Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Älä lopeta musiikkia 2014-11-24 13:36:12 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    November 24, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka something like human!

Melkoisen ällöttävä tunnelma! :) Hyvää työtä! Ajatus ja tarkoitus jäi hieman epäselväksi, mutta kokonaisuutena onnistuit inhorealismissasi :)

Lukiessa muutama pikkujuttu häiritsi. Älä hätäile kielikuvissa.
Pari esimerkkiä:
"...nenä ei enää vetänyt tarpeeksi ilmaa...".
Nenä ei vedä henkeä, vaan keuhkot vetävät. Tuon olisi voinut jättää pois, eli tuota ennen piste, ja seuraava lause alkaa, "Haukoin henkeä...".
"...oli minulle kuin kyrkkyä...". Tämänkin kirjoittamisen olisi voinut jättää pois, sillä syövyttäminen luo voimakkaamman mielikuvan lukijalle, kuin sana myrkky. Eli luot hyvin mielikuvia ja tunnelmaa, mutta älä maalaile sitä liikaa. Eli kun kerrot vaikutuksista, niin ei ole tärkeää onko jokin kuin myrkkyä. Nuo oireet, jotka kuvailet erinomaisesti, ovat tärkeitä.

Tarkkutta pienissa yksityiskohdissa.
"Talo oli kokonaan tyhjä ja pimeä, sen nurkat ja lattiat olivat kylmiä, seinät vain seisoivat estäen vapaasti kulkemisen.
Ajatukseni: "Talo oli tyhjä ja pimeä, sen nurkat ja lattiat olivat kylmiä ja seinät olivat olemassa vain estääkseen vapaan kulkemisen.

Vältä toistoa.
...miesäänen muunneltu ääni... On sama kuin muunneltu miesääni ilman ääni-sanan toistoa.

Vaikka varsinaista juonta ei ole, vaan lukijan täytyy itse löytää kantava ajatus tekstistä, herättää teoksesi voimakkaita ajatuksia ja tuntemuksia. Juuri niin kirjoituksen täytyykin tehdä!

Hyvää työtä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS