Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
Haurasta Hot
 
Haurasta 2014-04-04 11:45:23 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 04, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Heppa tindenius!

Mukava kuulla Sinusta taas! :) Tarinoidesi aiheet ovat hyvin valittu ja suunniteltu! Lisäksi pidän tavastasi kirjoittaa, joka on helppolukuista ja sujuvaa!

Mieti aina miten sanot asian. Monesti kuin, kuinka, jotta jne sanojen käyttö ei ole se paras ratkaisu. Kirjoitat, kuinka sade ropisee peltikatolle. Ajatukseni, kuuluu vain sateen ropina vasten peltikattoa.
Tuo Sinun ei siis ollut väärin, mutta jos haluaa elävöittää tekstiä, niin se onnistuu monesti tuollaisilla pikkujutuilla.

Normaalisti (lähes aina) ennen ja - sanaa tulee pilkku, sillä se erottaa lauseet toisistaan...paitsi luettelossa. Esimerkiksi vastaan, ja hän kurtistaa kulmiaan. Vastaan on predikatiivi, eli hyvä omaksi lauseekseen, ja hän viittää uuteen tekijään, ja kurtistaa on tuon lauseen predikaatti. Jeejee :)

Tihuttamalla vs tihuttaen? :)

Kaunokirjallisuudessa tulisi numerot kirjoittaa, sillä se antaa huolitellun vaikutelman. 45minuutti on neljäkymmentäviisi minuuttia. En ole koskaan nähnyt kirjailijoiden kuten Jari Tervo, Laila Hirvisaari tai vaikka Ernst Hemmingway käyttävän numeroita teoksissaan kirjoittamatta niitä.

Kerrot kiusaaja Eetun sanovan äänensävyllä, joka ei ole ystävällinen. Tämä on itsestään selvää, ja ilmenee jo dialogissa, joka muuten on hyvin rakennettu ja uskottavaa! Eli mieti onko tarvetta kuvaillä miten jotain sanotaan, vai olisiko parempi kuvailla esimerkiksi Eetun ilmeitä tai eleitä? Jotain, mikä ei käy dialogista selväksi. Silmän nykiminen, käsien heilunta, lonkkalepo tai vastaavaa.

Olisin toivonut Sinun hiukan tiukemmin pitänyt käännekohdasta kiinni. Eli pitkittänyt tappelua. Vähän iskuja lisää, vähän verta, kuvailua, draamaa.
Opettaja repi Eetua hupparista, jonka kaulus oli revennyt, ja jonka rinnuksia koristi nenästä valuva verivana.
Eli huutoa, perille tömähtäviä iskuja ja niiden vaikutus, vääntämistä, ähellystä ja revenneitä vaatteita.
Kun rakennat hienon käännekohtakonfliktin, niin älä päästä siitä noin helpolla irti! :)

Hieman olisi voinut avata isähahmoa, miksi oli lähtenyt, yrittikö hyvitellä, mistä Eetu sen tiesi jne. Eli kun isä vietti poijan kanssa aikaa, niin siihen ei ainakaan minulla syntynyt voimakasta tunnetta, kun en tiennyt taustaa. Eli syvyys jäi hieman uupumaan.

Dialogi oli hyvää, ja aihe mainiosti valittu, ja toivottavasti myös tosielämässä tulee tuollaisia väliintuloja olemaan!

Hyvää työtä! Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS