Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Amsterdam (*work in progress) 2014-04-01 11:58:21 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 01, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei Franz Yilmaz!

Ajatus novelliin on hyvä, ja kuten itsekin kerrot, on toteutus hieman hätäinen.

Huolimattomuusvirheitä löytyy, mutta niistä selviää uudelleenkirjoittamalla.

Kuitenkin, kuten aikaisemmassa kirjoituksessasikin, niin vältä sitten sanan käyttöä. Se antaa kankean kuvan.

Kiireellisestä kirjoittamisesta huolimatta vältä turhia sanoja ja toistoa, kuten kohdassa jossa kerrot opettajan lukevan, eikä kukaan kuuntele. Seuraava lause alkaa taas sanalla kuunnella, jolloin toisto pistää ainakin minua silmään.

Mieti tarkkaan kirjoitatko imperfektissä eli menneessä aikamuodossa, vai preesensissä eli tapahtuvassa aikamuodossa. Alussa kirjoitat muodossa tapasin, poltimme ja alkoi, ja tätä jatkuu kunnes poika poistuu vessaan. Sen jälkeen kirjoitat että asiat tapahtuvat nyt, eli jatkaa, törmää, kääntyy, näkee jne. Eli tässä on ristiriita.
Valitse aikamuoto ja pidä siitä tiukasti kiinni :) Itse suosin jo tapahtunutta aikaa, eli kerrotaan menneestä. Mielestäni se on helpompi pitää yhtenäisenä.

Tuossa toinen palaute mainitsee tekotaiteellisen tavan, ja tietyssä määrin kun tarinan tapahtumista tai miljööstä on vaikea pitää kiinni, voi sellainen vaikutelma syntyä. Ja oli sanomasi novellissa huumeiden vaarat, mahdollisuuksien menettäminen, huumehöyryinen touhuilu tai joku muu, niin se mielestäni hukkuu johonkin päin tarinaa, eli tarinan tarkoitus jää epäselväksi.

Kuitenkin pidän mielikuvituksestasi ja tabasta jolla haet novelliin asennetta! Ehkä muutama vittu sana vähemmän ja siitä se lähtee.

Varaa tulevaisuudessa hieman enemmän aikaa kirjoittamiselle. Jatka vaikka seuraavana päivänä, niin lopputulos on varmasti paljon parempi!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Franz Yilmaz
April 01, 2014
Report this comment
Tuo toinen arvostelu oli kaverini. Se oli vain vitsi, päätimme pilkata toistemme teoksia. Ja tarinan sanoma ei ollut huumeiden vaarat, vaan auktoriteettien ja vastuullisuuden pelko. Kiitos arvostelustasi :)
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS