Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
MUSTA JUHANNUS 2013-12-10 10:14:08 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    December 10, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi viskisieppo, ja pahoillani että kesti näin kauan antaa palautetta!



Toistosta pikkuisen.
Ensimmäisessä kappaleessa esiintyy monta kertaa sanat "repiä" ja "kurkku", ja muutenkin lauseet muistuttavat sisällöltä paljolti toisiaan. Kuitenkin kappaleen aloitus on erinomainen!
Koeta keksiä vaihtoehtoisia sanoja saman asian kuvaamiseen, kuten "kiskoa" ja "nielu", ja mieti onko kaikki ehdottoman tarpeellista kirjoittaa.
Ajatukseni ensimmäisestä kappaleesta:
"Meni pikkuisen juhannusfiilis mökillä, kun Raimo yritti nielaista ahvenen. Kala juuttui kurkkuun. Raimo yritti repiä liukasta ahventa suustaan. Se ei onnistunut, sillä ahvenen terävät evät takertuivat nieluun. Veri valui suusta pitkin leukaa ja kaulaa. Ilmeisesti Raimo ei kuitenkaan uskaltanut vetää tarpeeksi kovaa. Kipu oli varmasti miehekäs.".
Eli lyhentelin hieman. En tarkoita että koko kappale oli huono, mutta halusin antaa ajattelemista :D

"Oikeastaan Inkerin pitäisi maksaa Raimon rästiin jäänyt velka Seppäsen Karille.".
Todella mustaa huumoria :D

Sulkeet ei mielstäni kuulu kaunokirjalliseen kerrontaan. Ne voi korvata esimerkiksi pilkuilla.

Todella känniääliöjuhannus, ja surullinen juttu on se, että nuo jutut ei välttämättä ole edes kovin tuulesta temmattuja. Kenties kuitenkin tapahtumat etenevät todella nopeasti. Ehkä joitain kohtia olisi voinut hitusen pidentää. Esimerkiksi juopumista. Kertoa enemmän ryyppäämisestä, ja siitä miten hyvältä alas valuva kirkas tuntuu.

Myös Leppänen lähtee nopeasti. Mies ei osaa uida ja hypåpää veteen. Känniratkaisu, ja kuitenkin se kävi hieman liian nopeasti. Selvittämättä oliko Kari ehtinyt jo paljon kipata.

Yhtä kaikki. Minulle tulee novellistasi mieleen Juoppohullun päiväkirja :D Samanlaista uskomatonta sekoilua, joka kuitenkin väljästi pohjautuu suomalaiseen kulttuuriin :D

Hyvä! Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS