Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Luonnontilainen parta
QR-Code dieser Seite

Luonnontilainen parta Hot

Tein pitkästä aikaa kirjoitusharjoitusta ja naputtelin koneelle mieleen juolahtaneita asioita. Sen seurauksena muodostui seuraavanlainen teksti, jonka nyt ajattelin laittaa esille, kun muutakaan en tänne vielä ole uskaltanut julkaista. Teksti ei ole minun ominta tyyliäni, vaan todellakin harjoitus, vieläpä melko vieraalla alueella. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sillä jannulla oli tosi pitkä ja tuuhea parta. Oikea risukko, jollaisia kasvaa hoitamattomien ojien laidoilla. Sanottiin että siellä eli liito-orava. Parrassa meinaan. Tuli toimeen kaikella sillä ruoalla, jota tippui suupielistä ja lusikasta tyypin syödessä. Aika epäsiistiä syömistä, mutta pitihän hänen pitää huolta elätistään. Kai se orava sen verran ujo oli, että ei kyennyt omiensa joukossa elelemään. Ja rauhoitettukin, niin ei väkisin saanut luontoon viedä, kun kerran oli kotiutunut. Hyvän teon tämä jannu aikanaan teki, kun oravan asukkaaksi otti. Oli kai pesästään pudonnut pieni poikanen. Äkkiä muuta paikkaa keksinyt kuin partansa jonne suojaan laittaa. Siihen aikaan leukarehu ei ollut vielä kovin mittava, mutta koska rauhoitettua elikkoa siellä kantoi, ei sopinut karvaa katkoa. Ja tarvitsihan se kasvava liitelijä sitä lisätilaakin. Nyt sitä tilaa parrassa sitten on jo metrin alaspäin, kyynärä sivuille ja vaaksan rinnasta eteenpäin. Puhuvat kylillä, että olisi jannulla jo kaksikin oravaa asukkina. Käynyt salaa metsällä kaveria hakemassa pelastamalleen. No, uskoo ken haluaa. Huhua kun levittää heppu, jolla on haamusärkyä raajassa, jota hänellä ei koskaan ole ollutkaan. Kolmannessa jalassa meinaan. Ja ei siis siinä, jota kaikki nyt heti ajattelevat, vaan selästä roikkuvassa. Kaikkein hassuinta tässä on, että vaikka jalkaa ei olekaan, voi hän silti nojailla siihen oikein hyvin. Mutta se nyt on näitä kylän outoja tyyppejä. Ja uskoo, ken haluaa kaiken muunkin. Tämä mahtavan parran omaava jannu ei ainakaan myönnä mitään. Sanoo vain, että hassuja puhutaan. Jos nyt joskus ruokaa onkin parrassa, niin minkäs sille voi. Saahan sen pesussa pois. Ja hyvin saakin. Kyllä minä sen tiedän, kun sen aina pesemään joudun. Eikä tuo epäsiisti liito-orava kavereineen tee asiaa yhtään sen helpommaksi. Ja niitä on muuten neljä täällä...

Ylläpidon palaute

 
Luonnontilainen parta 2013-08-23 09:23:52 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 23, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei Stargazer!

Täytyy sanoa että olihan melkoisen erikoinen tarina! :D Se antaa paljon anteeksi, että se on kirjoitettu nopeasti.

Sanon kuitenkin että Sinun todella kannattaa kirjoittaa! Vaikka tämä novelli ei kenties sisältänyt sinänsä juonta, aihetta, teemaa tai muutakaan novelliin kuuluvaa rakennetta ( :D ) niin kirjoitustasi on todella helppo lukea.
Virkkeet ovat selviä ja hyvin kirjoitettu!

Omituista on myös se, että käytät todella vähän "ja" - sanaa. Mielestäni se on hyvän kirjoittajan merkki, sillä "ja" - sana on yksi "peruskirjoittamisen" kulmakivistä. Kuitenkin käytät sanaa paljon lauseiden alussa. Siinä voisi miettiä onko se todella tarpeen, sillä väitän että lauseesi toimii hyvin ilmankin.
Esimerkki.
Kirjoitat: "Ja uskoo, ken haluaa kaiken muunkin.".
Ajatukseni: "Uskoo ken haluaa, kaiken muunkin.".

Todella vahvasti kannustan Sinua kirjoittamaan rohkeasti lisää! Jos teeman ja aiheen valinta on hankalaa, niin kirjoittajan blogista saattaisi löytyä jotain apuja!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS