Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Runot Aamutossut
QR-Code dieser Seite

Aamutossut Hot

Hän käy hakemassa postin aamutossut jalassa vaikka onkin yö
Pakkanen puree tunteettomaksi
mieli käpertyy kylmästä

Olkoonkin täydellinen kuutamoyö!
Sielu on kohmeessa eikä rakkauden hehku lämmitä sydäntä
Henki ja ruumis huokailevat
Miten ne saisi vaikenemaan

Kuka kantaisi puita sisälle sielun syövereihin
Tarpoisi lumihangessa ja kiskoisi jäisiä pölkkyjä lumipeitteen alta
Aamutossut ei lämmitä öisin talvipakkasessa
Ne ei paljon lohduta

Postilaatikon tekisi mieli huutaa tyhjyyttään
mutta se vaikenee

Sekin vaikenee

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Aamutossut 2017-02-10 13:38:47 Arska
Arvosana 
 
4.0
Arska Arvostellut: Arska    February 10, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Aivan ensimmäiseksi mietin onko kolme liian vähän vai laitanko neljä tähteä. Päädyin sitten päässäni ( en päissäni ) päätymään tuohon neljäntähden. Perustelut: jaloviinan maksimi on kolme tähteä. Tämä menee jo selvästi laatukonjakkeihin.

Aivan toiseksi mietin, voiko jossakin päin posti olla noin ajoissa, mutta lienee niin, että se onkin kokolailla myöhässä.

Runossasi värisee talvinen kylmyys kaikessa kuutamoisessa kipakkuudessaan. Riskinotto runoudessa aina kannattaa, onnistu se tai ei. Onhan melkoinen riski lähteä yön pimeyteen aamutossuissa. eikö ne ole hiivatin liukkaaat.

Runosi sisältää myös herkän kuvailun yksinäisyydestä, joka puskee päälle aina pahimmin juuri yöaikaan. Yksinäisyys, se on kylmyyttä sielulle, ei siinä auta Ainot, tai Reinot. Tuskin ne jäiset polttopuutkaan.

Ja sitten vielä. Postilaatikkokin huutaa tyhjyyttään, mutta kannattaa se käydä katsomassa vaikka keskellä yötä. Jos siellä nyt kuitenkin sattuisi olemaan se sielualämmittävä kirje. Odotettu viesti, joka sytyttäisi liekkeihi ne sielun jäiset pölkyt. Kyllä sitä sitten lipsuttelisi liukkailla aamutosuilla, vaikkeivat ne juurikaan lämmitä. Tuskin sitä silloin edes huomaa.

Aivan erinomainen runo, jossa on niin syvään rakennettu tunnelma, että minulta ainakin kesti muutaman lukukerran, ennen kuin upposin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Aamutossut 2017-02-09 14:10:34 lentokykysi
Arvosana 
 
4.0
lentokykysi Arvostellut: lentokykysi    February 09, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässä runossa paljastuu karu kuva sielun repaleisesta luonteesta. On yö, aamutossut kuljettava ja kannattelee synkän yö sisäistä olotilaa, joka paisuu vaikenemiseen. Kaiken aikaa runon ytimenä on arkipäiväin sana, joissa huokuu tarpeellisuus ettei jalat palellu, askelille jotka ilmentävät elämänkokemusta omaavan henkilön, alamailla kulkemista. Jokin on täyttänyt hänet ja samalla tyhjentänyt .Rakkauden puute, kosketuksen ja yksinäisyys kun olisi niin paljon, mihin toista tarvitsisi. Jokainen lause on kutsu. Jokainen lause on äänetön huuto postilaatikon ulkopuoliselle maailmalle, jota huutoa ei tullut, vakaa kantani on että huuto tyhjyyteen tuntuisi tilanteessa turhalta, postilaatikolla aamutossuissa. Tuo kuva ei ole lohdullinen se ole koominen. Se ei ole nousevan päivän valo. Se on ihmisen osa, hyvin kirjoitettu ja irrotettu osa elämää

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS