Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Kiusanhenki OSA 1
QR-Code dieser Seite

Kiusanhenki OSA 1 Hot

4.3.2013

Hei.Tänään aloitan päiväkirjani. Kaikki tämä päiväkirja hössötys alkoi siistä kun äitini sanoi että minun pitäisi kirjoittaa enemmän. No, tässä kirjoitan jotain musta kantiseen vihkooni. Päiväkirjaa. Ainiin, unohdin esitellä itseni. Olen Ilona ja olen 15 vuotta. Menen kesän jälkeen ysi-luokalle. Ja minua se jännittää. Vanhempani ovat ihan hyviä...No vanhemmuudessa. Koulussani tai enemmänkin , luokassa on erimielisyyttä todella paljon. Sielä ei kuunnella muun kuin sen parhaan kaverin mielipiteet. Nyt minun täytyy mennä syömään. Ja jos en syö äiti luule että haluan kuolla nälkään tai että hän on tehnyt jotain väärää. Hei hei. Nähdään.


8.3.2013
Hei päiväkirja. Tänään koulussa oli hyvä päivä... Tai no miksi minä valehtelen. Kiusattuna oleminen on todella vaikeaa. Ei ole ihmisiä jolle puhua. Ei kukaan haluakaan katsoa minun vaaleanruskeita hiuksia tai vihreitä silmiäni. Asumme kerros-talossa, ja asumme kerroksessa 7. Se on ylin kerros. Täältä voisi hyvin pudota ja kuolla , jos siltä tuntuu. Sain äsken teksi-viestin että olen mukamas varastanut Henkalta taskulaskimen. He aina jakelevat näitä "uutisia" mitkä eivät , eivät todellakaan ole totta. Näin teksiviesti meni- " Moi moukka. Oletko ottanut mun...Tai no me kaikki tiedetään että tuollainen viemäri-rotta ottaa toisten tavaroita. Palautapa se minun hemmetin tasku-laskin tai huominen on viimeinen päiväsi kun näät auringon valoa. Ei se muutenkaan valoisa päivä tule olemaan Ilona...Muista , jokainen vihaa sinua. JOKAINEN!" En ymmärrä mikä ihmisiä vaivaa. Näin sen hänen repun oikeanpuolisessa taskussa. Henkan pitäisi olla vähän tarkempi näiden asioiden kanssa. Pitää mennä lukemaan kokeisiin, joten näämme jossain vaiheessa. Hei.


10.3.2013
Musta silmä. Henkka piti sanansa. Äiti ei välittänyt eikä isäkään... Heillä oli mukamas töitä kasapäin. En niele tuota väitettä. Tänään koulun jälkeen vein kirjekuorta postiin. Kirjekuoressa oli isoäidille suklaata ja onnitelukortti. Hän täyttää tänään 76- vuotta. Mummo asuu aika kaukana joten vain kirje ja puhelu saa riittää. Olin avaamassa luukkua mutta katsopa , Henkka. Paholaisen lapsi. Kiusanhenki. Oli hänellä ystäviä. 6 poikaa seisoi takanani Henkan lisäksi. He hyökkäsivät kimppuuni, repi kuoren ja vei sisällön mukanaan. Ja antoi minulle mustan silmän. Henkka myös kyseli laskintaan mutta vaikka kuinka monta kertaa sanoin että ei ole sitä minulla , ei hän uskonut.



16.3.2013
Oi, en ole kirjoittanut viikkoon mitään. Annatko anteeksi Sisilia. Jep , kirjoitan tämän Sisilialle, isosiskolleni joka on kuollut. Hän oli 17 mutta kuoli vakavaan masennukseen. Hän oli todella itsetuhoinen ja söi ehkä 1-3 kertaa kolmessa viikossa. Hän oli myös kuoleman sairas. Ehkä parempi että hän lähti. Kutsun häntä Sissiksi. Se on helpompi. Minäkin olen masentunut... Tänään luokan tytöt sanoivat että en ansaitse elää, että olen huomionkipeä pikku neiti. He sanovat asiat suoraan. Lisäksi Henkka astui "vahingossa" jalalleni. Siihen syntyi mustelma.


22.3.2013
En jaksa. Haluan kuolla, lähteä pois. Olisin Sissin kanssa pelaamassa rantapalloa pilvien päällä. Rantapallo oli meidän lempi tekeminen ennen kun hän kuoli. Se hetki kun tulin koulusta kolmas joulukuuta vuonna 2012, kello 13.32 näin kuinka Sissin huoneen ovi oli auki. Tuoli lattialle kaadettu ja naru kattoon sidottu ja narusta roikkuva Sisilia. Se oli niin kauheaa että haistan vieläkin sen vahvan hajun mikä tuli hänen huoneensa oven raosta . Ne olivat sulatettuja lääkkeitä kuppiin ja siihen sekoitettu jotain huumetta, olisiko kannabis. Sitä Sissi söi. Myrkytti itsensä täysin. Kun poliisi saapui ja irroitti Sissin naruista , hänen kaulan ympärillä oli kärpäsiä syömässä hänen mädäntynyttä avo-haavaa kaulan ympärillä. Mutta ei ihmisen iho mätäne noin nopeaa. myöhemmin saimme kuulla, saimme kuulla tämän jouluaattona, että Sisilia oli levittänyt lääke mössöä ihollensa. Lääkäreiden mukaan hän oli roikkunut siinä noin 4 tuntia. Siksi kaula oli ehtinyt jo hieman mennä vetiseksi.

( Ei ole valmis tarina Tulee lisää)

Ylläpidon palaute

 
Kiusanhenki OSA 1 2015-06-11 14:49:42 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 11, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka MinnStori!

Erikoisesti, mutta toimivasti kirjoitettu. Toivottavasti ei ole katkelmia omasta päiväkirjasta!
Selkeä kerronta ja lyhyet, hyvät lauseet. Kenties hieman enemmän sellaista teiniangstia tai surua ja vihaa voisi olla. Toisaalta taas laiska ja melankolinen tyyli sopii masentuneelle.

Muista konjunktioiden eteen aina pilkut. Niitä on muun muassa että, jotta, koska ja kun.
"Kaikki tämä päiväkirja hössötys alkoi siistä kun äitini sanoi että minun pitäisi kirjoittaa enemmän.".
Pilkutettuna:
"Kaikki tämä päiväkirja hössötys alkoi siitä, kun äitini sanoi, että minun pitäisi kirjoittaa enemmän.".
Poistin myös ylimääräisen s-kirjaimen. Tuo toinen pilkku voisi olla sellainen, että sen olisi voinut jättää pois, mutta ensin tytyy osata säännöt kunnolla, ja vasta sitten niitä voi soveltaa.

Sanajärjestys, vaikka kyseessä onkin päiväkirja :D
"Ja minua se jännittää.".
Ajatukseni:
"Ja se jännittää minua.".
Eli subjekti, predikaatti ja objekti. Subjekti on se, predikaatti jännittää ja objekti minua.
Älä oio tämän kanssa :D

Yleensä sanon, että kolmoispisteet tai kaksoispisteet eivät kuulu kaunokirjalliseen kerrontaan, kuten eivät kuulu myöskään caps lock, sulkeet tai lainausmerkit, mutta päiväkirjamaiseen kerrontaan ne kyllä sopivat.

Tekstiviesti on yhdyssana ilman ajatusviivaa.

Muista sijapäätteet.
"...siihen sekoitettu jotain huumetta, olisiko kannabis.".
Ajatukseni:
"...siihen sekoitettu jotain huumetta, olisiko kannabista.".

Hyvä kokonaisuus, josta kenties hieman puuttui lisähuomiot vanhempiin. Ehkä joku "Ne vaan kattoo telkkaria ja tekee omia juttujaan." tyylinen homma tai jotain siihen suuntaaan.

Hyvä kokonaisuus!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kiusanhenki OSA 1 2015-05-26 19:06:01 Taruh
Arvosana 
 
3.5
Taruh Arvostellut: Taruh    May 26, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi MinnStori!

Mielenkiintoiselta vaikuttava sarja! Osaat kyllä kirjoittaa ja kuvailet tarinasi tapahtumia hyvällä tatsilla. On kiintoisa ajatus tehdä tarinaa ikään kuin päiväkirjan tyyliin. En tiedä, mikä tulee olemaan tarinasi viimeinen päivä, mutta jos se on esim. 15.5.2014, niin on ihan järkevä ratkaisu, ettet kirjoita Ilonan jokaisesta päivästä. :D

Tekstiä on helppoa lukea, mutta vähän löytyy puutteitakin.
-Aluksikin, kertaa pilkkusääntöjä. Esim. pilkku tulee sellaisten alistuskonjuktioiden kuin "että", "jotta", "koska", "kun", "jos", "vaikka", "kuin" ja "kunnes" eteen. Kertaa näitä.
-Koska teksti on kirjoitettu enimmäkseen kirjakielellä, niin vältä puhekielen ilmauksia kerronnassa, esim.
"Pitää mennä lukemaan kokeisiin, joten näämme jossain vaiheessa" -> "Pitää mennä lukemaan kokeisiin, joten näemme jossain vaiheessa".
-Numerot näyttävät paremmilta, jos kirjoitat ne kirjakielellä esim.
"asumme kerroksessa 7" -> "asumme kerroksessa seitsemän". Korjaa kaikki tekstin numerot tähän muotoon.
-Yhdyssanoissa on myös pikkuisen hiomista, tarkkana näitten kanssa.
"päiväkirja hössötys" -> päiväkirjahössötys
"musta kantiseen" -> mustakantiseen
"ysi-luokalle" -> ysiluokalle
"kerros-talossa" -> kerrostalossa
"teksti-viestin" -> tekstiviestin
"viemäri-rotta" -> viemärirotta
"auringon valoa" -> auringonvaloa
"lääke mömmöä" -> lääkemömmöä

Tarina jätti vähän kaksipiippuiset fiilikset. Onhan se totta, ettei kiusattu aina tiedä, miksi häntä kiusataan, mutta toisaalta, usein kiusaajat antavat siitä jotain osviittaa (esim. jos kiusattu on ulkomaalainen, sairas, eri uskonlahkoon kuuluva, hikipinko tai jotain, joka on massasta poikkeavaa). Et kertonut, miksi muut kiusaavat Ilonaa, mutta ei se kenties ole niin tarpeellista tietoa, koska tosiaan kiusaamiseen ja syrjimiseen ei välttämättä tarvita syytä, jonka kiusattu tiedostaisi itse. Tästä sain sellaisen vaikutelman, että luokan tytöt saattaisivat olla Ilonalle kateellisia tai sitten vain "korkeampaa kuppikuntaa" ja Henkka on vain todella munaton ja raukkamainen jätkä, kiusaa nyt heikompaa tyttöä...

Jätit toistaiseksi hieman mystiseen stooriin hyvän koukun, joka jättää lukijan odottamaan jatkoa. Olet pohjustanut hahmot suhteellisen hyvin, mutta jätät aika paljon vielä auki, mutta ei se mitään, jatkossa varmaan kerrot lisää...minä odotan tarinaa lisää! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS