Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Välissämme oli vain läpinäkyvä lasiovi
QR-Code dieser Seite

Välissämme oli vain läpinäkyvä lasiovi Hot

Tapaamisemme ei ollut kovin tavanomainen. Törmäsin sinuun aivan sattumalta – siis ihan kirjaimellisesti – kun autoineni suistuin kaistallesi ja matkasimme sairaalaan samassa ambulanssissa. Aivan varmasti jo silloin iskit silmäsi minun ruhjoutuneeseen ruumiiseeni. Puolikoomassakin muistan sinun katsoneen minua ihailevasti, tuota urheaa, selviävää urosta, joka iskeytyi kaarallaan päin punaista Corollaasi. Olit onnettomuudesta huolimatta huolitellun näköinen punatuin huulinesi ja mustine silmäripsinesi. Olisin voinut vaikka vannoa, että Kate Moss käytti samaa huulipunaa viimeisimmässä mainoksessaan. Sinun huulillasi se vain näytti monin kerroin kauniimmalta. Et ehkä ollut solakoin lajiasi, mutta minua oli aina pieni pyöreys viehättänytkin. Eihän se ole nainen eikä mikään jos ei kunnon takamusta omista. Sinulla oli toki hieman ikää, mutta niin oli minullakin. Itse asiassa juuri kasvosi juonteet ja naururypyt tekivät sinusta niin aidosti suloisen, jos ikääntyvää naista voi suloiseksi kutsua.

Olit kovin rento: et panikoinut, et edes itkenyt. Olit vain. En tiedä, mitä kaikkea olit elämässäsi kohdannut, mutta minä ja hengityskoneeni eivät sinua näyttäneet järkyttävän. Siinä sinä vain istuit ja olisin mielelläni istuutunut viereesi ihmetellen öistä kaupunkia, sillä en ole täältäpäin kotoisin. Olisin varmasti kutsunut sinut kahville, jos tilanne olisi ollut jonkin toinen.

Kaivelit Amnestyn kassiasi, kuuluit siis ihmisoikeusjärjestöön. Olin aina ihaillut ihmisiä, jotka halusivat vaikuttaa maailman asioihin edes jollain tasolla. Itse en kuitenkaan tuollaisiin järjestöihin raaskinut liittyä, sinä vuonna vielä puolustettiin naisten oikeuksia. Minut oltaisiin voitu leimata jonkin sortin feministiksi ja se olisi ollut hävettävää tuttavapiirissämme. Välitin toisten mielipiteistä, raukka kun olin. Mutta sinä et näyttänyt välittävän. Taas yksi syy lisää ihailla sinua.
Sairaalaan saavuttuamme sinua oli vastassa nainen, suunnilleen samanikäinen kuin sinäkin. Hän syleili sinua, halasi sinua tiukasti. Minä olisin halannut tiukemmin, mutten siihen kyennyt. Olitte kaunis näky siinä sairaalan käytävällä, kädet toistenne poskilla, kasvot ilon ja surun sekaisten kyynelten kastelemina. Toisen naisen huulet liikkuivat, keskustelitte. En nähnyt kasvojasi, mutta keskustelun oli liityttävä äsken tapahtuneeseen, sillä toinen nainen vilkaisi äkkiä minuun päin. Hänen ilmeensä oli kovin tuima, vastenmielinen melkein. Olisin melkein haukkonut henkeä, jos olisin pystynyt. Makasin kuitenkin edelleen sängyllä hengityskoneessa ja tyydyin tuijottamaan eteenpäin silmät puoliummessa. Pian nainen läimäisi sinua, torui jostakin. Suutahdin, melkein nousin istumaan, mielessäni nousinkin, voimani eivät vain riittäneet toteuttamaan kyseistä liikettä todellisuudessa. Nyt hän kuitenkin suuteli sinua. Suoraan suulle. Et tainnut välittääkään minusta, tai miehistä ylipäätään. Suudelman loputtua katsahdit taaksesi suoraan minuun. Välissämme oli vain läpinäkyvä lasiovi.

Jostain syystä en ollut lainkaan pahoillani törmäyksestä. Olin melkein iloinen, sainhan tavata sinut, vaikkemme koskaan saaneet vaihtaa sanaakaan.

Ylläpidon palaute

 
Välissämme oli vain läpinäkyvä lasiovi 2014-06-23 12:32:44 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 23, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi taas huhtikuu!

Onpa erikoinen aihe! Ei siis huono, mutta poikkeuksellinen! :)

Aina ennen ja - sanaa tulee pilkku, jos lauseilla ei ole selkeää yhteistä jäsentä. Esimerkiksi "...suistuin kaistallesi, ja matkasimme...". Eli konjunktio ja erottaa tuossa kaksi lausetta.

Muutamassa kohdin jää hieman epäselväksi onko minä mies vai nainen. Kun tarkastusluet kirjoittamaasi, varmistu että kaikki on kirjoitettu niin kuin olet suunnitellut. Esimerkiksi tuo että kertoja pelkää tulevansa leimatuksi feministiksi. En oikein ymmärtänyt sitä, sillä kertojahan katseli naista lasin takana.

Mutta kuten sanoin, erikoinen aihe, ja miellyttävästi kirjoitettu. Miljöö ja tapahtumat oli helppo kuvitella. Ehkä kaipasin hieman taustaa ja pettymystä kun naiset lopussa suutelivat.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Välissämme oli vain läpinäkyvä lasiovi 2014-11-04 16:16:03 TarraLeguaani
Arvosana 
 
4.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    November 04, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mielenkiintoinen.

Minullakin vähän meni ristiin, että oliko kirjoittaja mies vai nainen. Aluksi pidin mieheni, feministi-kommentin jälkeen pidin naisena ja sitten taas miehenä. Tarina olisi ollut tipa parempi, jos olisin saanut pidettyä sukupuolen alusta asti samana.

Hyvää oikeinkirjoitusta, hyvää sanojen käyttöä, hyvin kirjoitettu. Pidin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS