Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Lapsen silmin osa 3.
QR-Code dieser Seite

Lapsen silmin osa 3. Hot

Pieni ajatus sinusta Mummi:

Mummi on mielikuvitukseni äiti. Mummi on tarinoideni kehto. Mummi on käsieni ohje.
Mummin kanssa olen viettänyt mielikuvituksellisinta aikaa. Mummilan seinät olivat täynnä kiehtovia kuvia ja mielenkiintoisia pieniä esineitä. Rakastin mummin miniatyyri puolta: pientä kippoa, kuppoa ja purnukkaa saattoi odottaa olevan missä tahansa maton alla, piirongin päällä tai kattolistoissa. Ihan totta, maton alla saattoi myös olla toinen pienempi matto!
Illalla päivän puuhien jälkeen syötiin yhdessä iltapala ja pestiin hampaat. Tämän jälkeen saimme yhdessä Minnan kanssa valita yhden iltasadun, jonka mummi lukisi meille. Lempi saduksemme muodostui Yksi ainoa haukahdus, jota luettiinkin varmasti enemmän kuin yksi ainoa kerta. Mummi oli kaikista tarinan lukijoista paras, sillä mummi ei vain lukenut tarinoita vaan mummi kertoi.
Ennen peittojen alle mönkimistä saimme valita mummin kymmenistä pienistä hajuvesi purkeista yöllisen tuoksun. Mummi kertoi miten pahat unet väistyvät kun nukkuessa tuoksuu hyvälle. Tämä oli ihana hetki, tyttömäinen hetki.
Mummin iltasaduissa pystyin eläytymään tarinaan täysillä, alusta loppuun olin hiljaa ja kuuntelin kaikkia pienimpiäkin yksityiskohtia jännityksellä. Mummin tarinoihin harvoin nukahdin, sillä tahdoin kuulla lisää. Yhden kirjan luettuamme sammuivat usein valot, mutta aina emme lopettaneet tähän. Mummi saattoi jatkaa vielä monta tovia Kaakelimaakelia, joka onkin selkein kuvakirja minkä olen koskaan nähnyt vaikken olekaan yhtä ainutta kuvaa siitä koskaan nähnytkään.

Mummi on tärkeä osa tarinaani!

Ylläpidon palaute

 
Lapsen silmin osa 3. 2016-06-21 15:32:47 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 21, 2016
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi Ninu!

Samaa kuin edellisissäkin, eli ei ehkä vain historiakuvausta, vaan juonellinen tarina. Pilkut ennen konjunktioita aina, jos ne erottavat virkkeen lauseet toisistaan.

Sinulla on toisinaan jännittävä tapa venyttää virkkeitä silloinkin, kun voisit käyttää pistettä. Annan esimerkin. "Mummin iltasaduissa pystyin eläytymään tarinaan täysillä, alusta loppuun olin hiljaa ja kuuntelin kaikkia pienimpiäkin yksityiskohtia jännityksellä.".
Eli selkeät virkkeet on hyvä päättää pisteellä. Ajatukseni.
"...tarinaan täysillä. Alusta loppuun olin hiljaa...".

Tämäkin lyhyenä tarinana, jossa tapahtuma kuvataan juonen kanssa pikkulapsen silmin, on aina parempi ja selkeämpi ainakin minun mielestä :)

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Lapsen silmin osa 3. 2016-08-06 13:37:55 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    August 06, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä tuntui nopeasti kasaan kyhätyltä, ilman sen tähdellisempää merkitystä. Kirjoitusvirheet alkavat jo haitata, hätäisyys nousee ensimmäisestä osasta kolmanteen, joista tämä on selvästi heikoin. Huomioi yhdyssanat, ettei lauseesta tule ihan hassua. Et tuo mitään oivaltavaa, hauskaa tai mietittävää tarinallasi, aiemmissa oli vähän jotain ideaakin. Pistä harkintaan koko mummi-teksti, muokkaa mieluusti samaan tyyliin sopivaksi, kuin aiemmat Lapsen silmin -osat.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS