Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Annastiina 2015-04-14 05:18:03 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    April 14, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyytävä teksti, joskin hieman veijarimaisesti kirjoitettu. Tästä tuli mieleeni Huovisen novelli pystyyn marinoidusta naisesta, jossa aviomies alkaa syöttää vaimolleen herkkuja, jotta tämän liha marinoituisi hyväksi syöntiä varten... :)

Tarina on oivallisesti kirjoitettu ja vaikka aihe onkin karmea, tyyli kirjoittaa on kepeä. Tässä on minusta hieman hengenheimolaisuutta myös Edgar Allan Poen teksteihin. Juoni on hyvä, mutta siinä on myös mielestäni puutteensa. Minusta tarinan päähahmo ei ihan niin mystiseksi jäänyt, kuin mitä Taruhilla. Ja murhan motiivi on minusta sinänsä selvä. Kyse on selvästi varsin äkkipikaisesta henkilöstä, joka ei juurikaan siedä arvostelua, mistä syystä tilanne johtaa ikävään lopputulokseen. Tällaisia ihmisiä on oikeassa elämässä ja jotkut heistä ovat päätyneet tappamaan toisen ihmisen pikaistuksissaan.

Leivänpaahtimen käyttö astalona on harvinainen ja ehkä hieman epäuskottava. Leivänpaahtimen ulottuvuudet tekevät siitä hankalan käsiteltävän niin, että sillä pystyy lyömään riittävän voimallisesti ottaakseen toiselta hengen. On kai se kuitenkin teoriassa mahdollista silti, mutta ehkä käyttäisin jotain muuta murha-asetta.

Isoin ongelma tässä on mielestäni ihmissyönti. Sille päähenkilön motiivia ei kunnolla perustella. Toki mainitaan, että ruumiista pitää päästä eroon, mutta kuinka moni oikeasti päätyy ihmissyöntiin? Sille ei yleensä ole muita syitä kuin kulttuuriset tai henkiseen sairauteen liittyvät. Vain poikkeuksellinen ihminen tai poikkeuksellisessa tilanteessa sellaiseen ryhdytään. Tässä päähenkilöllä olisi kuitenkin ollut muitakin vaihtoehtoja hävittää ruumis, kaivaa maahan, upottaa johonkin vesistöön, polttaa jossain jne. Kuitenkin päädytään ihmissyöntiin ja se pitäisi minusta paremmin perustella.

Hieman lyhyt tämä tarina on, mutta toimii minusta siitä huolimatta ihan hyvin.

Kielellisesti teksti oli hyvin kirjoitettua, tosin ne pilkkusäännöt kannattaa kerrata, kuten Taruh mainitsee omassa palautteessaan.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä ja kiinnostava tarina, joka koukutti ainakin minut lukijana. Sinulla on taito kertoa tarina.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS