Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Monta tarinaa 2015-05-13 20:11:35 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    May 13, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Tuuli!

Nyt on tarinalla mittaa! Mietin onko tämä jo pidempään ollut Sinulla tallessa, vai oletko pikkuhiljaa rapsutellut näitä. Synkkä ihmiskohtalo ja äiti on erityisen surullinen persoona.

Kolmoispisteet, sulkeet ja caps lock eivät kuulu kaunokirjallseen kerrontaan. Eivät myöskään lainausmerkit. Nuo kaikki on korvattavissa pilkuilla (paitsi caps lock, jota ei tarvitse edes käyttää :) )

Kerrot monessa paikoin tarinaa selitellen, perustellen ja jopa hieman jaaritellen. Tämä on ihan hyvä tehokeino omintakeiseen tyyliin, mutta sitä tulee käyttää harkiten. Esimerkki.
"Olihan Elmerillä mukana...".
Ajatukseni:
"Elmerillä oli mukana...".
Eli peruskerronnan yhteydessä jatka peruskerronnalla. Jos kerronnassa on jotain, jolla herätä epäilyjä, voit tuolloin kirjoittaa, että olihan jollain kuitenkin jotain. Se perustelee jonkun jotain tointa tai käytösmallia. Yhtäkkiä käytettynä, kuten nyt, kun oli vain putkikassi, niin tuo tuntuu omituiselta.

Vesku kirjoitetaan isolla, jos se on koiran nimi.

Tässä oli nyt kaikenlaista alkoholismista pahoinpitelyihin ja kissantappoihin. Onko tämä vain kuvailua, vai onko tässä kehkeytymässä jokin juoni? Ainakaan sellaista selkeää juonta en löytänyt.

Kirjoitat hyvin ja pääasiallisesti teksti on todella elävää ja mielikuvia herättävää. Älä vaan sorru liialliseen jaaritteluun liian monien irrallisten, mihinkään johtamattomien tapahtumien suhteen, niin hyvä tulee!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Tuuli
May 14, 2015
Report this comment
Kiitos ohjeista ja palautteestasi. Nuo ovat lähinnä muistiinpanoja joita kirjoittelin itseäni varten. Yritän kirjoittaa kirjaa, mutta en oikein osaa koota sitä. Nämä tapahtumat ovat tositarinoita. En edes tiedä minkälaisen kirjan tästä saisi.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS