Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
The Game of the Serpent 2022-02-22 17:14:08 Oriodion
Arvosana 
 
4.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    February 22, 2022
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ambition, Greed, Money, News, Lust, Religion, Science, Medical Industry, Artificial Intelligence, War. Joista syntyy kaikkea hallitseva Serpent. Onneksi sentään lopussa on vielä pelastaja, vaikka jääkin vähän tulkinnanvaraiseksi mikä se on. "I am." Jostain syvältä itsensä sisältä luulisin että tuo löytyy, jos löytyy. Toivottavasti ainakin.

Aika osuva, joskin synkkä kuvaus siitä mikä nykymaailmaa hallitsee. Hyvin kaivettu "hyvistä" asioistakin (omasta mielestäni hyvistä, joku muu tietysti voi nimittää muita asioita hyviksi) kuten tieteestä ja lääketieteestäkin niitä nurjia puolia esiin. Siinä on opetusta. Mitään näistä asioista ei pidä päästää jumalalliseen rooliin, jos haluamme välttyä olemasta "slave of the Serpent." Hyvä kielikuva myös olla itsensä orja. Rupesin nyt miettimään mitä tämä varsinaisesti tarkoittaisi. Jos TODELLA on itsensä, siis sen syvimmän oman olemuksensa, orja. Varmaan parempi kuin olla Käärmeen (onko tuo oikea käännös Serpentille?) orja. Eikä vain jonkun osa-alueensa orja, joka estää sitä syvintä, todellista olemustaan pääsemästä valloilleen. No joo, tämmöinen pohdiskelu nyt tuosta kohdasta heräsi.

Tuo video oli kyllä hieno. Erityisesti kuvitukset. Auttoi sisäistämään tämän sanomaa, pelkkänä tekstinä olisi vaikeampaa päästä kaikkiin näihin syvyyksiin. Musiikiksi olisin itse valinnut ehkä jotain hitusen dramaattisempaa, mutta jos on itsetehtyä sekä kuvitusta että musiikkia niin siitä ehdottomasti pointsit kuitenkin!

Hieno ja ajatuksia herättävä... en tiedä miksi tätä pitäisi kutsua! Kai tämän voisi runo-kategoriaankin mieltää, vaikka ei missään perus-runomuodossa olekaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Stuba
February 23, 2022
Report this comment
Kiitos paljon arvostelusta! Olen joskus kauan sitten kirjoittanut osan tästä Suomeksi otsikolla "Saatana", se toimi siis pohjana tälle englannin kieliselle, laajemmalle kirjoitukselle..
Kuvasin tosiaan nuo kaikki osa-alueet tarkoituksellisesti aika kärjistetysti (niin kuin maintsitkin, monissa maailman ilmiöissä on paljon hyvääkin), jotta mielikuvasta tulisi mahdollisimman synkkä ennen "pelastajan" saapumista.

Mukava kuulla, että teksti herätti ajatuksia, ja loppupäätelmäsi on aika saman suuntainen, kuin miten sen itsekin tämän kirjoittaessani mielsin. Jätin lopun myös vähän avoimeksi (ehkä en itsekään ole aivan 100- prosenttisen varma mitä sillä tarkoitan :D), jotta lukijalle jäisi pohdittavaa.. Ja monestihan sieltä itsensä sisältä löytyykin jotain uutta ja yllättävää, jos oikein kunnolla "itseensä sukeltaa" ! Jotkut ehkä mieltävät tämän tekstin "syvllisemmin" ja jotkut "maallisemmin".. Ja joidenkin mielestä se on varmasti aivan mauton! Mutta ehkäpä ns. Ydinsanomana tässä se, että mille "vallan" omasta itsestään antaa, itselleen vai ulkoisille tekijöille? Yhdeksi innoituksen lähteeksi ylipäätään voisin mainita Metallican Sad but true - kappaleen.

Serpentin nimen "varastin" englanninkielisestä raamatusta. Suomenkieliseen versioon se tosiaan on käännetty sanaksi käärme, ja käärmeenä se taiteessakin lienee pitkälti kuvattu.. Jonkin sortin symbolisena "paholaisena" sen siis tarkoitin, joka kuitenkin koostuu sitten näistä ihmiselämän "ilmiöistä".

Videosta: Kuvataiteilua on tullut tehtyä jo pidempään ja tuota kirjoittaessa aloin huvikseni etsiä vanhoista töistäni jokaiseen kohtaan sopivaa kuvaa. Noh, näitä kuvia on tullut tehtyä vuosien saatossa satoja, joten idea laajeni nopeasti videoksi. Musiikkia on tullut harrasteltua aika paljon vähemmän, joten valitsin vain yksinkertaisesti muutamista valmiista sävellyksistä muutaman sopivimman taustamusiikiksi. Mutta todella mukava kuulla, että video oli onnistunut!

Kiitos siis vielä kerran kommentista!
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS