Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Joulun tarina 2014-01-02 10:26:34 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    January 02, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Jaava!

Minäpä poistelen toisen kunhan saan tuon hallintaohjelmiston päivitettyä, on ollut hieman haasteita.

No nyt oli piristävä, joskin hyvin kirjoitettu, joulutarina. Pelkäsin että alat liikaa mässäillä ylimenevällä väkivallalla, mutta mielestäni pidit homman hyvin käsissä, ja ikävä kyllä myös uskottavana.

Melko monet kirjoittavat tapahtumia nykyhetkessä, eli niin että ne tapahtuvat parhaillaan. Saatan olla väärässä mutta mielestäni valtaosa kaunokirjallisuudessa kirjoitetaan juuri tapahtuneena, eli imperfektissä.
Kirjoitat: "Antti nousee ylös pöydän äärestä, menee keittiöön, tulee hetken päästä takaisin olohuoneeseen, pullo viinaa molemmissa käsissä.".
Ajatukseni: "Antti nousi pöydän äärestä, meni keittiöön ja tuli hetken päästä takaisin olohuoneeseen, pullo viinaa molemmissa käsissä.".
En ole varma miten asian koet, mutta mielestäni tuo juuri äsken mennyt aika on hieman selkeämpi lukea (poistin myös yhden mielestäni turhan "ylös" - sanan).

Vältä toistoa. Ensimmäisessä kappaleessa on hyvin lähekkäin sanat "kimpussa" ja "kimppuun". Erityisesti tuollaisten erikoisempien sanojen kanssa on oltava tarkka...ne kun tuppaa jäämään selvästi lukijan mieleen.

Meeri täti pitäisi kirjoittaa Meeri-täti :D

Pikkuinen sanajärjestysjuttu.
Kirjoitat: "...ajattelee Jaana.".
Ajatukseni: "...Jaana ajattelee.".
Eli lähtökohtaisesti aina tekijä ensin, koira näki, poika juoksi, silmä kuivui jne.

Sellainen seikka jäi hieman vaivaamaan että toisessa kappaleessa aletaan pakata vaatteita päälle ja tekemään lähtöä, ja kuitenkin vielä sen jälkeen asetellaan torttuja pellille. En oikein tiennyt tai ymmärtänyt miksi äiti päätti yhtäkkiä lähteä. Sitä olisi voinut hieman selventää.

Toinen hitusen silmiinpistävä juttu oli se kuinka nopeasti poliisit saapuivat. Noin virkavallan vasteaikaa mollaamatta :D Siinä olisi kenties hieman voinut tapahtumia pitkittää.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

January 02, 2014
Report this comment
Kirjoitin nuo tapahtumat aluksi juuri noin "Antti nousi ylös..." Vaihdoin ne, ja olen samaa mieltä kanssasi, ei olisi pitänytkään vaihtaa. Tuossa tortun asettelussa oli ajatuksena "hiipivä paniikki" ja tästä johtuen äidin ajatus ei oikein kulkenut. Äidin nopea päätös lähteä oli kokemuksen tuomaa, mies on myöhään poissa, ryyppäämässä ja on väkivaltainen. Nyt kun sen itse lukee ja ajattelee, ei tuo välttämättä oikein aukea, siten kuin oli tarkoitus. Hyvä että virkavalta on nopeaa, nyt vaan oli kyllä hieman liiankin nopeaa. Kiitos arvostelusta.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS