Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Elämää bussipysäkillä 2013-08-21 07:11:46 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 21, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei kohdataan!

Tarinan ajatus, sellainen kantava voima, jäi hieman avoimeksi minulle.
Kuitenkin perusajatus on kutkuttava, ja mietin jatkuvasti miten mies saa kaikki tavaransa mahtumaan, ja miten ihmeessä hän pystyy touhuilemaan kaikkea pysäkillä, sillä mielikuvani oli sellainen tienvarren pysäkki :D

Toistosta pikkuinen juttu. Tarinan keskivaiheilla käytät kaksi kertaa peräkkäisillä riveillä ilmaisua "onhan se kauheaa". Ilmaisu on niin selvä, että toisto näkyy selvänä. Touhotan aina siitä, että pitäisi lukea oma kirjoitus itselleen ääneen, niin kankeudet ja toistot kuuluvat selvemmin. No...eipä ollut valtava vierhe :D

Isoin miinus kuitenkin mielestäni oli se, että tarinan tarkoitus jäi puuttumaan. Mikä kumma oli se bussi? Miksi mies, jolla on varaa verhoilla penkki sametilla ja hitsata, asuu bussipysäkillä? Missä päin maailmaa ollaan, että sade ja pakkanen ei tapa televisiota? Jne.

Kiitos kuitenkin kutkuttavasta novellista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
kohdataan
August 31, 2013
Report this comment
Kirjoitin tarinan rinnakkain todellisuuden kanssa; tavallaan kaksi tarinaa yhtä aikaa. Bussipysäkki on tavallaan jonkinlainen rinnakkaismaailma. Totuushan on, että me olemme kaikki siellä bussipysäkillä ja keräämme tavaroita ja uskomme illuusioon, että elämämme olisi merkityksellisempää kuin tämän miehen, joka rakensi olohuoneensa bussipysäkille. Illuusio on siinä, että mitään pysyvää ei ole, vaan olemme jatkuvassa liikkeessä todellisuuteen ja kanssaihmisiimme nähden. Jonain päivänä alamäestä nousee bussi, joka viimeistään rikkoo illuusion.

Ehkä kirjoitin tarinan liian räikeästi, jolloin illuusio itse jäi elämään, etkä hoksannut kirjoittajan mielessä pyöriviä taviksia, jotka ovat kirjoittajan kuvaamia bussipysäkin miehiä ja naisia.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS