Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Elementaalit, Hengen lapsi osa 1 2015-07-06 09:48:20 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    July 06, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Nenne!

Kevyttä ja juoksevaa luettavaa! Kirjoitat hyvin!

Ihan alkuun haluaisin sanoa sellaisen asian, että kun aloitat kirjan, niin ensimmäisen virkkeen ja kappaleen tulisi olla sellainen, että siinä on jotain sellaista, joka todella tempaa lukijan mukaansa. Erityisesti tämä koskee mielestäni scifiä, fantasiaa ja muuta juoneen ja toimintaan perustuvaa kirjallisuutta.
Esimerkiksi Tom Arnkilin Kyyroksen kirja - Kuninkaan Korva osa 1 alkaa huudahduksella "Jumala kaatuu!".
Koetan tällä sanoa, että tyttö, joka istuu penkillä pakkaamassa tavaroitaan - tyylinen aloitus on mielestäni prologin jälkeinen kappale. Eli alku voisi olla jotain, joka on nopeatempoista, jännittävää ja sellaista, joka herättää mielenkiinnon lukijassa ja luo jännityksen. Tuon alun tapahtuman jälkeen voi ottaa rauhallisemman kappaleen, joka alkaa pohjustamaan henkilöä ja tämän elämää, kuten sisaruksia jne.

Pidän tuosta dialogista! Se on elävää ja uskottavaa!

En nyt juuri ota kantaa kielellisiin juttuihin. Muistutan vain, että kirjoita yksinkertaisesti ja vältä turhia fiilistely ja kielellisiä hienostelujuttuja.
Esimerkki.
"Oli kuitenkin sanomattakin selvää, kuka oli käynyt ryöstöretkellä hänen huoneessaan edellisenä viikonloppuna, sillä tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun Jassun Nike-merkkinen kassi näytti lähteneen omin avuin ja luvin reissunpäälle: hänen isoveljellään oli oma kerrostalokaksio ja uusi nopea hopea Nissan Primera - miksi Jassu nimittikin autoa Sudensilmäksi -, mutta omaa liikuntakassia Tero ei ollut vaivautunut ostamaan. Saituri.".
Ajatukseni:
"Oli sanomatta selvää, että isoveli oli kassin vienyt, eikä ensimmäistä kertaa. Isoveli Terolla oli oma kerrostalokaksio ja uusi nopea hopea Nissan Primera, jonka Jassu oli nimennyt Sudensilmäksi, mutta omaa liikuntakassia Tero ei ollut ostanut. Saituri.".

Tämä osio lähinnä tuntuu valottavan henkilöiden taustoja. Ei itsessään kovin mielenkiintoista, mutta herättää paljon odotuksia. Mielestäni hyviä täkyjä, kuten scifin ja fantasian välittämisestä mainitseminen. Jäin myös pohtimaan, miten Nissan tulee liittymään tarinaan tulevassa.

Ehkä isoin juttu on tuo alku. Alun tulisi olla sellainen, että lukijan mielenkiinto herää, ja että siitä saa hieman sellaista ensimakua siihen, mitä on tulossa. Tuollainen laukun ahdistuneena täyttäminen ei mielestäni tarjoa sellaista että huhhuh mitähän tässä seuraavaksi tapahtuu.

Teksti itsessään on hyvää ja helppoa lukea!

Kiitos!

Ps. Ei muuta kun lisää vaan!!! :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS