Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Arvostelut käyttäjältä Oriodion

68 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3 4 5 6 7
 
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    September 19, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Karua tekstiä. Mutta hyvin kuvailit tätä mielenvikaista poikaa ja hänen sisäistä, Kaikuna ilmenevää ahdistustaan. Teksti teki sen mitä tarvitsikin, ei mitään ylimääräisiä jaaritteluja tai kauhukuvailua tai muuta, esitti vain tuollaisen hirmutekoon johtavan mielenvikaisuuden sellaisena kuin tämä poika sen koki.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    September 12, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Mukavan lempeä pikkukaupunki/maalaistunnelma tässä. Foliohattu-auringonpilkku-munkkimies oli loistava! Mahtavia myös muiden kahvilan hahmojen reaktiot tähän. Ja hauska kun lopussa paljastui että pehtoori Jalmari olikin sama mies.

Nimen perusteella odotin jotain scifijuttua, mutta vaikka tarina oli vähän erilainen kuin odotin, niin ei millään negatiivisella tavalla.

Harmi jos repliikkimerkit jäi puuttumaan, mutta ei se luettavuutta mitenkään hirveästi haitannut.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
2.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    September 12, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Pitkältä samaa mieltä kuin Arska. Tässä jää paljon asioita selittämättä, mikä vähän häiritsee. Jos tämä tosiaan on osa isompaa kertomusta niin lukisin sen kyllä mielellään, missä toivottavasti vastattaisiin siihen, mikä tuo helmi on, kuka on se kuningas susineen, joka sen ilmeisesti haluaa, ja miksi. Madjastakaan ei tässä selviä paljon mitään, tai mitä tuo puu tai helmi hänelle merkitsee.

Alussa vähän häiritsi että Madjaa kutsuttiin häneksi aika pitkään ennen kuin hänen nimensä paljastettiin, ja myöskään ei oikein saanut heti kiinni siitä että onko Madja nyt jossain vaarassa vai ei, kun toisaalta sanottiin että metsä on hänestä kotoisa ja rauhoittava, mutta toisaalta susi jahtaa häntä.

Ilmaisu "metri tuntui monelta kilometriltä" tuntui vähän kömpelöltä. Muuten kuitenkin kirjoitat oikein hyvin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Jännitys & toiminta
 
Arvosana 
 
3.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    September 05, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Erittäin hyvin kirjoitettu. Tulee sellainen olo että kirjoittaja on tosiaan miettinyt jokaisen sanan tässä novellissa.

Mutta aika vaikeaselkoinen tämä on. Ei tuntunut täysin avautuvan minulle. Ehkä en ole oikeaa kohderyhmää, tykkään enemmän lukea vauhdikkaampia, juoneltaan selkeämpiä tarinoita.

Itseäni tässä viihdytti eniten isän ja äidin kummankin salainen voitto kun Manon nimestä oli päätetty.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 29, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Hahaa, Mouruvaara mainittu! Sieltähän oli kotoisin Kilrate, joka on edelleen suosikkini tarinoistasi!

Tämä on aika lyhyt paketti, ja vielä vähän ennen loppua mietin että ehtiikö tämä edes alkaakaan kunnolla. Mutta vielä mitä, lopetushan oli oikeastaan loistava! Mielenkiintoisesti rakennettu tuota hetkeä kohti, kun Renko sinkoaa vahingossa itsensä taivaan tuuliin. Vähän olisi ehkä voinut parantaa tarkemmalla kuvailulla tai jollain vastaavalla, joka olisi imaissut kunnolla mukaan Renkon touhuihin. Pieni lisäpituus ei olisi haitannut, vaikka tämä olikin mukavan helppo- ja nopealukuinen novelli.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Mielipiteet
 
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 26, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Tämä oli hauska! Lukiessani yritin eläytyä skitsofreenikon päähän ja kuulla nuo kaikki eri äänet päässäni. En tiedä oliko eläytymiseni yhtään sinne päinkään, mutta hauska kokeilla kuitenkin.

Vinkkinä, niin olisit ehkä voinut alkuun sanoa lyhyesti että mistä tässä on kyse, että ollaan skitsofreenikon pään sisällä tms. Jos en olisi lukenut Hymy-tekstiäsi ja sitten siihen kirjoittamaani kommenttin antamiasi vastauksia, niin tähän olisi ollut paljon vaikeampi päästä sisään. Auttoi hirveästi kun osasin asettaa tämän heti jonkinlaiseen kontekstiin.

Yksi mitä en tässä tajunnut oli, että kuka tuo Brutus oli? Koitin katsoa oliko tätä mainittu kuin tuossa yhdessä kohdassa, enkä löytänyt. Se meni siis ohi, mutta muuten uskoisin pysyneeni mukana näiden eri äänien välisessä kamppailussa. Hauskimmalta ehkä kuulostaa Queen N/Nina.

Tämä oli hyvä lause: "Elämä ei ole pelkkää työtä vaikka se itsessään jo onkin maailman paras ja hauskin työ."

Ja niin, sitten ehkä en olisi laittanut tätä tuohon Mielipiteet-osioon. En tiedä onko sille minkäänlaista ohjeistusta että mitä mihinkin osioon oikeasti kuuluisi laittaa, mutta itse sanoisin että tämä olisi ehkä enemmän Muut-kamaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
2.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 23, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Hyvää, helppolukuista ja hauskaa tekstiä.

Eka, Raimoa käsittelevä kappale oli paras. Tähän novellin hupaisa nimikin ilmeisesti viittaa. Tuo idea pullonkeräysbisneksestä oli hauska.

Mutta nämä kaksi muuta hahmoa, Kimmo ja Henrik, eivät juuri säväyttäneet. Ainakaan itse en vielä tämän perusteella löytänyt heistä juuri mitään mielenkiintoista. Toisin kuin Raimosta, heistä ei selviä, mitä he haluavat, mitä tavoitteita heillä on. Tässä ei myöskään auennut että onko näillä eri hahmoilla joku yhteys toisiinsa. No, jos tämä oli vasta alku, niin nämä kai selviää myöhemmin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Muut
 
Arvosana 
 
3.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 21, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Hmm. Mitähän tähän kommentoisi.

No ihan ensin. Onhan tämä nyt siis fiktiota? Fiktiivinen hahmo joka tässä esittelee itseään? (Luin profiilistasi pitkän kuvauksesi, jossa on paljon yhtymäkohtia tähän, mutta arvioin tämän puhtaana fiktiona, toivottavasti olit tarkoittanutkin näin.)

Onko tämä siis alku jollekin pitemmälle kirjalle? Ilmeisesti, kun tässä puhutaan kirjasta jota lukija pitää käsissään, ja viitataan isoon liutaan tulevia kirjoja. Siinä tapauksessa teksti ainakin esittelee tämän hahmon ajatusmaailmaa ihan hyvin. Vaikuttaa ihan kiintoisalta, ja kyllä kiinnostaisi tietää mitä tämä Hanna tekee, ajattelee, mitä hänelle tapahtuu ym. Tämä näkökulma asioihin ja elämään on kuitenkin hyvin erilainen kuin suurimmalla osalla ihmisistä, niin kyllähän tällainen erilainen näkemys kiinnostaa. Minua ainakin. Ja osaat myös tuoda tämän esille, avata skitsofreenisen henkilön ajatusmaailmaa ymmärrettävästi.

Tässä ei tosin itsessään ole vielä hirveän paljon sisältöä. Avauksena kirjalle tosiaan ihan hyvä, mutta nämä tässä esityt ajatukset eivät vielä pelkästään kanna hirveän pitkälle. Mutta jos tämä jatkuu ja ne saavat isompia merkityksiä joita lukijalle Hannan kautta avataan niin kyllä tässä on aineksia mielenkiintoiseen teokseen.

Myöskin tarinan nimi, Hymy, ei tässä tunnu jotenkin sopivalta. Kyllähän se tuossa lopussa esille tulee, mutta tuntuu olevan kuitenkin aika pieni osa koko tekstiä. Ihan oleellinen kylläkin, mutta kuitenkin tässä on niin paljon muutakin painavaa sisältöä, että tuo lopun hymy-osuus jää aika pieneksi. Kuitenkin, jos tämän on tosiaan tarkoitus jatkua ja siitä tulee kantavampi teema, niin sitten voi olla sopivampi nimi.

Kielellisesti oikein hyvin kirjoitettu, helposti luettava teksti (vaikkakin asiasisällön sisäistäminen vaatiikin vähän enemmän). Ainoa kirjoitusvirhe mitä löysin: "Joten jos huomaat yhtäkkiä näköjään aivan ilman mitään järjellistä syytä kadulla kävellessäsi ajattelevasi että tuo punainen auto seuraa minua, Ihan varmasti seuraa, niin minua on turha syyttää." Ihan pitäisi kaiketi olla pienellä i:llä. Hetken jouduin miettimään että alkaako tuossa nyt uusi lause vai ei. Ja kun nyt tuon pätkän kopioin tähän, niin huomasin samalla myös että se olisi selkeämpi jos näköjään ja aivan jättäisi pois.

Ja loppuun vielä, niin hyvä väännös Descartesin kuuluisasta filosofisesta lausahduksesta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
Sadut
 
Arvosana 
 
2.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 21, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Ihan kiva lastentarina (lastentarina sekä kohderyhmältään että siten että tarina hyvin kirjaimellisesti käsitteli lapsia). Mitään kovin erityistä tässä ei kuitenkaan ollut mistä antaisin korkeimpia tähtiä mutta kaipa tämä omaan tarkoitukseensa on ihan toimiva.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Fantasia
 
Arvosana 
 
2.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 18, 2020
Top 10 Arvostelijat  -  

Tässä kommentteja koko Varjojen tanssi -saagaan.

Olen useampia sun tarinoita jo lukenut, ja muistan aiemmin vierastaneeni usein niiden avauksia. Vaikka tässä: "Kaksi ratsastajaa saapui pienehköön kaupunkiin iltahämärän tienoilla. Väsymyksestä nuokkuva vartija avasi heille paksuista tukeista kyhättyyn muuriin istutetun jykevän tammisen kaksoisoven varmistuttuaan kurkistusluukusta katsottuaan, että he olivat luotettavia."

Tämä ei vielä hirveästi avaa mistä on kyse, mutta menee kuitenkin suoraan asiaan. Tällainen jonkun hahmon saapuminen johonkin paikkaan on ollut useammassakin sun tarinassa alkuna. Olen tavallaan oppinut tykkäämään tästä tyylistä, vaikkei toi tapahtuma nyt sinänsä vielä kovin merkityksekäs olekaan, että kyseiset ratsastajat saapuvat kaupunkiin.

Alku oli kiinnostava, kun selvisi taikuuden käytöstä ja ihmisten asenteista sitä kohtaan yhtä sun toista. Ja sitten lähdettiin metsään loihtijoita etsimään. Mutta syyt tähän jäi aika hatariksi. Kaupunginjohtajan pyynnöstä kai se oli. En edes oikein muista, kai se jossain ensimmäisistä osista kerrottiin, että miksi tuo ryhmä oli koossa velhoja jahdatakseen, mutta se ei oikein pysynyt mielessä. Olisi siis voinut vähän enemmän painottaa sitä, että MIKSI nuo hahmot, joista lukija ei hirveän hyvin saanut kiinni kuin nyt ehkä Vailista, Arrenista ja Meiasta, olivat tässä porukassa mukana. Tai palata tähän muutenkin kuin ehkä lyhyesti mainitsemalla asia silloin kun keskusteltiin kaupunginjohtajan kanssa.

Metsässä sitten oli sinänsä ihan mielenkiintoinen kohtaaminen ensin hämähäkkien ja sitten jättiläisen ja peikkojen kanssa, mutta nämä pitkittivät kerrontaa kyllä liikaa. Unohtui jo melkein kokonaan se syy että miksi täällä metsässä nyt ollaankaan. Vasta velhojen ja noitien kohtaaminen oli tarinan kannalta erityisen tärkeää, niin nuo aiemmat vastoinkäymiset olisi mielestäni voinut mennä läpi paljon nopeammin, tai edes muistuttaa lukijaa siitä että ei täällä metsässä millään huviretkellä tai survival campilla olla, vaan niitä velhoja jahtaamassa.

Sitten hahmoista. Tässä kävi sillein klassisesti, että hyvis-hahmot tuntuivat oikeastaan kaikki aika tylsiltä, ja pahikset olivat paljon mielenkiintoisempia. Kuurataikuri oli ihan vaikuttava jo hiippaillessaan pergamenttivarkaissa, ja sitten hänen siskonsa ja se korppia olallaan pitävä velho olivat myös kiinnostavia. Vaikkei heistä paljon selvinnytkään. Se oli kova temppu että Kuurataikurin sisko joi sen liemen joka piti hänet hengissä. Ja siitä pointsit että pystyit tappamaan melkein koko köörin hyviksiä - se tuntui ihan luontevalta eikä mitenkään pakotetulta shock valueta hakevalta tempulta. Joskin vähän kliseisesti ne ainoat hengissä selviäjät oli ne ainoat joihin lukija oli päässyt samaistumaan, ja kuolleet hahmot enemmän sellaisia "turhia" hahmoja. Mutta kuitenkin vaatii jo vähän pokkaa tapattaa noin iso osa tarinan hahmoista.

Enkelipelastaja tuntui aika puusta vedetyltä. Tai siis olihan se ollut mukana läpi tarinan, mutta missään kohtaa ei annettu mitään varsinaista, ainakaan itseäni tyydyttävää selitystä sille että miksi tämä suojelusenkeli haluaa niin varjella Vailia.

Päästyäni toiseksi viimeisen osan loppuun olin vielä ihan toiveikas että tästä tulee vielä jotain hyvää. Mutta täytyy myöntää että loppu oli vähän pettymys. Tuntuu että tarina ei ollut kunnolla vielä päässyt edes käyntiin. Kuurataikuri vaikutti hyvältä pahikselta, mutta tässä hänestä ei sitten ollutkaan mitään vastusta. Enkelin ja yhtäkkiä myös Jumalan voimilla Vail hoitaa homman kotiin. Kahden viimeisen osan julkaisun välillä olikin aika pitkä tauko. Suo anteeksi, mutta tässä tuli sellainen fiilis kuin olisit paljon myöhemmin muistanut että ai niin, tuokin tarina on kesken, ja sitten kiireellä kyhännyt nyt vain jonkinlaisen lopun tähän.

Myöskin joissain osissa kerronta hyppeli aika paljon eri hahmojen välillä. Sinänsä se on mielestäni ihan ok, mutta kun hypätään sellaisiin hahmoihin joista lukija ei tiedä paljon mitään, ja ollaan hyvin lyhyt pätkä aina kerrallaan jonkun hahmon näkökulmassa, ennen kuin siirrytään seuraavaan, niin se kävi vähän sekavaksi.

Tiivistettynä siis, saagan alku oli ihan lupaava, mutta lopusta en oikein tykännyt.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
68 kohdetta - näytetään 1 - 10 1 2 3 4 5 6 7
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS