestään ja ajatuksistaan. Kuvaus on proosarunomaista, hyvin symbolista ja abstraktia. Hyvin kirjoitettua tekstiä kaiken kaikkiaan. Pidin tästä ja sen sisältämistä ajatuksista. Teksti herätti minutkin ajattelemaan ja pohtimaan mietteitäni.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS