Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Vérda (osa 1) 2015-08-23 17:57:56 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 23, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Loviisa V!

Sanon tämän nyt vielä kerran. Tälle sivustolle voi ladata kymmenien sivujen tekstejä. Lakkaa spämmimästä näitä osia erikseen. Ainoa syy ladata pätkinä on se, että keräät hieman palautetta, korjaat jatkoa, jonka jälkeen lataat loput. Tai jos haluat vielä kerran palautetta, niin lataa vielä yksi osio ja katso toistuvatko virheet.
Jatkossa tulen poistamaan osat, jos niitä tulee näin monta perä jälkeen. Eli joko kaikki yhteen nippuun tai sitten jos haluat välissä palautetta, niin sitten annat ihmisille aikaa lukea näitä osia.

Tykkään fantasiasta. Kirjoitat sujuvasti ja elävästi. Mielenkiintoista, joskin hieman ennalta arvattavaa, perusfantasiaa. Miellyttävä miljöö ja erittäin onnistunut kontrasti haltioiden alueen ja ihmisten kaupungin välillä. Kenties hieman olisin kaivannut ryönää, kuonaa, hajuja ja likaa ihmiskaupunkiin.

Miksi käytät sulkeita ja lainausmerkkejä kaunokirjallisessa kerronnassa? Sulkeet voi korvata pilkuilla ja lainausmerkit hättää vain pois. Erityisesti jos käytät ilmausta niin sanotussa, jolloin lainausmerkeillä ei tee sitäkään vähää. En ole löytänyt kaunokirjallista kustannettua proosaa, jossa olisi lainausmerkkejä. Jos Sinä löydät, niin kerro minullekin. Haluan nähdä. :)

Kaunokirjallisuudessa numerot kirjoitetaan, eli 17 on seitsemäntoista.

Dialogi on hyvää ja uskottavaa, mutta miksi olet käyttänyt caps lockia tuossa kun Vèrda lähtee niitylle? Et tarvitse isoja kirjaimia koskaan.

Kirjoita mahdollisimman yksinkertaisesti. Vèrda värisi, joten pakotti itsensä... Vèrda värisi ja pakotti itsensä juoksuun. Älä tee yksinkertaisesta monimutkaista :)

Kaksi nuorta miestä on monikko, joten hymyilivät täytyy olla monikossa. Miksi lainausmerkit ihmisolennossa? Älä käytä niitä. Kuvaile mieluummin, sillä lainausmerkit näyttävät hölmöiltä, ja toiseksi se, että lukija tietää, joten sana henkilö tai tyttö olisi riittänyt. Ei Sinun tarvitse lainailla lukijalle sellaista, jonka hän jo tietää.

Miten paljastutaan äkillisesti? Onko siinä eroa normaaliin paljastumiseen? Vältä moisia täytesanoja.

Calean sisäpuolella on Caleassa. Älä tyydy ensimmäiseen kirjoittamaasi asiaan ja pidä homma yksinkertaisena.

Mieti myös noita ajatusviivoja ja niiden tarpeellisuutta. Niitä ei pidä käyttää liikaa. Se antaa hienostelevan kuvan. Peruskirjoitus ja kerronta mahdollisimman yksinkertaisesti. Korosta vain tärkeitä kohtauksia.

Tässä osiossa oli paljon nimiä ja taustoja. Jos seuraavaa osiota lukiessani haluaisin katsoa jo lukemaani, niin hankalaa on. Harmi, että et ole ladannut koko tarinaa kerralla, sillä tätä olisi voinut lukea pudempäänkin.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS