Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Elämän alku
QR-Code dieser Seite

Elämän alku Hot



Me oltiin siinä vaan nojailemassa junanvaunuun, kun yks meidän naapuruston pummi tuli siihen meidän luo pyörimään. Joku oli sitä oikeen kunnolla mätkiny menemään pitkin korvia, verta oli valunu housuille asti. Sen mussutuksesta ei oikeen meinannu saada selvää, kun oli hampaitaki mennyt useampia. Onneks se oli niin umpijurrissa, ettei tajunnu miten paskana se oli; olis nimittäin varmana menny johonki shokkiin tai muuhun. Olihan sitä pakko jeesata sen verran, että laitettiin sille pikasesti lasta sen murtuneeseen käteen ja annettiin vanha sanomalehti pahimpien verien pyyhkimiseen. Ukko kiitteli niinku jostain isommastaki urotyöstä. No sit ku se rupes tarjoomaan jostain sukanvarresta kaivamaansa vitosta, nii heitettiin sille vielä nippu satasia tilalle ja sanottiin se perus: ”Osta vaimolle jotain kivaa.”. Sit me lähettiin litomaan ja soitettiin kyttien vihjepuhelimeen, että joku setä on piesty junaraiteille.


Mun velipoika, Jätkä, pääs toissapäivänä linnasta ja sen kunniaks käytiin sitten putsaamassa yhen vanhan ämmän kassakaappi. Se vanha huuhkaja kyllä vähintään ansaitsi menettää ne hilut, kato raha on luotu liikkumaan eikä homehtumaan jossai holvissa. Sitä paitsi sen ämmän kartanosta päätellen ei edes tuntunu missään ne viistoista tonnia mitkä me napattiin mukaan. No, otettiin sitte keskustasta vanhojen aikojen muistoiks vielä polkupyörät huostaan ja ajeltiin niillä kallioille ja pudotettiin mereen. Kivasti loiskahti, kun kerranki oli tyyntä. Käytiin sitten vielä baarissa juomassa kolme tuoppia mieheen ja mentiin yöks hotelliin niinku mitkäki Kroisokset.


Aamulla todettiin että buffetissa syömisessä ei oo mitään mieltä, jos siitä on kerta maksanu. Mikään ei oikei maistunu syömisen arvoselta. Napattiin siitä jotain pientä naposteltavaa mukaan ja moikkailtiin niille kunnon kansalaisille kun kattoivat pahasti. Jätkä ilmotti kävellessä et sen pitää hakea yheltä metroasemalta jotai, ja sit me mentiin. Puomin ali vaan asemalle, ku ei se automaatti ees ois ottanu niin isoja rahoja ku meillä oli mukana. Jossain vaiheessa Jätkä oli onkinu vissiin jonkun taskusta koulumatkakortin, millä päästiin sitte jopa kaikki ne kolme asemanväliä mitä oli tarkotuskin. Perillä sitten jätkä vaan anto mulle topan jotai röökiä ja käski jäädä seisoskelemaan sellasen ison kellon alle ja kääntää sille nii monta sätkää ku ehtisin. Ja mähän ehdin. Kolkytkolme sätkää, kaikki rumia ku saatana.


Just ku olin saanu sen topan viimeset purut rullattua ja sätkän nuolastua, nii joku vartija tuli koputtelee mua olalle ja kyselee, et millä asioilla oikei notkuin siellä. No ei mulla oikei mitään vastausta ollu, nii lähin sitte siitä huitelee menemää ja näytin sille virkaintoilevalle läskille keskaria mennessä. Ei olis vissiin pitäny, ku se sitten siitä jotenki otti itteensä ja kaivo ihan sellasen kumipampun esiin. Hetken arvoin, että pitäiskö koittaa onnea, mutta lähin sitte vaan juoksee täysiä sinne portaikkoon missä oli suht paljon ihmisiä menossa. Eikä mulla edes olis ollu mitään hätää, jos ei siellä olis ollu sellane kaksmetrinen lihapää, joka keksi että oon vissiin joku rikollinen ja napannu mua kiinni hihasta. Pakkohan mun oli jotai tehä, ku se puuskutti vääjäämättä lähemmäs se vartija. No, käänsin sitten veitsen taskusta auki ja ajattelin, että ihan sen verran tuikkaan että päästää irti se äijä. No eiköhän se saanu jonkun ihme sätkyn just sopivalla hetkellä ja runtannu käytännössä ite sitä puukkoa kahvaa myöten ihan siihen jalkansa juureen. No eihän mulla ollu aikaa jäähä siihen ihmettelemään, mutta ku vetäsin irti sen terän, nii veri kyllä lenti ihan ku elokuvissa. Säikähin pirusti, mutta tavallaan oli myös aika siistiä. Porukka rupes kiljumaan ihan ku sireenit ja kaikki alko ryntäilemään joka suuntaan. Eikä kukaan sitte lopulta huomannu ku livahdin kahen kerrostalon väliin riisumaan likasen hupparin.


Kävin syömässä grillillä ja ku tulin takas hotellille niin Jätkä olikin jo siellä. Illalla sitte istuttiin siellä hotellihuoneessa röökiä polttelemassa ja baarikaappia tyhjentämässä, nii kuultiin radiosta, että joku kakskymppinen sälli oli kuollu puukotuksessa iltapäivällä. Sillon mä vasta heräsin että mun koko elämähän oli tähän asti ollu pelkkää leikkiä. Ekaa kertaa sitte ala-asteen sain nukuttua yli neljä tuntia yhteen menoon.

Ylläpidon palaute

 
Elämän alku 2014-05-23 08:20:07 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    May 23, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi UP1!

Jollain tavoin ensivaikutelma oli, että onpas huono tekele, mutta mitä pidemmälle tarina eteni, niin sitä mielenkiintoisemmaksi se muuttui. Kirjoitustyylisi on erikoinen, joskin sopii mainiosti novelliin.

Kirjoitat, "Mun velipoika, Jätkä, pääs toissapäivänä linnasta ja sen kunniaks käytiin sitten putsaamassa yhen vanhan ämmän kassakaappi.".
Muista pilkut ennen ja - sanaa. Eli tuo ja - sana erottaa lauseet toisistaan, ja pilkkua käytetään jos lauseilla ei ole selkeää yhteistä jäsentä.
"Mun velipoika, Jätkä, pääs toissapäivänä linnasta, ja sen kunniaks käytiin sitten putsaamassa yhen vanhan ämmän kassakaappi.".

Vältä toistoa. Tuossa ylläolevassa käytät ilmaisua vanha ämmä. Seuraavassa lauseessa sanot vanha huuhkaja. Eli kaksi kertaa vanha lyhyen ajan sisällä. Huuhkaja (naisesta käytettynä) jo itsessään viittaa vanhaan, jonka jo kirjoititkin. Toisto tökkii lukijaa, ainakin minua, silmään melko pahasti :D

Hahmot ovat mainioita, ja tapahtumat brutaaleja ja ällöttäviä, mutta kuitenkin todella sopivia tekstin luonteeseen!

Mieti aina mihin viittaat.
"Illalla sitte istuttiin siellä hotellihuoneessa röökiä polttelemassa ja baarikaappia tyhjentämässä, nii kuultiin radiosta, että joku kakskymppinen sälli oli kuollu puukotuksessa iltapäivällä.".
Käytät sanaa nii. Tästä syystä virke pitäisi aloittaa "Kun illalla sitte istuttiin...", jolloin niin - sana viittaa johonkin. Muutoin sen voi vain jättää pois :D

Pidän todella tarinasta, ja jos siihen ei tule jatkoa, niin olisin toivonut että olisit kertonut mitä sitten kävi, kun päähenkilö heräsi.

Hyvää työtä! Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Elämän alku 2014-11-04 16:20:32 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    November 04, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kirjoitustyylisi on sopiva tarinaan. Siihen on hyvin piilotettu päähenkilö. Näen silmissäni millainen tämä henkilö on, vaikket kerro hänestä mitään.

Tarina etenee, mutta jää täysin kesken, siksi miinustin pisteitä aika paljon. Tämä tarina on päämäärätön. Muutoin hyvä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS