Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Haltiametsän taikaa 1 2014-04-06 12:15:42 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 06, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi Tinuvielen!

Älä ikinä, siis ikinä pahoittele itseäsi etukäteen! Anna lukijan luoda mielipide, ja antaa palautetta. Kaikelle kirjallisuudelle löytyy lukija, ja näiden sivujen tarkoitus on rohkaista Sinua jatkamaan ja kehittymään kirjoittajana. Älä siis ole pahoillasi että olet luonut muille viihdettä!

Tarina alkaa hyvin! Annat viitteitä päähenkilöstä ilman kerronta ja kuvailukappaletta. Päähenkilö nauttii luonnosta, jevään lämmöstä ja metsästä. Hän on jollain tavoin erikoinen, sillä on pitkäikäinen. Tämä on hyvä tapa "ujuttaa" kuvailua kerrontaan! Hyvä!

Muista pilkut, sillä niiden tehtävä on erottaa pää- ja sivulauseet toisistaan. Esimerkiksi ensimmäisessä virkkeessä ennen mistä - sanaa kuuluu olla pilkku. Lue pilkkusäännöistä esimerkiksi netistä. Ei niitä heti tarvitse oppia, mutta pikkuhiljaa.
Myös lähes poikkeuksetta ennen ja - sanaa tulee pilkku, ellei sana ole osa luetteloa.

Mieti tarvitseeko kylän ruokavarannoista puhua, sillä se jättää noin nopeasti kerrottuna liikaa avoimia kysymyksiä. Eikö kukaan kylässä muka osaa hankkia ruokaa? Onko mies netsästäjä? Onko hän yksin vastuussa ruoasta, ja jos niin miksi?
Eli kerro vain se mikä tilanteen kannalta on pakollista. Myös tuo että ellei pidempäänkin, niin täytyyhän kertojan tai päähenkilön se tietää :)

Demonikohtaus on hyvä! Erityisesti syntyselitys!
Ja kuvailu kuinka pimeys sai haltiataikuuden vastaansa! Se oli helppo lukijana visioida!

Mieti aina tarkkaan mitä täytyy sanoa. Kun demoni oli tarttumassa Hralieniin (hyvä nimi muuten!), niin kerrot kuinka se on tarttumassa käsiin. Miksi? Tuntuu tökeröltä että pimeydestä kiteytyvä hahmo koettaisi tarttua käsiin. Miksi ei vain koettanut tarttua Hralieniin? Siinä on riittävästi tietoa!

Kaiken kaikkiaan hyvä tarina! Loit jännitystä! Onko kylä vaarassa? Miksi ystävä? Mitä demonille nyt tapahtuu?

Eli olen vahvasti sitä mieltä että jatka! Osaat kirjoittaa! Muista kuitenkin pahoitella ainoastaan silloin kun teet jollekin pahaa. Olet luonut viihdettä, eikä sitä sovi pahoitella vaikka lukija ei pitäisikään siitä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS