Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ote fantasiaromaani projektistani. 2017-10-15 10:26:46 Dhanne
Arvosana 
 
2.5
Dhanne Arvostellut: Dhanne    October 15, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kerronta on melko hyvää ja virheetöntä. Lauseet olivat helppotajuisia ja eteenpäin vieviä, joten perusasiat ovat kunnossa. Kuitenkin tarinassa on monia piirteitä mistä en pidä.

1. Ensimmäisenä jään ihmettelemään kuka tässä on päähenkilö, kun kuningas ja poika kuolevat. Et voi vaan tapattaa päähenkilöitä ja olettaa, että lukija pitäisi siitä. Mielestäni tarina päättyy Odicanin kuolemaan, ja kurjasti päättyykin. Jatka vaan listimistä ja tapata koko laiva henkilöineen, mieluusti räjähdysten saattelemina, oikeasti. Lukijana en välitä.

2. Liian kylmäkiskoiset henkilöt. En pitänyt yhdestäkään henkilöhahmostasi. Liian kylmiä, persoonattomia ja virheettömiä. Paras henkilösi oli Odican, mutta hänkin olisi voinut olla tunteellisempi. Kardinaali oli henkilöistä kamalin, pelkkää tunteetonta pahuutta. Googlaa: how to write likable character.

3. Kuningas, prinssi, ylipappi, kardinaali, luutnantti, kapteeni. Pelkät tittelit tekevät kerronnasta halvan oloisen, amatöörimäisen. Henkilö ei ole titteliä kantava kyltti, heillä pitää olla muutakin kuin oletettava arvo, kuten ensimerkiksi moniulotteinen persoona.

4. Mikä oli tämän alkukappaleen tarkoitus? Näyttää kuinka kuningas ja prinssi petetään? Ei hyvä. Kirjoitus oli kohtalaista, mutta tarinan kerronnassa on paljon parannettavaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Stuba
October 21, 2017
Report this comment
Hei, kiitos hyödyllisestä palautteesta!

"Puolustuksekseni" mainittakoon, että tämä ei ole tarinan ensimmäinen kappale, vaan tarinassa ollaan jo suhteellisen lopussa... En tainnut mainita tätä seikkaa tuossa esittelyssäni. Henklöhahmot on toki "rakennettu" jo tarinan aikaisemmissa vaiheissa, mutta otan jatkossa ja romaanin muokkausvaiheessa tuon "kakkos" kommenttisi erittäin vakavasti! joten kiitos :) Ja mainittakoon vielä, että tarinassani ei ole vain yhtä päähenkilöä, vaan useampia, eikä tässä kohtauksessa ole heistä kuin vain kardinaali ja Odican, joilla molemmilla on omia (tarinan aikaisemmissa vaiheessa selitettyjä) ambitioita ja tavoitteita "silmän" suhteen. Kysessä oli siis vain taistelukohtau keskeltä tarinaa.. Mutta kiitos vielä hyvin mietitystä kriittisestä (siis oikeasti hyödyllisestä) palautteesta!
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS