Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kiusanhenki OSA 1 2015-05-26 19:06:01 Taruh
Arvosana 
 
3.5
Taruh Arvostellut: Taruh    May 26, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi MinnStori!

Mielenkiintoiselta vaikuttava sarja! Osaat kyllä kirjoittaa ja kuvailet tarinasi tapahtumia hyvällä tatsilla. On kiintoisa ajatus tehdä tarinaa ikään kuin päiväkirjan tyyliin. En tiedä, mikä tulee olemaan tarinasi viimeinen päivä, mutta jos se on esim. 15.5.2014, niin on ihan järkevä ratkaisu, ettet kirjoita Ilonan jokaisesta päivästä. :D

Tekstiä on helppoa lukea, mutta vähän löytyy puutteitakin.
-Aluksikin, kertaa pilkkusääntöjä. Esim. pilkku tulee sellaisten alistuskonjuktioiden kuin "että", "jotta", "koska", "kun", "jos", "vaikka", "kuin" ja "kunnes" eteen. Kertaa näitä.
-Koska teksti on kirjoitettu enimmäkseen kirjakielellä, niin vältä puhekielen ilmauksia kerronnassa, esim.
"Pitää mennä lukemaan kokeisiin, joten näämme jossain vaiheessa" -> "Pitää mennä lukemaan kokeisiin, joten näemme jossain vaiheessa".
-Numerot näyttävät paremmilta, jos kirjoitat ne kirjakielellä esim.
"asumme kerroksessa 7" -> "asumme kerroksessa seitsemän". Korjaa kaikki tekstin numerot tähän muotoon.
-Yhdyssanoissa on myös pikkuisen hiomista, tarkkana näitten kanssa.
"päiväkirja hössötys" -> päiväkirjahössötys
"musta kantiseen" -> mustakantiseen
"ysi-luokalle" -> ysiluokalle
"kerros-talossa" -> kerrostalossa
"teksti-viestin" -> tekstiviestin
"viemäri-rotta" -> viemärirotta
"auringon valoa" -> auringonvaloa
"lääke mömmöä" -> lääkemömmöä

Tarina jätti vähän kaksipiippuiset fiilikset. Onhan se totta, ettei kiusattu aina tiedä, miksi häntä kiusataan, mutta toisaalta, usein kiusaajat antavat siitä jotain osviittaa (esim. jos kiusattu on ulkomaalainen, sairas, eri uskonlahkoon kuuluva, hikipinko tai jotain, joka on massasta poikkeavaa). Et kertonut, miksi muut kiusaavat Ilonaa, mutta ei se kenties ole niin tarpeellista tietoa, koska tosiaan kiusaamiseen ja syrjimiseen ei välttämättä tarvita syytä, jonka kiusattu tiedostaisi itse. Tästä sain sellaisen vaikutelman, että luokan tytöt saattaisivat olla Ilonalle kateellisia tai sitten vain "korkeampaa kuppikuntaa" ja Henkka on vain todella munaton ja raukkamainen jätkä, kiusaa nyt heikompaa tyttöä...

Jätit toistaiseksi hieman mystiseen stooriin hyvän koukun, joka jättää lukijan odottamaan jatkoa. Olet pohjustanut hahmot suhteellisen hyvin, mutta jätät aika paljon vielä auki, mutta ei se mitään, jatkossa varmaan kerrot lisää...minä odotan tarinaa lisää! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS