Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Ansa
QR-Code dieser Seite

Ansa Hot

Makaan jossain kovalla. Päätä särkee. Ihan kuin joku olisi hakannut minua nuijalla päähän. Avaan silmäni mutta näen pimeyttä. Olenko tullut sokeaksi? Olenko edes hereillä? Tunnen kuinka paniikki nousee, hengittäminen kiihtyy ja yritän samalla muistella miten jouduin tänne. En muista mitään! Hengitän rauhallisesti syvään ja ulos. Saan itseni rauhoitetuksi.

Otan selvää, minne olen joutunut. Tunnustelen maata. Se on kovaa, muhkuraista, kylmää. Kiveä? Löydän seinän. Samanlaista, seinä kaartuu mutta nyt löydän sammalta ja joissain kohdin on märkää. Paikka ei ole suuri. Noin kaksi metriä leveä ja sama pituudeltaan. Olenko luolassa?

- Miten olen tänne joutunut? ihmettelen ääneen.

Samassa huomaan edessäni pienen valo täplän. Toivon pilkahdus käy mielessä. Yritän selvittää mistä valo tulee. Se tulee kahden ison kiven välistä. Yritän työntää kiviä pois. Työnnän niin kovaa kuin lihakset jaksavat. Hiki valuu selkää pitkin mutta jatkan työntämistä.

Vaikka kuinka työnnän, kivet ei liikahda senttiäkään. Yritän kuulostella, jos lähellä olisi ihmisiä. Aivan hiljaista. Ei kuulu lintujen tai tuulen ääntä.

Päättäväisenä tarkistan luolani vielä perinpohjin. Jos löytyisi paksu keppi, toinen ulospääsy, aivan mitä tahansa, kunhan se auttaa minut pois täältä. Pimeydessä käsituntumalla tarkistan luolani kahteen kertaan mutta mitään hyödyllistä ei löydy. Pelkkiä pikkukiviä ja sammalta.

Päättäväisyys alkaa haihtua ja tilalle vaihtuu epätoivo. Miksi olen täällä? Miksi en muista mitään? Masentuneena menen kivien lähelle, käperryn maahan toivoen, että joku ohikulkija menisi ohi ja saisin apua.

Ainut seurani on pieni valo täplä pimeydessä. Ehkä minä joskus pääsen pois.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ansa 2017-07-11 06:47:58 Lorenzia
Arvosana 
 
2.5
Lorenzia Arvostellut: Lorenzia    July 11, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tekstisi on kohtalaisen lyhyt ja juonellisesti se ei lukijalle anna ihan kamalasti. Kirjoitat kuitenkin iha hyvin, vaikka aihe on jokseenkin läpi koluttu.

Kiinnitä huomiota kielioppiin, muutamia pilkkuja puuttui sieltä täältä. Sekä vältä käyttämästä fraasia "alkaa tehdä jotakin". Esimerkiksi tekstissäsi "Päättäväisyys alkaa haihtua", käytä mieluummin jotain kuvailevaa verbiä, joka kertoo siitä, että se joku asia/tunne hiljalleen hälvenee. Esimerkiksi "Päättäväisyyteni murenee, tilalle vaihtuu epätoivo"

Mahdollisuuksien mukaan näytä tunteitasi, älä pelkästään tyydy kertomaan niistä. Eli kun päähenkilön paniikki alkaa nousta, kuvaile sitä vaikka selkeämmin kehon reaktioiden kautta, kuinka sydän hakkaa rinnassa ja lopulta alkaa pyörryttää, kun hengittää liian nopeasti.

Korvaa myös kivien työntämisessä sana lihakset vaikka sanoilla kädet. Ihminen harvoin ajattelee konkreettisesti työntävänsä tai nostavansa esineitä lihaksilla, vaan tekee sen eri ruumiinosilla. Kuvaile myös lisää ponnistelua (esim. kuinka suusta purkautuu ähinää ja lopulta huuto, kun työntää kaikin voimin riittävän kauan) Ja sitten vasta tulee hiki.

Kiitos tekstistäsi :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS