Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
Yö juna Hot
 
Yö juna 2014-04-05 11:33:35 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 05, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi taas Franz Yilmaz!

Todella unenomainen tarina! Tunnelma oli hyvä, ja kuitenkin tietyt kielelliset kankeudet söivät hienolta tarinalta pohjaa.

Kappalejako oli iso puute, joka pisti silmään, kun rullasin tarinan läpi. Pari enteriä sinne tänne, niin teksti näyttää heti mukavammalta.
Esimerkiksi yksi tyhjä rivi ennen kuin kerrot että Hector omisti mattokaupan. Eli kun tarinan vaihe selvästi muuttuu, niin yksi tyhjä rivi.

Vältä "kapulakieli-ilmauksia". Auto meni aivan liian hitaasti. Auto ei minun mielestä mene, vaan ajoi, lipui, kulki aivan liian hitaasti.

Lisäksi taas nuo aikamuodot, eli ensimmäinen virkkeesi on imperfektissä (mennyt aikamuoto) näki, meni. Toinen virke preesensissä (nyt tapahtuva), eli ohittaa.
Valitse novelleihisi aikamuoto, ja käytä sitä alusta loppuun.

Käytät toistuvasti sanaa hänen, joka kangistaa tekstiä. Kannattaa aina miettiä voiko jotain jättää pois. Eli tässä tapauksessa mielestäni askeleet toivat jotain (mitä jotain? Eloa? Ääntä?) tähän tyhjyyteen.
Vältä turhia täytesanoja.

Ei sulkeita kaunokirjallisuuteen :) Ne kuuluvat sähköposteihin ja matematiikkaan :)

Miten sanot asian? Murha-ajatusten tuloon vai murha-ajatusten syntyyn? Mieti vaihtoehtoisia, elävämpiä sanoja ja tapoja sanoa sama asia.
Esimerkiksi mobellako tavalla voi kertoa että mies näki auton? Gubbe snaijas kiesin, auto kaartoi miehen eteen, fabu hiffas lullan, kärry jyräs äijän eteen, ukko katsoi kiiltävän mustaa autoa, punainen auto miellytti miestä jne. Eli älä tyydy siihen mitä ensimmäisenä syntyy.
Samaa asiaa, auto kaatuu, tie menee. Enemmän kuvailua ja sanoilla leikittelyä! :)

Ei sitten - sanaa kaunokirjallisuuteen :) ei koskaan!!!

Juna ei hidastu, vaan sen vauhti hidastuu. Muista kohdistaa verbit oikeaan asiaan. Muuten teksti vaikuttaa lapsenomaiselta.

Monesti koirista on tapana puhua se, ei hän. Aikamuotoihin liittyen vielä sellainen, että on laitettu on jo kolmas eri aikamuoto, eli perfekti. Jotain on tapahtunut. Koira istuu vaunun etuosassa, kiinnitettynä tuoliin.

Ajatus oli mahtava, ja uskon että miehen elämä jäi pois asemilla. Jos, niin oli todella hyvin mietitty! Muuten en kyllä pysynyt perässä, jos elämä ei jäänyt pois asemilla :)

Kiinnitä kielen monimuotoiseen huomiota ja erityisesti verbeihin!

Hyvää työtä kuitenkin! Olet todellinen tarinan kertoja!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS