Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Sanojen koitos
QR-Code dieser Seite

Sanojen koitos Hot

[Pohjustuksena: tekstissä on mm. tahallaan käytetty väärin paria sanontaa epäsopivissa paikoissa, ja muuta sen sellaista turhaa.]



-Arvon Ylikomissaari, toivon, että aivan tosissanne ette väitä taiteen voivan parantaa maailmaa, sillä herra se on herra helvetissäkin.
-Aina on oksan ottajia, kun on kuusen kaatajia, piispa hyvä. Nälkä muuttuu pelkäksi turhaksi abstraktioksi mielen tulviessa sivistyksen suloista laulua.
-Ajatelkaahan nyt itsekin selkeästi, maalauksillako köyhien tulisi mässäillä, sinfonioillako sotilaiden hajoittaa vihulaisten rivit, ritariromaaneillako lääkäreiden parantaa rutot hirvittävimmät? Kaikella kunniotuksella, järkenne on yhtä hukassa kuin Paavo Arhinmäen itsehillintä Sotshin olympialaisissa.
-Luulisi kirkonmiehen tietävän, miten haitallista monien satojen vuosien päähän tulevaisuuteen näkeminen on tällaisina aikoina. Kiittäkää onneanne, liiat maalliset kiireet estävät Meitä kielimästä noituudestanne kammottavasta inkvisitiolle. Sallinette Meidän heittäytyä hetkeksi rahvaan tasolle sinuttelemalla: kuomaseni, yksikään aikalaisistamme ei edes liene tietoinen, mitä merkitystä uljasta sana 'olympialaiset' kantaa. Tämän mainittuamme olemme Itsekin kuin helmen lahjaksi saanut porsas moisen mysteerion äärellä.
-Kuinka paradoksaalista, Ylikomissaari, kuinka paradoksaalista. Näin on keskustelumme hedelmätön, Golgatan ainoan viikunapuun lailla. Olkoon Kristus teille suopa ainoastaan lyhimmän mahdollisen kadotuksen, sillä totisesti: siunausta tulette tarvitsemaan. Taivaan portit kolisevat kutsuvasti teillekin eräs kaunis päivä, kunhan pysytte Herran tiellä.
-Jahka kiireeltäni kerkeän, Herranne kiellän ja Kristuksenne kiroan. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, kuten vahna kansa viisaudessaan tiesi virkkoa, eikä pelkästään uskon voimalla maallikko hullua hurskaammaksi muutu. Nerojen inspiraation hedelmät, konkreettinen ja fyysinen kauneus, niissä rahvaankin silmä lepää.
-Ensimmäinen hullunmerkki, jos itseään viisaaksi luulee, Ylikomissaari. Sallinette poistuvani asioiden tärkeämpien henkevien pariin. Tuhannen tuhannet sielut pelastusta janoavat parahillaan.
-Hyvä on, kunnianarvoisa piispa. Jättäkäätte Meidät nautiskelemaan Marlboron kera linnassa elon nautinnoista. Auf wiedersehen, Unsere Kamerat! Ja nyt, narrit, musiikkia!



Ylläpidon palaute

 
Sanojen koitos 2015-08-22 13:17:25 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 22, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka M. Nevajoki!

Mielenkiintoinen dialogin loppu! Kirjoitat kivasti ja eläväisesti!

Tarkoitus tosin jää vajaaksi. En oikein tiedä mitä haluat tällä sanoa. Tiedätkö Sinä? Tarkoitan, että mitä haluat antaa lukijalle? Selvästi tässä on jokin nykymaailman ja hengellisyyden vastakkainasettelu, mutta selvää kantaa tai tarkoitusta ei ollut. Miksi tämä dialogi käydään?

Mielestäni kaikella kirjoituksella tulee olla tarkoitus, jokin sellainen, johon lukija voi tarttua ja samaistua. En oikein tästä löytänyt sitä. Kovin on lyhyt ja taustaton.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Sanojen koitos 2015-09-06 09:11:56 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 06, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Arhinmäen humala pilasi tämänkin. No ei siis kokonaan, mutta omalta osaltaan. Puhetyyli ja asiat ovat vanhahtavia, Arhinmäki tai Marlboro ei sinne sovellu. Jos tekstissäsi olisi puhuttu tuoreemmista asioista enemmän, ne olisivat sopineet ja luoneet hauskan ja haastavan miljöön. Vanhahtava puhe, ylikomissaari ja piispa, ja nykyaikaiset murheet. Sitten tämä olisi ollut loistava. Nyt se ei ihan yltänyt sinne asti.

Tarkoitusta penään minäkin, jotain tarvitsee olla.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Sanojen koitos 2015-08-19 14:19:01 Arska
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    August 19, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä on katkelma keskustelusta. Kirjoittaja tuo hauskalla, vanhahtavalla otteella, ja -kieliasulla esiin keskustelukumppaneiden ristiriidan. Teksti on helppolukuista ja sisålle kätketyn huumorin vuoksi miellyttävää ja hauskaa luettavaa. Tuo lyhyt katkelma ei paljasta käsitellystä aiheesta juuri muuta, kuin sen liittymisen taiteeseen.
Tämä voisi olla pieni otos huikeasta kertomuksesta, mutta jää tälläisenä vain makupalaksi.

Tästäkin voi jo löytää omaperäisyyttä ja erinomaisia oivalluksia. Mitä olisikaan, jos tämä olisi kokonainen tarina? Onhan tuo kerronta kertakaikkisen letkeää. Hyvä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS