Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Tavallinen ilta 2015-01-23 21:14:49 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    January 23, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka blackflower!

Osaat kirjoittaa, sen sanon, mutta lopussa urpoan lisää minua riivaavasta asiasta. Sanon vain, että hyvä pohjustus, elävästi kirjoitettu, mutta...

Pilkkujuttu.
"...vasta sitten, kun hänelle oli taas käyttöä.".
Eli kun konjunktio vaatii miltei poikkeuksetta pilkun. Poikkeuksena sääntö, jolloin kaksi pilkkua tulisi todella lähekkäin toisiaan, jolloin toisen voi jättää pois. Esimerkki. Poika tuli aidan viereen, jotta näkisi kun kone nousi ilmaan.

Kun kerrot tupsta tupakankatkuisesta ja viinalta haisevasta sopasta, niin yhdistän sen edellisen kappaleen juoppoon palomieheen. Kenties työpaikan tupakankatkuiseen ja...

Tuo televisiokohtaus tuntuu paikoin pitkitetyltä, ja mietinkin jos sitä voisi typistää vaikka kertomalla, kuinka joka kanavalta tuli samaa masentavaa paskaa. Lukiessa tuli tunne, että mihinkä tämä mahtaa johtaa. Eikä se kohtanut juuri mihinkään, ainakaan juonen kannalta tärkeään.

Pitkä pohjustus jännitykseen laatikosta. Tosin tuo pohjustus oli tarpeellinen. Ikään kuin se Rankka päivä elokuva. Mutta sitten lopetat. Mitä ihmettä seuraava päivä tuo? Ampuuko hän petsettä lääppivät ukot gai jonkun muun? Mitä pistooli muuttaa?

Osaat kirjoittaa perhanan hyvin! Virheitä on vähän ja tekstiä on sujuva lukea. Mielikuvat ovat selkeitä ja luotu ilman liiallisia täytesanoja. Lauseet ovat yksinkertaisia, ja viekkeet selkeitä. Oket hyvä kirjoittaja. Mutta juoni jää kesken. Noooooooo! Juoni on tärkein! Lukija tempautuu juoneen! Juoni vie lukijan maailmaan, jossa tämä ei ole vielä ollut! Jos haluan lukea vain hyvää äidinkieltä, luen kielenhuollon kirjaa :) Mutta se ei kiinnosta! Tarvitaan loppuhuipennus.
Mietihän seuraavaa referointia:
Nainen, jonka elämä on tylsää ja yksitoikkoista, löytää aseen.
Tai.
Nainen, jonka elämä on tylsää ja yksitoikkoista, löytää aseen ja muuttaa maailmansa.
Eli tuo minun mielestäni tärkein puuttuu! Mitä nainen tekee pistoolilla ja miten hänen aikaisempi tarinansa vaikuttaa tapaan käyttää pistoolia?

Kirjoitat mahtavasti, mutta perhana! Loppuratkaisu puuttuu!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
blackflower
January 24, 2015
Report this comment
Noooo... kiitos vaan taas tuostakin. :)

Voihan perhana sentään... Täytyy sanoa, että taisit olla hieman innoissasi tuosta arvioinnistasi, tai sitten sinulla oli vaan kauhia kiire, kun oli noita kirjoitusvirheitäkin eksynyt jonkin verran sekaan. Mutta, joo..tiedän, että en kovin paljon ajatellut tuota tarinaa lukijan kannalta. Ei sen alunperin pitänyt mennä noin ollenkaan. Sorry...Kyllähän jotkut elokuvatkin loppuvat siihen, kun katsoja jää ällistyneenä odottamaan loppuratkaisua, jota ei kuitenkaan koskaan tule. ;)
In reply to an earlier comment
Jästipää
January 24, 2015
Report this comment
Ei aina tarvitse olla selvää loppuratkaisua. Avoin loppukin toimii ja tässä toimi minun mielestäni. Tarinan alku lataa odotuksen lukijalle minkä lopussa löytyvä ase lunastaa. Lukija voi arvata mitä seuraavaksi tapahtuu... :)
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS