Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Matkaajien kaupunki 2016-06-11 21:54:45 Alapo80
Arvosana 
 
2.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 11, 2016
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka TheWaltsu!

Tämä todella oli vain lyhyt pätkä. Pidin miljööstä, pidin henkilöistä ja tapahtumista! Mielikuvitusta ja kyky luoda juonta Sinulla on!

Itse vältän kolmoispisteitä kaunokirjallisessa kerronnassa, paitsi dialogissa. Mielestäni kerronta ei voi hiipua, kuten ajatus katketessaan.

Älä kerro sitä, mikä on itsestään selvää, jos et halua sanoa sillä jotain. On selvää, että nuo ammattien edestajat kävelevät kadulla, kuten on selvää, että laivoja lastataan ja puretaan satamassa. Voidaan olettaa, että lukija tietää sen jo.
Mielestäni tuossa olisi hyvä kertoa miljööstä ja kaupungista tarkemmin. Esimerkiksi siten, että vilkkaassa satamassa purettiin ja lastattiin varastettua tavaraa, tai että kaikkien ammattikuntien edustajat kävelivät kaduilla sulassa sovussa, toisistaan välittämättä. Silloin luot heti kuvaa, että kaupunki on kenties varkaiden ja murhamiesten turvasatama, eikä se olekaan enää jotain sellaista, jonka lukija voi tietää. Ainakaan minä en olettanut laivaa lastattavan kauppakadulla :)

Kysyt kertojana. Hassua. Kerrot että tulee olemaan vaikeaa...selvä, eli lukijana odotan että haasteita on edessä, mutta sitten kysyt että kuinka vaikeaa? No mistäs minä lukijana sen voisin tietää? Eli älä kysy sitä minulta :) kerroit jo, että tarinaa tullaan kertomaan, joten kerro äläkä kysy, sinähän sen juonen olet laatinut :)

Ilmaisusta. Vielä tämän viikon aikana vs vielä kuluvan viikon aikana. Älä tyydy siihen, mitä tulee ensin mieleen.
Samaan liittyen nosti vauhtiaan vs kiihdytti vauhtiaan.

Kenties isoin haaste lukiessa oli tietty sekavuus. En aina oikein ymmärtänyt mitä tapahtui. Vanhan miehen ilmaantuminen, juoksu laiturille ja vartijan kuoleman jälkeinen tajuttomuus. Tarkempaa kuvailua tilanteisiin.

Vielä mietit juonenkäänteitä ja tilanteita, niin hyvä tulee!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
TheWaltsu
June 12, 2016
Report this comment
Paikallinen ylläpito elää!

Eikun siis, kiitos palautteesta

Palaute otettu vastaan ja ainakin yritetty sisäistää, mitään erikoisempaa kommenttia nuihin ei ole.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS