Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Lapsen silmin
QR-Code dieser Seite

Lapsen silmin Hot

Pieni ajatus sisnusta sisko:
Lapsuudesta yksi erittäin vahva kokemus liittyy lapin reissuun. Vuotta en tarkalleen muista, oltiin noin 5-7 vanhoja. Tapamme mukaan olimme pakanneet hirmuiset nyssäkälliset barbeja mukaan. Leikittiin usein pitkien hiihtolenkkien päätteeksi yhdessä barbeilla. Tykkäsin tavastamme leikkiä yhdessä. Muistan miten ajattelin usein, miten mukavaa kun pääsen leikkimään siskon kanssa. Teimme aina omat kodit, omat perheet ja muodostimme niille omat tarinamme. Yhdistimme vain pienen osan tarinoita, esimerkiksi barbit saattoivat olla naapureita joiden luona käydään kahvilla. Koin leikkimisen mukavaksi.

Nyt meidän barbeilla oli yhteinen matka. Pakkasimme barbien laukut ja lomakohde odotti sängyn puolella. Sinun ukkosi ja akkasi olivat häämatkalla. Ja minun minä-barbi ja Mika varmaankin seuraten perässä tekivät samoin.
En tuolloin vielä tiennyt mitä tarkoittaa häämatka, olin vain nähnyt piirretyistä miten prinssi ja prinsessa suutelevat kun ovat rakastuneet. Sinulle tämä kaikki oli kuitenkin ollut jo pidempään selvää ja tiesit mitä muutakin jännää rinssit ja rinsessat voivatkaan yhdessä tehdä. Olit päättänyt laittaa astetta kovemmaksi ja viedä ukon ja akan vällyjen väliin.
Nyt en pystynyt enää keskittymään omaan lomamatkaani vaan sivu silmällä kurkistelin mitä siellä sängyn tyynyjen toisella puolen tapahtuu. Barbit suutelivat, kähmivät ja riisuivat toisiaan. Odotin suu apposen auki jännityksellä, mitähän seuraavaksi. Mutta nyt sinä huomasit minut, huomasit miten leikkini oli keskeytynyt tyystin ja möllöttävät mantelini seurasivat vain sinun käsiesi liikettä. Niinpä järkyttäväksi pettymyksekseni sinä otit peiton reunoista kiinni ja sujahdit barbiesi session kanssa peiton alle.
Tästä alkoi hirveä huuto, raivo ja itku: ”Äiti, Minna ei enää leiki minun kanssa. Se ei näytä mitä sen barbit tekee lomalla!”

Näin minulle jäi suuri aukko mieleni sopukoihin vielä viiden vanhana: Mitä prinssi ja prinsessa tekevät alasti lomamatkalla?

Ylläpidon palaute

 
Lapsen silmin 2016-06-21 15:13:37 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 21, 2016
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Ninu!

Ihan alkuun haluan sanoa, että nyt kun olet postannut monta pätkää putkeen, niin jos näissä on toistuva virhe, niin toistuu kaikissa. Suosittelisin, että pidät muutaman päivän postausten välissä, katsot tuleeko palautetta, ja jos tulee, niin omaksu niistä se, minkä haluat. Ja jos arvioit saamasi palautteen mukaan seuraavia osia, niin me kaikki saamme vielä hieman parempaa luettavaa :)

Tämä on lyhyt historiakuvaus, joskin lämminhenkinen ja historiaa henkivä! Tämän olisi voinut kirjoittaa ihan tarinaksikin, jossa olisit kertojana käynyt tämän jutun läpi tarinamuodossa.

Pilkuista. "Muistan miten ajattelin usein, miten mukavaa kun pääsen leikkimään siskon kanssa.".
Tuo pilkku kuuluu konjunktion kun eteen, jossa lause vaihtuu. Melko harvoin lause vaihtuu virkkeessä ilman konjunktiota, ja tuolloinkin useimmin lauseenvastikkeena, johon ei pilkku kuulu muutenkaan.
Samaan liittyen "...esimerkiksi barbit saattoivat olla naapureita, joiden luona...". Eli konjunktio joiden vaatii pilkun, sillä se erottaa lauseen toisesta.
Myös ja - sana on konjunktio, ja vaatii pilkun, jos lauseilla ei ole yhteistä jäsentä. Esim "Pakkasimme barbien laukut, ja lomakohde...".
Kun taas "Matti kiipesi harjanteelle ja katsoi kaukaisuuteen. Tuossa Matti on molempien lauseiden yhteinen jäsen, eikä pilkkua tule.

Kirjoitustyylisi on asiallista ja selkeää, helppolukuista. Tilanne on eläväinen ja selvästi muistorikas :)

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Lapsen silmin 2016-08-06 12:53:44 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    August 06, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Lähes loppuun asti ajattelin, että minua ei kyllä kiinnosta lukea yhtään teidän barbileikeistä. Mutta paransit ihan lopussa, pidin sittenkin juonestasi. Mutta aloitat huonosti, et osaa ylläpitää mielenkiintoa. Kuinka moni tämän aloittaa ja jättää kesken, pääsemättä sinne loppuun, joka on oikeasti hyvä! Mieti siis alkua uudestaan. Jätä turha pois, ei ole tärkeää tietää missä leikittiin jne. Tuo muitakin ajatuksia elämästä tähän kirjoitelmaasi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS