Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Betoniprofeetta, osa II 2015-04-10 07:15:06 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 10, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Bradley!

Kuljetat juonta riittävän nopeasti ja selkeästi tässä osassa! Mielestäni tarinaa oli helpompi seurata, kuin ensimmäistä osaa.

Dialogi on mielestäni jonkin verran kankeaa ja epäuskottavaa.
"”Hyvä herra, maamme lakien mukaan pidätetty ei ole oikeutettu soittamaan. Me olemme poliisiviranomaisia, ja meidän tehtävämme on pitää huolta siitä, että tämän maan lakeja noudatetaan. Olemme pidättäneet teidät syytettynä vakavista ja törkeitä rikoksista. Te ette ole oikeutettu puhelinsoittoon.”".
Ajatukseni:
"”Hyvä herra, teillä ei ole lain mukaan oikeutta soittaa. Teidät on pidätetty syytettynä huumeiden hallussapidosta ja salakuljetuksesta sekä viranomaisen vastustamisesta.”".
Eli yksinkertaista dialogia, ja koska kyseessä on selkeä huumausainerikos, tulisi poliisien enemmänkin toimia, eli kertoa syytteet ja viedä ukko maijaan ja kamarille. Tuossa on mielestäni liiallista kirjakieltä dialogissa ja turhaa selittelyä, kuin poliisit puhuisivat pikkulapselle.

Toistosta sananen.
"Olemme jonkinlaisessa valtavassa parkkihallissa. Poliisiauto on ajanut jonkinlaiseen kaltereilla ympäröityyn tilaan, josta uloskäynti on suljettu.".
Ajatukseni:
"Olemme valtavassa parkkihallissa, ja poliisiauto on ajettu kaltereilla ympäröityyn tilaan, jonka uloskäynti on suljettu.".
Tuossa pari muutakin juttua, eli poliisiautohan ei aja itse, vaan se on ajettu. Eli mielestäni nuo jonkinlaiset olivat turhia sanoja, ja koetin muutenkin selkeyttää virkettä.
Tuo sama jonkinlaiseen - sanaan liittyvät jutut ovat turhia, eli Sinä kirjoittajana kuvailet paikat, eikä ne silloin ole jonkinlaisia, vaan juuri sellaisia, jollaisiksi ne kuvailet.
Joku paikka voi olla jonkinlainen keittiö, mutta jos se kuvaillaan huoneeksi, jossa on hella, tiskiallas, uuni ja jääkaappi, niin se on keittiö, eikä jonkinlainen keittiö.

Vältä sanaa sitten :D Kun jätät sen pois, niin lukija ymmärtää kyllä, että tapahtumat jatkuvat taas.

Mietinkin, että nyt ei oltu enää Suomessa. Se on mennyt jossain vaiheessa minulta ohi, ilmeisesti jo edellisessä osassa. Se seikka tosin avaa paljon tarinan juonta ja poliisien jopa lapsenomaista selitystä.

Muista välttää sanoja jonkinlainen ja sitten :D

Tässä osassa aloin jo tosissani pohtia, kuinka tämä juttu tuleekaan päättymään :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS