Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Alku Teksti Romaaniin
QR-Code dieser Seite

Alku Teksti Romaaniin Hot

//Huom!//
Olen kieltämättä vielä aloittelija, tekstini ei ole sillä pätevällä tasolla kuin pitäisi, mutta olen kuitenkin saanut sentään jotain aikaan, jonka ainakin luulisi ymmärtävän. Kielioppivirheitä on, mutta yritän jatkuvasti panostaa, ettei ne toistuisi. Joten jos ja kun huomaatte virheen, voisitteko ilmoittaa joko lyhyesti tai pitemmän kritiikin yhteydessä? Älkää kuitenkaan äriskö ihan kurkku suorana, saattaisi vain johtaa siihen, että tärisisin viikon sikiöasennossa siitä, mitä meninkään tekemään.

Kyseinen otsikko viittaa parhaillaan työn alla olevaan kirjaan, jota raapustan nauraen välillä omalle amatöörimäisyydelleni.
Joten älkää odottako liikoja. Aloitin noin kuukausi sitten ja äidinkieleni taisi olla peruskoulussa 5, jos sillä mennään.
//

ALKUSANAT

Vaikka kuinka ja alati sen kiistäisi, ei ikinä voi kääntää sitä elämän puolta, että aina joissain päin tulee vastaan jonkin sorttinen ongelma, olkoon se pienen pieni tai suuren suuri. Sen käsite vaihtelee ja sen voi tuomita monelta näkökohdalta. Itseasiassa, kohtaamme joka hetki jonkinlaisia elämiseen liittyviä esteitä, joita voisi kutsua ongelmiksi, joskin niihin on päivänselvä ratkaisu.

Varsinaisista ongelmista puhuttaessa, viitataan sekä suurempiin esteisiin että vaikeampiin ratkaisuihin, jotka eivät olekaan niin päivänselviä: otetaan esimerkiksi nyt vaikka yli korkean velan takaisin maksaminen tai jokin vakavampi sairaus. Näiden ratkomiseen tarvitaan enemmän: ongelman ratkojan, alan osaajan; joko sinä itse tai jokin ulkopuolinen. Mikäli näitä ei löydy, elämän taival saattaa loppua jopa pahemmissa tapauksessa siihen, jäädä kesken.

Ennemmin tai myöhemmin vastaan tulee kuitenkin ongelma tai ongelmia, jotka ovat ominaispiirteiltään sellaisia, sen laatuisia, että edes kaikista välkyin ja kätevä kätisin ei voi niihin vaikuttaa. On vain odotettava ja toivottava, että jos aika mahdollisesti näyttäisi edes jonkinlaisen vihjeen, paremman puolen, mistä aloittaa ratkaisemaan, tai että ratkaisu tulisi itsestään ja sillä paremmalla tavalla. Mutta jos näin ei käy, ratkaisu on se huonompi, ja tapahtuu huonommalla tavalla: asia muuttuu ei toivotuksi, ja siihen ei voikaan auttaa. Silloin kohtalo on tämän voiman takana, eikä se tiedustele kumpi ratkaisuista olisi parempi. Jos asiasta ei pysty päättämään kukaan muu, voin taata että sen se kyllä osaa.

Ikuinen Aikakausi keskittyy juuri siihen tunteeseen ja tilanteeseen, johon ratkaisua ei tahdo löytyä keinolla eikä toisella. Se on kivulias, ja ennen kaikkea uuvuttava. Se tuntuu ikuisuudelta, varsinkin kun puhutaan vuosi kymmenien pituisesta ajan jaksosta, jolle on mahdotonta arvata milloin ja miten siihen loppu koituu.

Usea uskookin, että siihen ei ole ratkaisua, se olisi se huonompi laatuisempi, ja se on jo kohtalon kynsissä. Heidän osalta toivo on jo kuollut ja he elävät joka päivä tulevan pelossa. Ja vaikka toisin ajattelijoita on, he kätkevät sisimpäänsä tunteen että mahdollisuus ratkaisuun on erittäin epätoidennäköinen jos ei mahdoton.

Mutta olkoon usko kenellä tai kuinka tahansa, jokainen joutuu elämään jokaista pävää kuin viimeistä, kiireessä ja hätiköiden, sillä oletettua aikaa ei ole tuhlattavaksi asti...

Ylläpidon palaute

 
Alku Teksti Romaaniin 2014-11-03 15:40:25 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    November 03, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi N.P.Aldery!

Älä ikinä aloita pahoittelemalla, että olet olemassa :D Jos haluat kertoa itsestäsi kirjoittajana jotain, niin mieluummin loppuun. Ei tule turhaa ennäkkoasennetta :D

Käteväkatisin on yhdyssana, kuten pitkänaamaisin tai pahanhajuisinkin :D
Voi kai nuo erikseenkin kirjoittaa, mutta pistui silmään :D

Tämä sama taisi olla muuallakin tuolla sivustolla. Jos kyseessä on puhtaasti alkupuhe, niin kenties tarvetta liiallisille entereille ei ole tarvetta. Eli voi laittaa yhteen kappaleeseen.

En ole ihan varma mihin nämä alkusanat johtavat, tai minkälainen tarina tästä aukeaa. Sain käsityksen, että tarinan henkilö tulee kamppailemaan huonojen ratkaisujen ja epäonnisten tilanteiden kanssa. Tästä on vaikea järkeillä miten tarina lähtee etenemään. Kuitenkin tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta, sillä jos onnistut kunnolla niputtamaan tarinan esimerkiksi henkilöstä, jolla ei onnistu mikään ja jonka jonka jokainen ratkaisu johtaa vielä isompaan epäonneen, niin se vasta olisi jotain! :D

Hyvää ajatuksenjuoksua! Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.3  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Alku Teksti Romaaniin 2014-10-19 18:52:05 Vuorenhelmi
Arvosana 
 
1.5
Vuorenhelmi Arvostellut: Vuorenhelmi    October 19, 2014
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei,
nyt kerrot aika yleisesti, olisin halunnut heti kuulla hieman tarkemmin kuka tai ketkä on/ovat "Ikuinen Aikakausi"-kirjassa tarinan kuljettajina, tai edes yhden henkilön, jolla on merkitystä tarinassa.

Mielenkiinto ei siis herännyt näin heti tällä lyhyellä tekstillä, mutta se on hienoa että olet rohkaistunut kirjoittamaan! Mielestäni vain kirjoittamalla lisää oppii koko ajan... Kielioppia kertaamalla löytyy yhdyssanat ja lukemalla myös muiden kirjoja oma tyyli selkenee.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Alku Teksti Romaaniin 2014-10-18 11:49:30 Jästipää
Arvosana 
 
3.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    October 18, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

No niin... Kielellisiin seikkoihin ei hurjasti puutu, TarraLeguaani omassa palautteessaan on niitä jo tuonutkin esille. Tekstin sisältöä on hankala arvioida, koska siihen ei nyt pääse kovin vahvasti sisälle. Tämä on tietenkin ymmärrettävää, koska kyseessä on vain ote isommasta kokonaisuudesta, mutta ehkä lukija olisi hyvä päästää hieman enemmän niin sanotusti sisään jo näinkin alussa, jotta teksti herättäisi lukijan mielenkiinnon ja kannustaisi lukijaa siinä mielessä lukemaan pidemmälle. Ikuinen Aikakausi on tekstissä se juttu, joka herätti minunkin mielenkiinnon, mutta nyt kun muu teksti ei kovin vahvasti avaa sitä, mikä on Ikuinen Aikakausi tai mihin tämä tuleva tarina liittyy, tämä jää hieman etäiseksi. Joskus sain itse sellaisen ohjeen kokeneelta kirjoittajalta, että alussa kirjoittajan tulisi luoda lukijalle lupaus ja sitten lopputarinan aikana tuo lupaus tulee lunastaa. Nyt tässä ehkä se "lupaus" jää hieman hämärän peittoon. Kirjoitat sinänsä hyvää tekstiä ja kielenkäyttösi osalta en näe mitään isoja ongelmia, kielioppijuttuja tosin kannattaa kerrata. Ehdottomasta kannattaa jatkaa tarinan kirjoittamista ja jään odottamaan mielenkiinnolla, millainen jatko tähän seuraa...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Alku Teksti Romaaniin 2014-10-17 17:40:41 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    October 17, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Okei, aloitetaanpa otsikosta. Alkuteksti kirjoitetaan yhteen :)
Tässä muita muistiinpanojani:
- "yli korkean velan", mitä haet tällä? Tarkoitatko 'ylikorkean velan'? Mikä ei kyllä itsessäänkään ole oikein hyvä sana. Miten olisi vain 'korkea velka'?
- "Näiden ratkomiseen tarvitaan enemmän: ongelman ratkojan, alan osaajan; joko sinä itse tai jokin ulkopuolinen." Tämä on epäselvä lause, varsinkin kun käytät kaksoispisteitä. Erota lauseet. Esim. "Näiden ratkomseen tarvitaan enemmän: ongelman ratkoja tai alan osaaja. Se voit olla joko sinä tai joku ulkopuolinen." Ja BTW kun puhutaan henkilöstä, se on 'joku', ei 'jokin'.
- "kätevä kätisin" -> käteväkätisin, mikä on kylläkin ehkä vähän huono sana...
- "ei toivotuksi" -> ei-toivotuksi
- "siihen ei voikaan auttaa", mitä haet tällä sivulauseella? En ymmärtänyt sen yhteyttä.
- "taata että sen se kyllä osaa", epäselvä lauseena ja viittaukseltaan. Liitä se selvemmin. Esim. "Jos kukaan muu ei pysty tekemään päätöstä, voin taata, että kohtalo sen kyllä osaa."
- "vuosi kymmenien" -> vuosikymmenien
- "ajan jaksosta" -> ajanjaksosta
- "huonompi laatuisempi" -> huonompilaatuisempi
- "toisin ajattelijoita" -> toisinajattelijoita
- "Mutta olkoon usko kenellä tai kuinka tahansa", hyvin epäselvä. Tai-sanan molemmat puolet eivät oikein rinnastu samaan lauseeseen näissä muodoissa.

Pilkkusääntöjä kannattaa vähän kerrata. Juonesta en osaa sanoa mitään, koska tässä alkutekstissä siihen ei pääse vielä yhtään sisälle. Kirjoituksesi on vähän päämäärätöntä, mutta se on sallittua, kun tämä on vain pieni osa suurempaa kokonaisuutta. "Ikuinen Aikakausi" kyllä herättää kiinnostuksen. Odotan mielenkiinnolla, että miten tämä jatkuu.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS