Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kuun Legenda 2014-04-02 00:01:20 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 02, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei W.M!



Välimerkit kuten piste tai pilkku kirjoitetaan kiinni niitä edeltävään sanaan, jonka jälkeen tulee vasta välilyönti. Eli näin.

Kannattaa ehkä välttää aikamuotojen sotkemista kerronnassa. Kirjoitat alun imperfektissä, eli. Menneessä aikamuossa, hieman kuin valmistelet tulevaa kertomalla että juurikin samaisessa hetkessä, vaihdat yhteen virkeesees preesens muodon, eli tässä hetkessä tapahtuvan (kuuluu) ja lopuksi palaat taas imperfektiin (juoksi).
Kehottaisin pitäytymään siinä ykdessä, ensin valitussa joka tuntuu helpommalta, koko novellin ajan.

Mieti miten sanot asian. Nopeuttivät juoksuaan on sama kuin kiihdyttivät juoksuaan, mutta tuossa tilanteessa mielestäni juostaan hengen edestä, joka jo jännityksen vuoksi kannattaa tuoda esille.

Kirjoita aina mahdollisimman vähän, ja sano sillä mahdollisimman paljon. Kun nainen kaatui, kirjoitan kuinka mies seisahtu ja riensi sitten auttamaan.
Ajatukseni. Nainen kaatui. Mies ryntäsi auttamaan tämän pystyyn, ojensi itkevän käärön naiselle ja käski tämän juosta.

Erotat jostain syystä mutta sanalla kohdan, jossa ratsastaja nostaa hanskan ylös. Lisäksi kuvailet hanskan väriä, joka tuossa yhteydessä on tarpeetonta, sillä hanska aloittaa seuraavan lauseen. Eli yksinkertaisempaa, ei turhaa toostoa ja mutta sana pilaa jännittyneen kohtauksen antamalla viitteitä kuinka tulee käymään.
Ajatukseni. ..,ja oli valmiina käymään ratsastajan kimppuun. Ratsastaja nosti kätensä ilmaan, ja valkoinen hanska alkoi hohtaa...

Vältä sanaa sittenkaunokirjallisessa tekstissä. Se on melko kankeaa, ja käytössä lähinnä ala-asteen ainekirjoituksessa. :)

Huolimattumuudesta ja oikoluvun puuttesta johtuvia hutilyöntejä on jonkin verran erityisesti kohdassa, jossa nainen on kuollut ja mies koettaa iskeä tikarin lapseen.

Kiejoitat että nainen on kaunein kenet mies on nähnyt. Ei kenet, vaan jonka. Tarkkana pronominien kanssa, että viittaat oikein.

Ei ehkä pyssy vaan ase. Se on hieman kaunokirjallisempi :)

Lue kirjoittamasi teksti uudelleen vaikka ääneen, niin huomaat virheet helpommin. Tarinan ympäristö ja juoni ovat loistavat, mutta lukuisat virheet pilaavat lukunautintoa. Mielikuvitusta Sinulla kuitenkin riittää, ja tekstiä voi lukea ongelmitta. Silti tarkkuutta tarkastusvaiheessa!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
31
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

April 02, 2014
Report this comment
Ei aina tarvi kitjoittaa kirjakielellä kaikilla on oma tyyli ja olen vasta yläasteella mutta kaikilla on mielipide ,joten kunnioita sinun mielipidettäsi ja arvostan aupuasi
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS