Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Pois se on saatava
QR-Code dieser Seite

Pois se on saatava Hot

Minä nauran auringolle, koska en muutakaan voinut. Se häikäisi silmiäni niin, että melkein pelkäsin että sokaistun. Miksi nauroin? En tiennyt. Siinä oli jotakin huvittavaa, jotakin sellaista puettua hauskuutta, jota en pystynyt riisumaan.
Tämä toljottaminen ei ainakaan asiaa auttaisi, ajattelin ja odotin kauanko silmäni vielä kestäisivät.
Käänsin katseeni ja päässäni alkoi soida. Se oli Päivänsäde ja Menninkäinen. Se iänikuinen virsi, jota olin lapsesta asti vihannut. Miksi se soi juuri nyt siellä päässäni, täytti tajuntani pikkulapsen kimeällä äänellä, joka oli kaikkea muuta kuin kaunis?
Ravistelin päätäni, kerran jos toisenkin niin että se lähtisi, tuo kamala ääni. Niin ei vain tapahtunut. Aivan kuin se olisi muuttanut sinne asumaan, kuin jäädäkseen. Tunsin jo, kuinka ahdistus teki tuloaan hyökyaallon lailla. Miten pystyisin sen estämään?
Aloin pomppia kohti taivasta. Maisema edessäni liikkui mukanani ylös ja alas. Vältin katsomasta aurinkoa, sitä sen häikäisevää sädekehää, jolle olin nauranut. Kimeä ääni jatkoi vain lauluaan: ’’Ei haittaa vaikka loisteesi mun sokeaksi saa, on pimeässä helppo vaeltaa.’’
No eipä, kivahdin hampaitteni välistä ja jatkoin pomppimistani. Se ei kuitenkaan tuntunut auttavan. Laulu soi päässäni edelleen.
Maisema edessäni pysähtyi, ja suonissani kiehui.
Pyrähdin edessäni olevan puun luokse. Haukoin happea, ja tunsin kuinka palleani oli räjähtämäisillään. Ei ihmekään jos olin Coopperin testissä jäänyt hieman alle keskivertolukujen. Päätin samassa tehdä asialle jotain.
Kunnon kohottaminen, se olisi missioni tulevalle vuodelle.
’’Käy kanssani…’’, kuului taas päässäni.
Päästin kirosanan ilmoille, ja maisema alkoi jälleen liikkua ylös ja alas.
Pois, pois – se on saatava pois, hoin mielessäni ja toivoin, että laulu jäisi taka-alalle, pysyisi siellä ja poistuisi viimein kokonaan.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Pois se on saatava 2016-10-09 12:06:29 Lorenzia
Arvosana 
 
2.5
Lorenzia Arvostellut: Lorenzia    October 09, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tekstisi on hyvin sujuvaa, mutta sen idea jäi minulta tavoittamatta. Joko tekstissä ei ollut sen syvempää symboliikkaa tai sitten oli, mutta ei vain avautunut minulle.

Jatkuva pomppiminen yhdistettynä viimeiseen lauseeseen, toi mieleeni anoreksiasta kärsivän henkilön, joka toivoi laulun lisäksi itse haihtuvansa pois. Mutta se voi olla kaukaa haettu merkitys.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS