Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Alkemistiruhtinas päätösosa 2020-05-28 13:43:24 Oriodion
Arvosana 
 
2.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    May 28, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Luin kaikki Alkemistiruhtinaan osat ja kommentoin tässä nyt koko kokonaisuutta.

Tästä jäi vähän ristiriitainen fiilis. Toisaalta mielestäni luomasi maailma vaikuttaa siistiltä. Tarinan konsepti on oikein hyvä, vaikkakin aika perusfantasiaa. Mutta toteutus tuntuu vähän hätiköidyltä. Allekirjoitan suuren osan siitä mitä L.R. jo kommentoikin.

Olisin halunnut päästä paneutumaan paljon syvemmälle maailmaasi. Tässä kaikki on kuvailtu aika pintapuolisesti. Paikkojen kuvailu on ehkä parasta, vaikka ei tässä hirveän monia paikkoja ehditä nähdä. Hahmot jää myös hyvin ohuiksi eikä niihin pääse kunnolla kiinni, mikä on sääli, koska uskon että tästä olisi voinut rakentaa hyvinkin toimivan kokonaisuuden. Vaikkapa Nimin konsepti vaikuttaa ihan lupaavalta, mutta kovin persoonalliseksi hahmo ei rakennu. Samoin Alkemistiruhtinas itsekin, kun hänet esiteltiin niin vaikutti ihan lupaavalta pahikselta. Tykkäsin kovasti ajatuksesta siitä että hän esittää osaavansa taikoa mutta ei oikeasti osaa mitään silmänkääntötemppuja kummempaa. Tästä olisi voinut rakentaa jotain todella mielenkiintosita, mutta sitten tällä tiedolla ei ollutkaan juurikaan merkitystä tarinassa. Rautakasvo oli ehkä kaikista mielenkiintoisin hahmo, jota myös hyödynnettiin vähän paremmin, vaikka kyseinen demoni lopulta voitettiinkin aika helpon oloisesti.

Varmaan juuri hahmojen pinnallisuuden takia niiden tekemät ratkaisut tuntuu jotenkin konemaisilta. Kerrotaan mitä he päättävät tehdä mutta ei sitä miten he päätyvät kyseisiin ratkaisuihin.

Päähenkilöiden väkivalta tuntuu myös huonosti perustellulta. Vaikka Nimin sanotaankin välttävän turhaa tappamista, niin he tappavat kuitenkin vihollisiaan aika surutta. Syy kai on se että he katsovat Alkemistiruhtinaan syöksemisen vallasta oikeuttavan tämän, mutta tarinassa ei olla nähty Ruhtinaan tekevän mitään muuta pahaa kuin nyt vähän nyhtävän veroja. Itse en ainakaan voi puoltaa sitä että tämä oikeuttaisi soturien surutta surmaamista. Olisi ollut hyödyllistä näyttää enemmän että miksi Alkemistiruhtinas nyt on niin paha että hänet pitäisi saada vallasta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS