Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Mendacium
QR-Code dieser Seite

Mendacium Hot

Mitä mieltä kaikessa tuossa, jos eivät sanat muotoaan löydä, saati siinä pitäydy vaikka löytäisivät. Mitä mieltä on kylmää rautaa takoa joka muotoaan ei muista. Onko tässä mitään mieltä, vain sanoja niitä arvailla, pyöritellä. Takoa siitä kylmästä raudasta. Jos lopulta se muoto on hauras, viallinen ja rikki. Vain kaunis harhakuva siitä ajatuksesta, vahvasta, ehjästä niin selvästä. Kenen on vastuu? Vastuu siitä vahingosta. Elämästä joka tuon kauniin harhan mukana pirstaloituu.

Pelottava on se ajatus. Ajatus siitä mitä seuraa kun eivät sanat muotoaan löydä, saati siinä pitäydy vaikka löytäisivät. Kenties oikeampi jättää sanomatta, takomatta. Muotoa haurasta, viallista, rikkinäistä rakentamatta. Pitäytyä sanoissa noissa jotka muotonsa löytävät, muodossaan pysyvät ja jälkeensä jättävät ajatuksen vahvan, ehjän niin selvän.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Mendacium 2017-01-29 20:02:04 Arska
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    January 29, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei Sagittarius!

Kolme ja puoli tähteä tekstistäsi. Pohdin tovin, onko se tarpeeksi, mutta päädyin tuohon lähinnä tekstin lyhyyden vuoksi.
Kerronnassa on kauniisti kulkeva kielikuvio, joka on paljolti lyyrinen. Luenkin tätä enemminkin runomitassa, kuin proosana. Kuvailu näyttäytyy pitkälti vertauskuvallisena, ja varsinainen sanoma ei ainakaan minulle nouse puhtaasti esiin, vaan jää verhoutuneena leijumaan tunteena mielen ja tiedostamisen rajapinnalle. Sanomassa lienee jotain epätoivoon liittyvää, mutta se tuodaan esiin kuin mainitsemasi kaunis harhakuva. Tullako ymmärretyksi, ymmärretyksi oikein? Ehkä harkitsematta sanottu sana, jota ei enää takaisin saa. Ei saa, mutta sanat eivät lopu, ja vaikka kaikki rauta ei ole taottavissa, niin kyllä sitä muokkaamaan pystyy, ja sen saa taipumaan haluttuun muotoonkin. Täytyy vain uskaltaa yrittää.

Niin se on sanojenkin kanssa. Väärinkäsityksen voi korjata, jos vain tahtoa on riittävästi. Lipesinkö aiheesta liian kauas? Lyhyt novellisi nostatti esiin ajatuksia, jotka koen hyvin henkilökohtaisesti.

---Kiitos----

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS