Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Erään murhan anatomia osa1 2014-06-23 10:30:14 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 23, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi kynäilijä47!

Novellista tulee kaukaisesti mieleen RAID - sarja :) Rakennat erinomaisesti taustat henkilöille, ja erityisesti miss Elinan kohtalo tuntuu harmilliselta, lapsi ja kaikki. Hyvää tunnetta!

Pilkkuasiaa pikkuisen. Joka - sana on pronomini, joka varsin usein erottaa virkkeen laiseet toisistaan, ja ennen sitä kuuluu olla pilkku. Poikkeus lienee jos sanaa käytetään esimerkiksi seuraavasti. Kävin tansseissa joka vuosi.
Sama koskee konjuktiota että.

Pieni muoto juttu. Kun kirjoitat useista, niin myös predikaatin täytyy olla monikkomuotoinen. Eli hänen luonaan vierailivat myös vammaiset ja liikuntarajoitteiset, jotka EIVÄT muuten saaneet tyydytystä.

Mieti miten haluat ilmaista jonkin asian. "...taivaalta tuleva lumisade". Eli on selvää että lumisade tulee taivaalta :) kenties ennemmin maiseman peittävä tai sankka lumisade. Eli kuvaile sadetta, kuumuutta (eli vaikutusta) älä niinkään sadetta tai vastaavaa ilmiönä.

Dialogeihin liittyen ehdottaisin seuraavaa. Kirjoitat kuinka joku sanoo tai vastaa. Dialogista ilmenee, tai tulisi ilmetä puhuja ilman selventämistä. Eli kuvaile mieluummin eleitä ja ilmeitä, eli Sirkka heilautti kättään häpeillen, Matti nauroi silmät vettä valuen jne.

Tarina jää harmittavasti kesken :)

Pidin todella paljon! Hieman häiritsi tekstin jaottelu ja useat rivivälit, mutta niihin tottui!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS