Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Pumpulipallo
QR-Code dieser Seite

Pumpulipallo Hot

Pumpulipallo -- Ei ole niin kylmä kuin tuntuu, sanoo Nadja ja napittaa sarkatakin ylimmän napin. Kuunsirpin sisällä istuu ystävä, jolle Nadja on kertonut kaikki salaisuutensa Tähdet ovat pumpulipalloja, joiden pehmeyden ja lämmön Nadja kylmyydestä huolimatta tuntee ihollaan. Kun on kaikkein kylmintä, kuuystävä peittelee Nadjan pumpulipalloista tehdyllä viltillä ja puhuttelee häntä ystävällisesti. – Olen yksin maailmassa, sanoo Nadja ja pyyhkii kuuran ylähuulensa päältä. Edessä on yön kylmin hetki. Kuu-ystävä laskee viltin Nadjan päälle. Vähän ennen unta, Nadja katselee vielä hetken taivaalla leikkiviä pumpulipalloja, jotka lentävät edestakaisin toistensa perässä ja kirjoittavat taivaalle ihmisten nimiä. -- Miksi minun nimeäni ei kirjoiteta taivaalle, kysyy Nadja ja lämmin kyynel uurtaa tytön kuuraisia poskipäitä. Hiljaisuus on ainoa vastaus, jonka Nadja saa. Lopulta kylmyys tunkeutuu Nadjan luihin asti. Jostain kaukaa Nadja kuulee kirkonkellon äänen. Siellä jossain Ihmiset laulavat kauniita joululauluja hienoissa vaateissaan. – Se kuuluu niin kaukaa, sanoo Nadja ja katsoo taivaalle lasittunein silmin. Yhtäkkiä taivaalle ilmestyi Nadjan nimi. Pumpulipallot tanssivat riemulla ja kuuystävä heiluttaa kättä sirpinsä sisältä. Nadjan selkään kasvaa valkoiset siivet, joita räpäyttämällä hän lentää muiden tähtien joukkoon pumpulipalloksi. Kirkkoreki kulkee ohi, eikä kukaan huomaa, että hangen päällä on pieni nyytti. Kukaan ei huomaa, mutta taivaalla on Nadjan nimi.

Ylläpidon palaute

 
Pumpulipallo 2013-08-23 09:09:51 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 23, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Heippulis kohdataan!



Pieni häiritsevä juttu, sanajärjestys ja pilkkujuttu.
Kirjoitat: "– Olen yksin maailmassa, sanoo Nadja ja pyyhkii kuuran ylähuulensa päältä.".
Ajatukseni: "– Olen yksin maailmassa, Nadja sanoo, ja pyyhkii kuuran ylähuulensa päältä.".
Eli jos sanoja on vasta verbin jälkeen, on vaikutelma melkoisen runollinen, kenties taiteellinenkin, eikä mielestäni sovi tekstisi muuhun tyyliin.
Laitoin myös pilkun ennen "ja" - sanaa, sillä "sanoo Nadja" on oma lause, eikä mikään lauseessa "ja pyyhkii kuuran ylähuulensa päältä." viittaa sanomiseen, eli se on hyvä erottaa pilkulla selvästi sivulauseeksi.

Kirjoitat: "Yhtäkkiä taivaalle ilmestyi Nadjan nimi.".
Olen monesti pohtinut onko tuo "yhtäkkiä" todella tarpeellinen sana, vai olisiko mahdollista kirjoittaa yllättävä tapahtuma muutoi. Tulin siihen tulokseen että voi.
Ajatukseni: "Taivaalle, mustana kimaltavan avaruuden kanteen, ilmestyi Nadjan nimi. Nadja säpsähti, ja jäi haltioituneena tuijottamaan säkenöiviä kirjaimia.".
En sano että tuo on paras tapa sanoa asia...ajatus vain.

Kirjoitat: "Kirkkoreki kulkee ohi, eikä kukaan huomaa, että hangen päällä on pieni nyytti. Kukaan ei huomaa, mutta taivaalla on Nadjan nimi.".
Todella hieno lopetus! Mahtava tunnelma! :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS