Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Todellisuus
QR-Code dieser Seite

Todellisuus Hot

Olen herännyt juuri, maailma ympärilläni on pimeä. Makaan hetken, ajattelen. Luulen muistavani ääniä kuluneilta päiviltä, mutta en osaa yhdistää niitä kasvoihin. Milloin minä nukahdin? Olen melko varma, että en ollut silloin yksin. Olen melko varma, että nyt olen. Käteni yltää täpärästi katkaisijalle, valo paljastaa maailman todelliseksi. Kotini näyttää siltä, kuin joku olisi elänyt siellä. Sydämeni iskee oudossa rytmissä, yritän turhaan tunnistaa sävelmää. En muista, milloin olisin viimeksi peseytynyt, siitä tuntuu olevan viikkoja, ellei jopa kuukausia. Nyt pudotan vaatteeni maahan ja istun suihkun lattialle antaen kuuman veden pestä pois kaiken epäpyhän, joka on minuun takertunut. Ilma on kosteaa, minä en voi hengittää. Hukun. Pakenen, varoen vilkaisemasta ohikulkumatkalla peiliin. Minä en tahdo nähdä häntä, minä pelkään aivan liikaa. Hänen silmänsä tuijottaisivat ensin minua, sitten hän katsoisi lävitseni ja sanoisi: "minä tunnen sinut". Minä en tahdo kuulla, minä en tahdo nähdä, siksi minä pakenen, varoen vilkaisemasta ohikulkumatkalla peiliin. Keittiössä on likaista ja hanasta tuleva vesi jollain uudella tavalla vaarallista. Kaikki veitset ovat pöydällä, nekin, joita en koskaan käytä. Yhdessä pullossa on hieman viiniä pohjalla, kaadan sen viemäriin ja palaan sänkyyni. Huomaan, että puhelimeni on soinut kolme kertaa. Se on ollut aivan vieressäni, mutta en ole silti kuullut mitään. En soita takaisin, sillä en tahdo kuulla omaa ääntäni. Hengitykseni on katkonaista, näkökenttäni reunoilla näkyy tummia hahmoja. Ne katoavat yhtä nopeasti kuin tulivatkin, mutta silti minä tiedän, että ne ovat aina siellä, ja joka kerta palatessaan ne ovat taas hieman lähempänä. Aistin pääni sisälle asennetun verkoston ja kelta-harmaaksi kuvittelemani massan sen loputtomissa mutkissa. Ainoa tarpeeni on se, että minun pitäisi oksentaa kaikki myrkky ulos minusta, mutta en voi tehdä sitä, sillä saattaisin epähuomiossa menettää myös jotakin tärkeää. Tummat hahmot ovat palanneet ämpärit mukanaan, ne tahtovat kerätä talteen erittämäni kitkeränhajuisen hyhmän. Minulla on hirveän kylmä, käärin peiton tiukemmin ympärilleni ja hikoilen palellessani.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Todellisuus 2016-04-02 06:15:51 E.
Arvosana 
 
3.0
Arvostellut: E.    April 02, 2016

Ihan toimiva tarinan alku. Pidin erityisesti veitsikohdasta ja siitä, että vesi on "uudella tavalla vaarallista". Samoin joku, joka näkee lävitse, on mielenkiintoinen, hahmoa voisi hyödyntää enemmänkin. Tavanomaisesta alkuasetelmasta päästään kiinnostavampaan jatkoon.

Kuten suurimmassa osassa tekstejä täällä, teksti tuntuu luonnostelmalta. Kappalejaon puuttuminen varmaankin johtuu tekstin siirtämisestä tänne, ilmeisesti teksti pitää siirtää käsin, jotta kappalejako säilyy. Lauseissa on tiivistämisen ja selkiyttämisen varaa, löytyy kömpelyyttä, joka useimmiten kertoo viimeistelyn puutteesta. Minä-sanan toistamisen esimerkiksi voi hioa pois, joidenkin lauseiden rakenteessa on löysää. Pilkut eivät ole kaikkialla oikeilla paikoillaan, keltaharmaaseen ei tule väliviivaa. Harmillista, sillä teksti on sisälöltään lupaava tarinan alku.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Todellisuus 2016-03-16 06:11:47 Arska
Arvosana 
 
4.5
Arska Arvostellut: Arska    March 16, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Eihän tässä ole mitään järkeä, mutta eihän tässä ilmiselvästi ole sitä tavoiteltukaan. Kerronta on tiivistä ja eteenpäin vetävää. Se saa kyllä nopeasati lukijan koukkuunsa, eikä päästä kyllä irti ennen aikojaan.
Paniikinomaainen vire tarinassa istuu hyvin kokonaisuuteen, ja on todella omalla erikoisella tavallaan tunnelmassaan vangitseva.

On tämä hyvä. Tiivistempoinen sukellus ihmismielen varjoisimpiin vesiin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS