Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kaukainen vieras 2021-02-08 08:52:53 Oriodion
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    February 08, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hauska alku, Asseri Ryöni, aikamiespoikamies neljännessä polvessa. Rupesi kiinnostamaan että mitenkäs tuo toimii, mutta siihen ei sitten niin mentykään.

No, oli tämä varsinainenkin tarina ihan mukava. Kirjoittajan tyylille tuttua mukavan lempeää maalaistunnelmaa, sopivia ripauksia huumoria mukana kerronnassa. Ehkä ei niin vakavassa mielessä uskottava kohtaaminen ulkoplaneettalaisen vierailijan kanssa, mutta näin kevyenä ei-niin-vakavana luettavana toimii hyvin. Hauskasti ihmetellään planeetan ja Suomen outoja tapoja. Nauratti kyllä myös kun Viitanepista vääntyi Pekka Viitanen. Ja mukavaa vähän vanhanaikaista itäsuomalaista meininkiä, kun kaikilla ei vielä pankkikorttiakaan ole.

Jep, selvää Arskaa. Vahva 3,5.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Arska
February 11, 2021
Report this comment
Kiitos jälleen kerran antamastasi palautteesta Oriodion. Näyttää olevan kokolailla harvojen kynässä tuota palautemustetta, joten sitäkin suurempi arvo on saadulla kommentoinnilla.

Niin tuo Otrashalmeen perintökaari kulminoituu oudolla tavalla. Alkupalan tarkoitus oli olla pohjustamassa loppuratkaisun muotoontumista. Näin seuraavakin sukupolvi isäntäpuolella saatiin aikaan aikamiespoikamiesisäntä Asserin jatkaessa perinnettä.

Tämä kertomus on yksi vanhemmista tallessa olleista ja sikäli aiempiin teksteihini poikkeuksellinen, että tämä on kirjoitettu alunperin yhteistyönä toisen kirjoittajan kanssa, ja jatkokertomustyyliin. Alunperin tällä on ollut siis kaksi kirjoittajaa ja teksti on laadittu niin, että joka toisen jakson kirjoitus on eri tekijältä.
Koska tekijänoikeusnäkemykseni mukaan en voi tuon toisen kirjoittajan osuuksia ilman lupaa tuoda esiin, niin olen kirjoittanut nuo kohtaukset uudelleen ja sovittanut niihin vaihtoehtoisen tapahtumakulun. Samalla olen pyrkinyt siihen, että kerrontakokonaisuus kulkee jotakuinkin luontevasti tarinan juonellisten edellytysten salliman rajoissa muuttamatta liiaksi kerronnan henkeä. Näitä saman kirjoittajaparin kanssa laadittyja tarinoita on tallessa muutamia, mutta suurin osa kai näistäkin on hävinnyt bittiavaruuden äärettömyyteen.

Näyttää siltä, että oma aikani ei nykyisellaaä tahdo riittää tähän kiintoisaan harrasteeseen, johtuen vallitsevasta pandemiatilanteesta ja työelämän ja vapaa-ajan suhteessa tapahtuneista muutoksista. Pyrin kuitenkin mahdollisuuksien mukaan pysymään foorumilla ja tuomaan jotain luettavaakin tänne.

Viimekesänä arvelin saavani yhden keskeneräisen scifi- tarinani valmiiksi syksymmällä. Eipä tullut, eikä taida tulla vielä talvenkaan aikana. Toivottavasti sentään joskus sekin tapahtuu.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS