Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Uusi aika 2023-09-02 04:01:13 lukeva33
Arvosana 
 
3.5
lukeva33 Arvostellut: lukeva33    September 02, 2023
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Joo...tästähän tulee väkisin mieleen Konsta Pylkkäsen mietiskelyt milloin mistäkin aiheesta.
Voihan näitä monikin kotona muutaman oluen jälkeen näinkin hauskasti mietiskellä.
Itseänikin on aina naurattanut se kun viisaat tiedemiehet ja naiset väittävät että siellä mustassa aukossa on muka niin kauhia vetovoima tai jokin sellainen, että se mukamas hidastaa aikaa jopa. HAH sanon minä, miten mikään sellainen voi hidastua tai muuttua yhtään mitenkään jota siis ei ole olemassa? Aikaahan ei ole olemassa, sehän on aivan täysin meidän ihmisten keksimä asia...tästä sitä saa kaverien kanssa makoisat intokset aikaan ihan joka kerta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
Arska
September 05, 2023
Report this comment
Kiitos palautteesta lukeva33.

Onko aikaa siis olemassa? Sitä ei voi nähdä, sitä ei voi kuulla, sitä ei voi haistaa, eikä maistaa, mutta sitä voi mitata. Voiko sellaista mitata, mitä ei ole olemassa?

En ota kantaa toteamukseesi onko aikaa olemassa, tai siis ettei sitä ole? Koskaan en ole sellaista nähnyt. Mustaa aukkoakaan en ole nähnyt kuin kuvissa, jotka on laadittu oletuksen perusteella. Siis sitä mustaa-aukkoa, jonka väitetään olevan linnunradan keskellä. Saattaa se silti olla siellä.
Että aika hidastuu mustanaukon vaikutuksesta? Mielenkiintoista sanoisi Pauli Raasu. Mahtaako se aivan kokonaan pysähtyä siellä aukon keskellä. Onkohan se aukko oikeesti aukko, siis tyhjää täynnä, kun se imee kaiken materian ja ajankin sen lisäksi. Voipi olla maailmankaikkeuden ahtain tyhjiö? Eikö se ime vielä valonkin itteensä? Kai siellä sitten sisäpuolella ainakin on kirkasta kuin kesäauringossa.

Siinä sitä olisikin Paulille pohdittavaksi asti...sinä aukossa.


Kiitos mukavasta palautteestasi lukeva33. Oli vähällä etten jo innostu aiheesta.
Oriodion
September 08, 2023
Report this comment
Pakko kommentoida tänne asiasta jotain tietävänä, että viisaat tiedemiehet ja -naiset ovat ainakin sen mitanneet, että painovoima oikeasti hidastaa aikaa. Satelliiteilla toimiva GPS ei toimisi, jos ei otettaisi huomioon että maan pinnalla ja kiertoradalla aika kulkee eri vauhtia, erilaisen painovoiman takia. Arkinen asia nykyään, mutta periaatteessa yhtä ihmeellinen kuin mustan aukon pysäyttämä aika. Eli siis: maan pinta – pikkuisen isompi painovoima ja hitaampi aika satelliittiin verrattuna. Musta aukko – paljon isompi painovoima ja paljon hitaampi aika. Pahoittelut tällaisesta kuivakasta tieteellisestä sepustuksesta hyvään saunakaljakeskusteluun, täytyi kuitenkin oma lusikka käydä heittämässä tähänkin soppaan. Mitähän Pauli Raasu siihen...
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS