Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut SOTILASMESTARI VISIO
QR-Code dieser Seite

SOTILASMESTARI VISIO

SOTILASMESTARI VISIO
Sotilasmestari Visio oli ollut huolissaan poikansa kännykän käytöstä ja he olivat muutaman muun nuoren vanhemman kanssa tulleet siihen tulokseen, että lapset eivät olleet jostain syystä oppineet empatiakykyä. He päättivät järjestää ensiapukoulutuksen, johon kutsuttiin yhteensä neljä nuorta. Ensin Visio oli järjestänyt nukketeatterin harjoitusnukeilla ja luonut dialogin niiden välille, jonka hän itse jokaiselle kolmelle nukelle imitioi.

– En voi kovin hyvin, ensimmäinen nukke sanoi.
– En minäkään, sanoi toinen.
– Minä tiedän mikä auttaa. Halataan, mainitsi kolmas.

Yhtäkkiä Visio nousi kankaan takaa ja löi pesäpallomailalla ensimmäistä nukkea päähän, toista ampui jalkajousella rintaan ja kolmatta alkoi hakata paljain käsin torsoon. Lopulta hän nousi ylös ja huusi. TÄYTYY ELVYTTÄÄ!

Hän ravisteli mielestään elottomimman näköistä nukkea ja puhutteli tätä Uskona. Sitten Visio soitti hätänumeroon kaiutin päällä, selitti mitä oli tapahtunut ja kuunteli ohjeita. Koska potilas ei hengittänyt hän aloitti paineluelvytyksen. Kolmannellakymmenellä painelulla Usko alkoi hengittää ja yskiä ja oksentaa voimakkaasti. Visio käänsi hänet kyljelleen ja aloitti seuraavan nuken elvytyksen. Puhelimeen hän kertoi, että tämä on nyt se jota hän oli lyönyt pesäpallomailalla päähän.

Hän puhutteli Jaskaa tarkastaen samalla hengitystiet ja aloitti painelu sekä puhalluselvytyksen. Pienen hetken jälkeen nukke alkoi öristä agressiivisesti jonka jälkeen hän käänsi myös sen kyljelleen. Kolmas nukke, jota hän oli hakannut torsoon ei tarvinnut ensiapua vaan pieni muodollinen kaverikeskustelu rauhoittaisi kiihkeää tilannetta. Puhelimeen hän kertoi, että tilanne oli nyt ohi eikä välitöntä vaaraa enää ole ja katkaisi puhelun.

Mikä sinun nimesi on? kysyi Visio nukelta, joka ei tarvinnut elvytystä.

Minä olen Piiva Immo ja haluan auttaa muita ihmisiä elämään elämäänsä.

Visio katsoi ankarasti nuoria kohti, otti keittiöveitsen käteensä ja viilsi Piivan kurkun niin auki, ettei sitä enää voinut elvyttää. Yksi nuorista huusi heti – Ei saa luovuttaa! Sitten Visio painoi levysoittimen päälle ja kohta alkoi kuulua kaunis naisen ääni laulaen "Oi, niin paljon kuuluu rakkauteen".

Ylläpidon palaute

 
SOTILASMESTARI VISIO 2018-07-09 18:00:05 Alapo80
Arvosana 
 
2.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    July 09, 2018
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka tapaniOrjantappura!

Tämä on aika erikoinen...olisiko inhorealistinen oikea termi. En oikein tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella. Sinä kirjoitat hyvin, ja teksti on selkeää ja helppolukuista.

Sitten itse aiheeseen. Mainitset aluksi, että vanhemmat olivat huolissaan kännykän käytöstä ja empatiakyvystä. En kuitenkaan löytänyt useallakaan lukukerralla sitä punaista lankaa, joka olisi yhdistänyt ongelman ja sen, mitä tapahtui. Se teki lukukokemuksesta ainakin minulle turhauttavan ja sisällöttömän.
Mutta kuten sanoin, on sinulla kirjoittamisen lahja.

Kuitenkin itsekin pitkään armeijassa viettäneenä, oli tuossa päähenkilössä jotain todella kapiaismaista :)

Suosittelisin suunnittelemaan juonen ja tarinan kulun hieman tarkemmin, eli mitä haluat lukijalle sanoa, ja mitkä ovat ne pääkohdat, joilla viesti tulee kerrottua. Ajatuksenvirta, jolta tämä minusta vaikuttaa, sopii tiettyihin teoksiin, mutta ei minun silmääni tähän. Toivottavasti en loukannut, sillä kirjalliset taitosi lauserakenteissa, selkeässä ilmaisussa ja tapahtumien kuvauksissa on mainio, ja olet lahjakas.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
SOTILASMESTARI VISIO 2018-08-01 14:57:24 Zamm
Arvosana 
 
4.0
Arvostellut: Zamm    August 01, 2018

Hyvää iltaa Tapani!
Tekstisi yllätti välittömästi. Se oli erittäin hyvin kirjoitettua, siinä oli mukana omaperäisyyttä ja uudenlaista näkemystä. Teksti oli kuin pohjantähti piilossa kämmenen sisällä. Sen voi löytää, nähdä ja ymmärtää jos haluaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS