Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ikiliikkuja 2021-08-16 05:23:38 lukeva33
Arvosana 
 
3.0
lukeva33 Arvostellut: lukeva33    August 16, 2021
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

No kylläpä on taas Arska tarinan, vai sanoisko että sopan, keittäny kokoon. On mopoukkoja, kyläbaari Hiluineen, jehovansaarnaajia ja juhannustanssia, ja sitten vielä ikiliikkujan monenlaista mekaniikkaa... huh. Jotenkin en pystynyt keskittymään tämän lukemiseen yhteenpötköön, joten aina kun palasin tähän, niin olin taas ihan pihalla. Melkoista, anteeksi vain, "jaarittelua" riittää enkä millään meinannut päästä kiinni jutun juoneen.

No loppuun pääsin jotenkin, heh. Vaikutti että kirjoittajakin alkoi lopussa menettää otettaan, kun alkoi tulemaan kirijoitusviriheitäkin enemmän. Kyllähän se Ukin yli parikymmenvuotinen saarella pitokin vahteineen tuntuu hiukan liioitellulta mielestäni. Mutta sehän on kirjoittajan oma asia tietenkin tuommonen miten asiat keksii.

Vähän taisi lipsahtaa siinä kun Uki pakeni, ja ekalta luodolta seilasi "tuntikausia", ja pääsi vasta puolimatkaan seuraavalle saarelle joka oli "noin KAHDENSADAN METRIN PÄÄSSÄ"??

No isohan se on työ näitä pitkiä tarinoita keksiä, siittä kunnia sulle, ja siinä sattuu välillä pikku lapsuksia, tietäähän sen omistakin jutuista. Loppujen lopuksihan tämä on ihan hyvä ja monitahoinenkin seikkailu, vaikka tuo murteen käyttäminen itseäni hiukan häiritseekin, mutta sehän on vain mun mielipide se. Ei muutaku uutta putkeen...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Arska
August 16, 2021
Report this comment
Kiitos kommentoinnista lukeva33.

Niin, että sekavaksi jäi? No, eihän sitä jokakerta sentään voi onnistua.

Tuo " noin kahdensadan metrin juttu", sen oli tarkoitus kuvata tilannetta, joka Ukin mieleen nousi hänen nähdessään vankilasaartaan muistuttavan saaren edessään. Todellisuudessa ei asia kuitenkaan niin ollut, vaan Uki oli ajautunut niille suomenpuoleisille saarille, jotka siintelivät jossakin kaukaisuudessa vankilasaarelta katseltuna. Siis aikomus oli luoda lukijalle tuollainen kuva, mutta siinä en sitten onnistunut.
Joo, iso hommahan tuossa aikoinaan oli ja oli vieläkin, kun yritin lukea ja korjata niitä kirjoitusvirheitä sieltä. Taisi tulla sitten itsellekin matkaväsymys, koska virheitä loppua kohti jäi yhä enemmän ja enemmän.

Muistelen tarinan tarkoituksen olleen paljonkin lyhyemmän, mutta taisi hirttää mopon kaasu kiinni ja juttu alkoi paisua.

Alkuperäinen ajatus oli viedä juttua vain Tompan ja Jehovalaisten välisenä keskusteluna/ väittelynä/ nokitteluna, johtuen Tompan poikkeuksellisesta katsantokannasta uskonnollisiin asioihin. Lähti sitten se ikiliikkuja käyntiin, joten sitä ei käynyt heti pysäyttäminen. Eihän?

Pahoitteluni tarinan sekavuudesta ja KIITOKSET kommentista ja arvostelusta. Kriittinen palaute on paras palaute, sillä se ohjaa yrittämään kohti parempaa tulosta ja motivoi uudistamaan ilmaisukykyä.

Kiitos.

---Arska---
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS