Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Lapsen silmin osa 2.
QR-Code dieser Seite

Lapsen silmin osa 2. Hot

Pieni ajatus sinusta isä:

Olin kuuden vanha. Isä ja äiti olivat aamulla aikaisin vieneet minut tuiki tavallisesti tarhapäivää viettämään. Taisi olla syksyä. Muistan miten kesän jälkeen tarhapäivät tuntuivat joskus odottamattoman pitkiltä. Satoi ja tekemistä ei tuntunut olevan, lelut tylsistyttivät ja ehkä Anskukin oli viettämässä vapaapäivää kotonaan. Mitä voisin tehdä?
Keksin mielestäni älyttömän hyvän leikin: olen sairas. Menin valittelemaan hoitotädille vatsaa ja huonoa oloa ”tarhatäti minun on päästävä kotiin”. Nyt aikuisen näkökulmasta ymmärrän myös tarhatädin kannan asiaan: Jos Nina menee kotiin, on yksi vaiva vähemmän hoidettavana. Niinpä tarhasta soitettiin äidille, joka ei päässyt työkiireiden vuoksi hakemaan minua. Tarhatädit pahoittelivat ja käskivät minun mennä lepäämään. Hetken kuluttua puhelin soi ja isä soitti. Äiti ja isä olivat sopineet keskenään, kumman kiireiseen aikatauluun sopisi paremmin tulla hakemaan minut. Usein sairaat lapset viedään kotiin parantelemaan pöpöjä, mutta minun ilokseni äiti sekä isä olivat niin kiireisiä, että minut oli otettava mukaan töihin. Mikä voisikaan olla parempi paikka ei sairaalle lapselle sairastamiseen.
Nyt päätin riisua vatsakivun yltäni ja vaihdoin työvaatteisiin, olin toimistotyöläinen ihan kuten isäni: poltin tupakkaa, join kahvia ja puhuin puhelimessa. Pidin myös suuria kokouksia. Kirjoitin piirtotaululle kaavioita ja jaon esitteitä suurista mainoskampanjoista. Laskin laskimella seuraavan vuoden budjettia ja karttakepillä osoitin Pekkaa olemaan hiljaa kokouksessa. Isältä sain tarvittavia työkaluja leikkiini, hienoja paperiarkkeja täynnä erivärisiä pahveja. Isän vanhoista käyntikorteista sain hyviä kontakteja ja vuosien takaiset asiakaspaperit kävi hyvin mainossuunnitelmiksi asiakkailleni. Suuren palaverin päätteeksi, asiakkaideni hyväksymät suunnitelmat sain mapittaa keltaisiin ja vihreisiin kansioihin.
Jotta päivä ei kuitenkaan käynyt liian raskaaksi kävin kysymässä isältä mitä limua ja keksiä saisin ottaa. Isän töissä sai aina oman pullon kokista ja ison kasan jaffa keksejä. Kun työpäivä oli ohi, pelattiin vielä työporukan kanssa erä biljardia eli minä ja viisi näkymätöntä ystävääni.
Isän työpaikalla oli ihanaa olla sairaslomalla!

Ylläpidon palaute

 
Lapsen silmin osa 2. 2016-06-21 15:22:05 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 21, 2016
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Ninu!

Siihen mitä edellisen alkuun kirjoitin, niin tässä on samoja pilkkujuttuja :)

Tämäkin olisi ollut hyvä tarinana. Tosin juoneen olisi pitänyt vielä miettiä loppuratkaisu. Olisiko tarina päättynyt kunnon opetukseen tai siihen, että tyttö selviää viimein, kuin koira veräjästä.
Tämähän on ikään kuin muistelu ilman juonta, tilannekuvaus, joskin edellisen tapaan helposti lähestyttävä ja samaistuttava.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Lapsen silmin osa 2. 2016-08-06 12:57:56 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    August 06, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"karttakepillä osoitin Pekkaa olemaan hiljaa kokouksessa." Hah, loistavaa! :D

Välillä olet mahtava, talenttia siis löytyy, se pilkahtelee. Mutta sitten se painuu taas, osittain kirjoitusvirheiden ja osittain kömpelön kirjoittamisen vuoksi. Eli lisää harjoittelua, vähän enemmän juonen viilaamista ja hyvää tulee! Olen Alapon kanssa samaa mieltä, että loppu tarvitsee jotain. Ensimmäisen osan loppu oli hyvä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS