Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Alku Teksti Romaaniin 2014-10-17 17:40:41 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    October 17, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Okei, aloitetaanpa otsikosta. Alkuteksti kirjoitetaan yhteen :)
Tässä muita muistiinpanojani:
- "yli korkean velan", mitä haet tällä? Tarkoitatko 'ylikorkean velan'? Mikä ei kyllä itsessäänkään ole oikein hyvä sana. Miten olisi vain 'korkea velka'?
- "Näiden ratkomiseen tarvitaan enemmän: ongelman ratkojan, alan osaajan; joko sinä itse tai jokin ulkopuolinen." Tämä on epäselvä lause, varsinkin kun käytät kaksoispisteitä. Erota lauseet. Esim. "Näiden ratkomseen tarvitaan enemmän: ongelman ratkoja tai alan osaaja. Se voit olla joko sinä tai joku ulkopuolinen." Ja BTW kun puhutaan henkilöstä, se on 'joku', ei 'jokin'.
- "kätevä kätisin" -> käteväkätisin, mikä on kylläkin ehkä vähän huono sana...
- "ei toivotuksi" -> ei-toivotuksi
- "siihen ei voikaan auttaa", mitä haet tällä sivulauseella? En ymmärtänyt sen yhteyttä.
- "taata että sen se kyllä osaa", epäselvä lauseena ja viittaukseltaan. Liitä se selvemmin. Esim. "Jos kukaan muu ei pysty tekemään päätöstä, voin taata, että kohtalo sen kyllä osaa."
- "vuosi kymmenien" -> vuosikymmenien
- "ajan jaksosta" -> ajanjaksosta
- "huonompi laatuisempi" -> huonompilaatuisempi
- "toisin ajattelijoita" -> toisinajattelijoita
- "Mutta olkoon usko kenellä tai kuinka tahansa", hyvin epäselvä. Tai-sanan molemmat puolet eivät oikein rinnastu samaan lauseeseen näissä muodoissa.

Pilkkusääntöjä kannattaa vähän kerrata. Juonesta en osaa sanoa mitään, koska tässä alkutekstissä siihen ei pääse vielä yhtään sisälle. Kirjoituksesi on vähän päämäärätöntä, mutta se on sallittua, kun tämä on vain pieni osa suurempaa kokonaisuutta. "Ikuinen Aikakausi" kyllä herättää kiinnostuksen. Odotan mielenkiinnolla, että miten tämä jatkuu.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
N.P.Aldery
October 17, 2014
Report this comment
Oikein paljon kiitoksia tästä! Kritiikki on aina paremmaksi ja juuri sitä olen kipeästi kaivannut. Mitä enemmän kritiikkiä, sitä enemmän motivaatiota.
Tulen todenäköisesti jatkamaan, kunhan ensin painan nämä säännöt paksuun kallooni. Ja kuten tuossa oli, novellin nimi tulee todenäköisesti olemaan "Ikuinen Aikakausi".
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS