Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ikiliikkuja 2021-08-20 03:40:13 Oriodion
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 20, 2021
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olihan tämä ehkä joiltain osin vähän sekava, tai sanotaanko että tarina poukkoili vähän sinne ja tänne, mutta minua se ei pahemmin haitannut. Onhan oikea elämäkin aika sekamelskaa, eikä vain jotain tiettyyn asiaan keskittyvää "juonta". Eli ihan hyvin se sopi että ensin seurattiin Tompan puuhastelua jehovien, Hilun ja paikallisen "voimakaksikon" kanssa, ja sitten hypättiin vähän vakavampiin asioihin. Eri asiat oli pääosin kuitenkin saatu pidettyä ihan kiinnostavina, esimerkiksi Tompan suhtautuminen jehoviin oli veikeää, vaikkei ehkä varsinaisen tarinan kannalta niin tärkeää ollutkaan. Ehkä joku kommentti Hilusta ja Jaspesta ja Ressusta olisi voinut lopussa vielä olla, ettei niitä ihan kokonaan olisi unohdettu.

Eniten tässä itseäni haittasi oikeastaan kirjoitusvirheet, joita oli suht paljon. No välillä tuo murre oli sen verran vahvaa että kirjoitusvirheet saattoivat hukkua sen sekaan, eikä ollut ihan varma että onko se nyt tarkoituksella noin vai lipsahtanut, niin se ehkä joissain kohtia vähän pelasti. :D

Sitä vähän mietin, että aika kepeästi Tomppa ja etenkin Uki suhtautuivat vangitsemisiinsa. No, ehkä he olivat sellaisia jotka eivät niin turhia huolehdi silloin kun eivät hirveästi pysty asialle tekemään, mutta vähän pisti omaan silmääni jotenkin kuitenkin.

"Ikiliikkuja" itsessään oli mielenkiintoinen juttu. Jotain tuollaisia ideoita muistelen lukeneeni että olisi oikeasti ainakin spekuloitu että voitaisi saada toimimaan, olisikohan sellaista yritetty rakentaakin. Harmi, ettei sitä tässä sitten saatu toimimaan. Olisi hämäräperäiset energiayhtiöt saaneet nenilleen! Vaikkei siitä nyt kai ainakaan tässä Tompan kyhäilemässä mallissa olisi mihinkään ilmaiseen energiantuottoon ollutkaan riskiä.

Kokonaisuutena oikein hyvä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Arska
September 04, 2021
Report this comment
Kiitos antamastasi palautteesta.

Niin, kyllähän tämä pitkänomainen tarina on. Lähti vähän lapasesta tuo jutun teko. Juoni kävi pursuilemaan ja innostuin sitä kuljetelemaan jopa luovutetuille ulkosaarille.

Valitettavasti en näytä pääsevän noista kirjoitusvirheistä, joita livahtelee tekstiin vaikka kuinka tarkkana yritän olla.

Tuohon ikiliikkujaan ja sen toimintaperiaatteeseen pyrin sekoittamaan joitakin faktatietoja, joihin sitten tarina saattoi nojata. Se, mikä on sitten faktaa ja mikä fiktiota jääköön lukijan pääteltäväksi. Toivottavasti siinä uskottavuuden tuntua hieman on matkassa.

Ja niin. Olishan sitä voinut loppuosassa vielä kätellä myös Jaspen ja Ressun, sekä hieman viritellä Tompan ja Hilun tanssiharrastusta. Ties mitä siitä olisi kehkeytynyt.
Tosin se juoni oli jo muutenkin lähtenyt loikalle ja johonkin oli päätettävä. Olisi muutoin tullut vielä kokonainen romaani ja mikä sitten niitten kirjoitusvirheitten summaksi olisi noussut?

Iso kiitos jälleen kommentoinnistasi Oriodion.

---Arska----
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS